Cazul "WBS-Sima" ţine de poliţie, fără a exclude CNVM

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 octombrie 2012

Surse din piaţă vorbesc că Sima ar fi pierdut cinci milioane de euro din banii clienţilor.

Surse din piaţă vorbesc că Sima ar fi pierdut cinci milioane de euro din banii clienţilor.

UPDATE 18:53

Irina Schrotter, designer-ul vestimentar, a declarat că "pentru aceste situaţii există instituţii ale statului".

"Nu am auzit nimic de la Serviciile Secrete, nu e vorba doar de investitorii români, e vorba de imaginea pe care o transmitem în străinătate. Eu am făcut lobby în Elveţia pentru a aduce investitori pe piaţa de capital locală. Contractul meu ca investitor a fost încheiat cu WBS România, care prevedea că maxim 20% din sumele puse la dispoziţie de client, puteau fi investite în instrumente cu risc mediu, iar restul puteau fi investite în instrumente cu risc minimal", a precizat aceasta.

"Nu am depus încă plângere, dar ne gândim la acest lucru", a declarat designer-ul.

UPDATE 17:40:

Asociaţia Brokerilor consideră că operarea pe teritoriul ţării a unor platforme de tranzacţionare şi companii înregistrate în paradisuri fiscale, nesupuse reglementărilor pieţei de capital naţionale, poate aduce prejudicii atât investitorilor, cât şi intermediarilor autorizaţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Codul deontologic al activităţii de intermediere financiară nu permite garantarea unor câştiguri sigure investitorilor. Investitorii sunt sfătuiţi să se adreseze numai societăţilor de servicii de investiţii financiare autorizate de C.N.V.M., a căror existenţă poate fi verificată pe website-ul instituţiei" a precizat Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

---

UPDATE 17:29: Nicuşor Dan, sponsorizat de Cristian Sima în campania pentru primărie

---

UPDATE 17:10: CNVM l-a amendat pe Cristian Sima

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a sancţionat cu câte 10.000 lei pe Cristian Sima, Paul Miclăuş şi Alexandru Găitan, pentru suspendarea drepturilor de vot ale SIF-urilor şi al SSIF Broker la Sibex şi a solicitat Consiliului de Administraţie al Bursei de la Sibiu să ridice, de îndată, această suspendare.

"În considerarea faptului că deţinerile acţionarilor SIBEX (SIF1, SIF2, SIF3, SIF4, SIF5 şi SSIF Broker S.A.), vizaţi direct prin suspendarea drepturilor de vot, reprezintă aproximativ 20% din capitalul social, exista riscul major de derulare a unei adunări generale cu nerespectarea drepturilor acţionarilor, situaţie de natură să perturbe grav activitatea operatorului de piaţă" se precizează în comunicatul CNVM.

La data de 21.09 Consiliul de Administraţie al SIBEX a suspendat drepturile de vot ale SIF1, SIF2, SIF3, SIF4, SIF5 şi SSIF Broker, care deţineau împreună 20% din drepturile de vot în CA. Din acest motiv CNVM a dispus amânarea adunării generale a acţionarilor bursei din Sibiu, convocată pentru 23.09.2012.

---

UPDATE 15:30:

Tudor Chirilă: "Nu sunt unul dintre clienţii care şi-au pierdut banii fie şi pentru simplul fapt că activitatea mea pe bursele internaţionale s-a încheiat din 2011"

"Eram şi sunt (încă??) prietenul lui Cristian Sima. Cel puţin până când se va proba limpede ca a părăsit ţara cu banii clienţilor. Pentru mine aceste veşti sunt dureroase şi şocante. Nu acesta este Cristian Sima pe care l-am cunoscut şi mi-e greu să accept că aş fi prieten cu un escroc" a adăugat Chirilă pe blogul său.

---

UPDATE 15:21:

SIBEX şi Casa Română de Compensaţii anunţă, prin comunicate de presă, că nu au nico legătură cu WBS Holding şi nu deţin niciun fel de de informaţii referitoare la eventualele operaţiuni desfăşurate de Cristian Sima cu banii clienţilor WBS Holding.

"Activitatea curentă a SIBEX - SIBIU STOCK EXCHANGE este asigurată în continuare de către conducătorii validaţi de catre Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, respectiv Ovidiu Petru şi Darius Cipariu, iar activitatea de tranzacţionare pe pieţele administrate de societate se desfaşoară în condiţii normale" se precizează în comunicatul SIBEX.

---

UPDATE 14:01: Clienţii lui Sima - high-life-ul păcălit

Se vorbeşte că unii din clienţii lui Sima ar fi Cătălin Predoiu, Daniel Dăianu, Radu Dimofte, Gabriel Popoviciu, Andreea Raicu, Marie Rose Mociorniţă, cântăreţul Tudor Chirilă, designerii Irina Schrotter şi Flora Năstase, şi proprietarul ziarului Bursa, Florian Goldstein.

UPDATE 13:54: Clienţii lui Cristian Sima s-au dus la sediul firmei pentru a-şi recupera banii.

UPDATE 13:43: Daniel Dăianu: "Voi încerca să folosesc căi legale pentru a recupera banii de la WBS"

Profesorul de economie Daniel Dăianu, care se numără printre clienţii WBS, ne-a declarat că va încerca să-şi recupereze banii pe căi legale, dacă acest lucru va fi posibil.

Domnia sa ne-a precizat: "Am făcut plasamente prin WBS România şi WBS Holding cu înţelegerea că nu se vor face operaţiuni cu risc ridicat, în marjă, de pildă. Până în 3 octombrie am primit statement-uri de cont care nu consemnau pierderi. Am fost stupefiat de dispariţia lui Sima. Voi încerca să folosesc căi legale pentru a recupera banii, dacă se poate".

.....

UPDATE 12:05: CNVM a demarat investigaţiile la sediul S.S.I.F. WBS România

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început azi o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora, anunţă comisia printr-un comunicat de presă.

"Încă de la Inceputul acestei luni, autoritatea pieţei de capital a demarat un control de fond la sediul SIBEX, care verifică întreaga activitate a acestei societăţi aflate sub supravegherea CNVM. În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţiIor S.S.I.F. WBS România care se consideră prejudiciaţi, să depună reclamaţii la sediul C.N.V.M. Menţionăm, totodată faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea C.N.V.M., nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piata de capital din România" adaugă reprezentanţii CNVM în comunicat.

---

UPDATE 11:45:

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a declarat pentru ziarul BURSA că, în prezent, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu derulează ancheta cu privire la informaţiile care au apărut în presă despre dispariţia lui Cristian Sima. În cazul în care procurorul care instrumentează cazul va considera că este necesară extinderea investigaţiilor la nivelul Capitalei, DGPMB urmează să colaboreze cu IJP Sibiu, ne-au explicat reprezentanţii instituţiei, care au precizat că ancheta este, momentan, într-o fază incipientă.

---

UPDATE 09:05: Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor s-au autosezizat în cazul Sima

Poliţia a anunţat aseară că s-a autosesizat şi va face verificări, după ce în mass-media a fost prezentată informaţia conform căreia, Cristian Sima ar fi dispărut cu mai multe milioane de euro aparţinând unor investitori, relatează sursele de presă.

-----

Conducătorul WBS România Anca Bunea ni s-a declarat satisfăcută de faptul că zvonurile despre eventuala fugă a lui Cristian Sima cu banii clienţilor, discern, totuşi, între entitatea WBS România şi WBS Holding.

Este evident că Anca Bunea, cunoscută în piaţă drept un om de încredere, de data aceasta încearcă să ascundă legătura dintre cele două WBS-uri.

Cu o săptămână în urmă, între Redacţia BURSA şi WBS a avut loc următoarea corespondenţă prin e-mail:

"4 OCT. 2012

Stimată doamnă Anca Bunea,

Vă rog să aveţi amabilitatea să ne transmiteţi poziţia WBS România, cu privire la următoarele date.

Avem informaţii certe că WBS România nu a onorat cererea unui client de retragere a unei sume din profitul realizat într-un contract încheiat pentru un cont discreţionar.

Vă rog să ne transmiteţi un răs-puns, astăzi, până la ora 17.00.

Vă mulţumesc anticipat!

Cu stimă,

Adina Ardeleanu."

Ca şi acum, în loc să răspundă principalei întrebari - are WBS România clienţi neplătiţi? - Anca Bunea s-a concentrat, în răspunsul său, pe aspectul tehnic al tipului de conturi WBS, afirmând, în secundar, că nu ar înregistra clienţi neonoraţi:

"4 OCT. 2012

Stimată doamnă,

Vă mulţumesc pentru email şi pentru interesul de a o obţine informaţia în mod corect şi nepărtinitor.

Mai jos am detaliat şi explicat un pic pe întrebarea adresată de dvs. Dacă mai este necesar cu mare plăcere le discutăm.

WBS România nu oferă acest gen de serviciu şi nu are în portofoliu său "conturi discreţionare". Totuşi pentru a explica mai clar şi a pune în context informaţia solicitată de dvs. un cont discreţionar prevede preformatarea unor opţiuni de vânzare/cumpărare s.a. care se realizează dintr-un disponibil aflat în contul clientului. Însă şi această operaţiune prevede la finalul ei, adică dupa ce sunt definite instrucţiunile de cumpărare/vânzare, execuţia efectivă se face prin semnatură directă şi nemijlocită a clientului. Deci chiar şi pe genul acesta de servicii clientul este singurul care are drept de execuţie în final.

Repet, este o explicaţie documentară pentru întrebarea dvs.

WBS Romania nu are acest gen de conturi şi nici un client al companiei noastre nu a solicitat vreo cerere de retragere care să nu fie onorată.

Sper că detaliile sunt pe direcţia întrebării dvs. şi pentru alte

informaţii păstrăm legătura.

O zi bună,

Anca Bunea

Conducător,

SSIF WBS România SA"

Afirmaţiile Ancăi Bunea sunt false; cunoaştem concret cazul cel puţin al unui client WBS România rămas, recent, neonorat în solicitarea de retragere a investiţiei.

Totodată, este cert că WBS Holding nu şi-a onorat clienţii.

Strategia de distanţare a celor două WBS-uri (Holding şi România) pare o viclenie fără sorţi de izbândă: ofiţerii de conturi ai WBS Holding sunt cei de la WBS România, după cum una din adresele înscrise în contractele cu clienţii ale WBS Holding este, coincident, adresa WBS România.

Semnatura de pe contractele WBS Holding este a lui Cristian Sima, iar declaraţiile sale din ultimul său interviu acordat ziarului BURSA (3 septembrie) ca şi ameninţările sale, sugerează puternic că a continuat să controleze ambele WBS-uri.

Astfel că distincţia dintre ele nu pare să fie decât o încercare de înşelare.

De altfel, distincţia nu ar fi trebuit să fie făcută acum, în plină criză de încredere, ci ar fi fost normal să fie notorie.

Desigur, această confuzie între denumirea unei case de brokeraj autorizate de CNVM şi denumirea unui off-shore, cu activitate similară, ambele aflate, cel puţin la un moment dat, sub controlul aceluiaşi Cristian Sima, nu pare să fie legală.

Cazul WBS pare sa ţină, în principal, de competenţa poliţiei, fără să fie exclusă implicarea CNVM.

Paul Miclăuş: Cristian Sima a fost schimbat pentru că este de negăsit din luna septembrie

Noul preşedinte Sibex: "Sima a anunţat, prin e-mail, că şi-a pierdut geanta cu laptopul şi telefonul"

Paul Miclăuş, noul preşedinte al Sibex, ne-a declarat că nu este nimic în neregulă la Grupul Sibex şi că administratorii au decis să îi ia funcţiile de conducere lui Cristian Sima deoarece acesta nu a mai fost de găsit, de la finalul lunii septembrie.

"Pe 28 septembrie, seara, a fost ultima dată când am discutat cu Sima", ne-a declarat Paul Miclăuş.

Domnia sa ne-a relatat: "Pe 1 octombrie, începea controlul de fond de la CNVM, care este, acum în desfăşurare. Cristian Sima a fost anunţat, pe 25 septembrie, că trebuie să fie prezent la bursă. Am aflat că el nu a fost prezent, iar directorul general adjunct ne-a informat că a primit un e-mail de la Cristian Sima, prin care anunţa că i-a fost furată geanta, în care avea laptopul şi telefonul, şi a cerut să îi fie blocate cartelele. De atunci, am tot încercat să dăm de el.

Controlul CNVM ne-a cerut să-l contactăm, pentru a fi prezent la bursă. I-am informat că nu am reuşit acest lucru şi, ca atare, astăzi (n.r. ieri) am luat deciziile de demitere a lui Sima din funcţiile de conducere şi revocarea din funcţia de preşedinte.

Echipa de control ne-a cerut să dăm de el pentru că ar exista unele inadvertenţe între declaraţiile sale şi documentele oficiale. Din păcate, nu am reuşit să îl contactăm.

Noi am luat aceste decizii în CA pentru ca Sibex să îşi poată continua funcţionarea. Cristian Sima nu şi-a făcut treaba de director general.

Eu nu pot spune că este dispărut. Poate avea orice motiv. Dacă la un momenta dat, va dovedi că lipsa lui a fost justificată, vom revizui deciziile de astăzi (n.r. ieri)".

Paul Miclăuş este preocupat, în acest moment, de soarta bursei sibiene: "Deocamdată, trebuie să meargă «prăvălia». Acuzaţiile care i se aduc lui Sima nu au legătură cu Sibex. Nu a furat bani de la bursă. Sibex este administrată corespunzător".

Paul Miclăuş a ţinut să precizeze că Gabriel Biriş a fost doar invitat la CA, întrucât nu a fost validat de CNVM.

În ceea ce îl priveşte, Paul Miclăuş ne-a declarat că nu a acţionat niciodată decât în interesele instituţiei la care lucra, astfel că nu îl sus-ţinea "orbeşte" pe Sima. (ADINA ARDELEANU)

RĂSTURNĂRI LA SIBEX:

Sima a căzut, noul preşedinte este Miclăuş

Cristian Sima a fost demis şi din funcţia de director general

Zvonuri insistente despre malversaţii ale lui Sima

Se spune că Sima s-ar afla în Elveţia

Consiliul Sibex l-a lăsat pe Cristian Sima fără funcţiile de preşedinte şi de director general, în urma unei şedinţe întrunite ieri.

Decizia a fost luată în unanimitate, administratorii prezenţi la CA fiind Dan Simionescu, Paul Miclăuş şi Gabriel Biriş, potrivit unor surse din piaţă.

Paul Miclăuş a fost numit preşedinte al Sibex, Dan Simionescu, vicepreşedinte, iar Ovidiu Petru, director general, potrivit comunicatului transmis de bursa sibiană, după ce Cristian Sima a fost demis din funcţiile de director general şi conducător şi revocat din funcţia de preşedinte.

O parte dintre acţionarii Sibex şi-au arătat nemulţumirea faţă de Cristian Sima, de câteva luni bune, o Adunare Generală fiind convocată, sâmbătă, 22 septembrie, pentru revocarea Consiliului de Administraţie.

Adunarea a fost însă amânată, printr-o decizie fără precedent a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, luată în noaptea de dinaintea AGA, în jurul orei trei.

Comisia primise, vineri, la miezul nopţii, o adresă din partea Sibex, potrivit căreia erau limitate drepturile de vot ale celor cinci societăţi de investiţii financiare şi a SSIF Broker.

Acţionarii prezenţi în acea sâmbătă, la Sibiu, au considerat că CNVM a încălcat legea şi au decis să consemneze voinţa lor, într-un proces verbal.

Ulterior, doi acţionari - Bogdan Baloşan şi Werner Keul, reprezentant al WK Group SRL, cu deţineri cumulate de 7,74% din Sibex - au solicitat Consiliului convocarea unei noi Adunări Generale, având pe ordinea de zi revocarea a trei administratori, respectiv Cristian Sima, Paul Miclăuş şi Alexandru Găitan (care, ulterior, a şi demisionat).

Faptul că Paul Miclăuş şi Gabriel Biriş, care treceau drept susţinători ai lui Sima, au votat pentru înlăturarea acestuia din fruntea Sibex, denotă o reducere suplimentară a capitalului electoral al lui Sima, faţă de acţionarii care i s-au arătat potrivnici pe 22 septembrie.

Surse din piaţă vorbesc despre o întoarcere împotriva lui Cristian Sima chiar a foştilor săi clienţi de la WBS. Circulă zvonuri insistente despre malversaţii în activitatea lui Sima, în fruntea Sibex, dar şi că, potrivit unora, în perioada mandatului său la bursă, nu ar fi renunţat la activitatea de brokeraj, lăsându-şi clienţii neplătiţi. Se spune că ar fi o listă lungă, cu bani foarte mulţi. Unele voci susţin că Sima s-ar afla, în această perioadă, în Elveţia. (ADINA ARDELEANU)

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. neata!ce fata de condamnat i-ai pus...noi suntem impartiali si onesti, suntem presa cea virgina...omu s-a tirat si careva v-a bagat voua de banii clientilor lui...seamana a capra vecinului, chiar daca sima a incercat din toate puterile sa isi tina scaunul...daca a pierdut banii clientilor, macar nu i-a furat ca broker cluj!

    1. Acesta-i viitorul pietei de capital din Romania lgandit de CNVM !

      Multi il regreta acum pe Tepes !

      sibex nu cred ca are niciun viitor.sifurile si altii si-au luat o teapa de zile mari de la maestrul tepes!intotdeauna l-am apreciat pr abilitatea lui in afaceri! Sifurile ar trebui mutate la sibex ca sa reziste sandramaua....despre miclaus...ce a realizat la cnvm, va face si la sibex:nimic+zero

      De ani de zile acest Make se da un mare priceput.in piata de capital. Este un ecscroc tot atat de mare ca si Vantu, Sima etc. carora le-a luat parte si i-a sustinut cu un ziar care a facut numai rau pietei de capital. In fapt doi ecscroci s-au tepuit. De fapt doi nenorociti care manipuleaza, mintsi castiga bani de la prosti. Iata cine face educatie pe piata de capital. Un imbecil, absolvent de filologie si un securist fugit prin SUA si venit ca altii sa prosteasca Romanii. Acum sa mai credeti in ce minte acest Make.

      Nu vedeti ca cei doi se santajeaza reciproc. Doi ecscroci care vor sa dea tepe. Make conta Sima. Jeguri, jeguri, jeguri jeguri, haznale , haznale, haznale, imbecili imbecili.....

    1. Cool

    (mesaj trimis de radu în data de 10.10.2012, ora 16:15)  

    A plecat tusea si a venit junghiul. Poate uita actionarii SIBEX de ce a devenit indezirabil in CNVM acest fanfaron numit Miclaus. Pentru prea numeroasele relatii necuvenite cu anumiti bisnitari din piata si pentru favorizarea infractorilor. Bravo SIBEX, te-ai captusit bine cu asta! 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    2. am scapat de dracu si a venit tacsu' 

    (mesaj trimis de otto în data de 10.10.2012, ora 17:17)  

    cat de tembeli pot sa fie astia de la sibex? sau cat de hoti? una din doua. a treia posibilitate nu exista 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    3. mai baieti , trebuie sa o punem de un seminar 

    (mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 10.10.2012, ora 18:39)  

    Tema principala va fi comentariu asupra vorbei de duh a prietenului nostru Goethe : " daca vrei ca o persoana sa-ti fie credincioasa trebuie sa-l platesti bine" :-) 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    4. Miclaus nu se compara cu Sima 

    (mesaj trimis de eu****** în data de 10.10.2012, ora 18:45)  

    Am citit cv-ul domnului Miclaus - nu se poate compara Sima cu Miclaus, imi pare rau. 

    Se duce totul in jos. 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    5. fără titlu 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 19:36)  

    Miclaus sef la Sibex? In loc sa stea in parnaie pentru ce a facut ca vicepresedinte la CNVM, astia il pun presedinte?? Minunat, Sibex o sa se prabuseasca si va fi preluata mai usor de catre....to be continued ;) 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    6. fără titlu 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 21:05)  

    Ce CNVM visati? Aia nu sunt in stare sa-l faca pe primitivul ala de Chelu sa respecte legea. Daca atata lucru nu pot, ce naiba le cereti sa supravegheze Sibex? Comisarii CNVM nici macar nu stiu ce se tranzactioneaza la Sibiu, ce tot va uitati la CNVM ca la Sfintele Moaste. 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    7. Dracu si ma-sa! 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 21:09)  

    Stiti proverbul scapi de dracu si dai de ma-sa? cam asta e acum la Sibex. Daca a ajuns Petru director general, acel Petru care nu-si mai putea scoate limba din dosul lui Sima in trecutul apropiat si care ii cara geanta pe scari...Cat despre Miclaus...lumea stie ce poate. Sibex scapa de cancer si se imbolnaveste de SIDA 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    8. fără titlu 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 22:08)  

    o scapat Sibexu de Sima, acum Petru (ca doar e din brokerime) se pot concentra pe dezvoltat bursa, sa deschidageamurile larg, sa aeriseasca incaparea si sa se apuce de treba 

    NYSE scrie pe SIBEX 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    8.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8 ) 

    (mesaj trimis de anonim, in data de 10.10.2012, ora 23:46) 

     

    :))) Closed cred ca va scie mai degraba pe Sibex cu Petru director. Daca el e imaginea brokerimii din Romania, halal. 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    9. fără titlu 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 23:08)  

    am auzit ca pe pitic l-a rapit alba ca zapada si l-a dus in tara piticilor!

    [ răspunde la această opinie ]  

    1. Am vazut niste afirmatii mai sus. Dar sunt curios in continuare: ce a facut Miclaus la CNVM ca sa stea in parnaie, concret va rog? De ce a devenit indezirabil la CNVM? Cu care infractori din piata a colaborat el? Si de ce nu se poate compara cu Sima? Vreau si eu niste detalii concrete, sa ma lamuresc...

    salut, la ce se scrie pe aici, il veti regreta pe dl ancuta si garzile lui de corp.cred totusi ca erau dintr-o generatie mai cu bun simt.sima a scos sabia la ancuta si acum a fost rapus. ar trebui ca lumea sa reciteasca niste proverbe

    Intreaga piata de capital din RO este pe duca

    Acum 2 zile robotul Curiosity a descoperit un obiect luminos pe Marte. Era Sima.

    Vîntu avea doi Baroni. Unul a fost împuşcat de mascaţi, celălalt a tăiat-o cu banii. Se poartă, e reţeta casei de pariuri We Bullshit the Suckers (WBS).

    Uite d-aia românii n-au piaţă de capital şi polonezii au. Pentru că noi suntem plini de bufoni cu ifose care vând promisiuni de îmbogăţire din tranzacţii "cosmopolite".  

    1. Bursa fără Sima e ca revoluţia fără Dinescu - nu va mai avea haz.

      Regret uşchirea dintre noi a acestui om inteligent şi sper ca el să se întoarcă şi să dea cele cinci milioane de explicaţii celor care le pretind. 

      Cunoscându-i şi pe Sima şi pe baba România mi se pare plauzibilă atât etapa cu laptopul şi telefonul furate cât şi varianta Vasiliu, cu Sima zăcând într-un şanţ din Elveţia de Swiss pentru că a făcut imprudenţa să accepte un loc înalt de unde a văzut prea multe.

      Tudor Vasiliu 

    Mare greseala, din lac in putz! Cine e asta? Omul de casa alui Balosan....nu e indeajuns sa ocupe pozitia asta.

    1. Si langa asta, a fost si valetul lui SIMA :)) un om fara caracter

      Terminati cu "combinatiile" . Chiar Sif-urile nu pot selecta un CEO decent si pregatit!?!

    CNVM chiar nu vede ca oamenii de la WBS de fapt au lucrat pt Holding ?? Sau se face ca nu vede ?? nu vede ca WBS Holding a functionat fara aprobare ?? Sau daca nu s-au anuntat la ei, pot face ce vor !!!!!!!!!

    CNVM unde e? discutam de SIMA si WBS dar se uita ca vina e a CNVM-ului. De ce nu face nimic impotriva firmelor ilegale de FOREX si care au distrus Bursa ?

    1. Intreaba-l pe Gheorghe Albu ce sunt alea Forex sau futures :)) Ma uit la fetzele celor din CNVM si ma gandesc ca si la CAPul unde lucra bunicul meu era oameni cu expresii mai inteligente.

      doar la Albu, va dati seama ex secretara, pardon, asistenta dlui Boc cum s-a trezit ea la inceput de mandat in mijlocul scandalului asta si cate cunostinte a avut la ea pt a putea sa-si dea si ea cu opinia in cazul asta?!

      daca oamenii nu ar mai umbla atat dupa profituri uriase si s-ar documenta inainte si ar mai intra pe site-ul cnvm si ar citi alertele postate referitoare la Forex poate ca nu ne-am intreba acum unde este cnvm-ul?!ce vreti sa faca cnvm-ul, sa-i ia de mana pe ahtiatii dupa profituri si sa le faca educatie?ce pretentie aveti de la cnvm daca un fost ministru astepta venituri sigure si profit de peste 400%?orice o normal stie ca tranzactiile pe piata presupun un grad de risc!

    sima e in retea. acest neo al pietei de capital s-a conectat direct la platforma sa lupte cu algoritmii si sa recupereze banii clientilor.

    trageti in CNVM, ei sunt vinovatii pt ca au permis promovarea acestor companii de FOREX neautorizate

    Sima e pe AGF!

    Jos palaria Mache, si nu baga in seama toate jagardelele. Bravo BURSA ca ati intuit ce va urma cu acest tist-bist de SIMA. Dar sa lasam sa curga cerneala pentru el si sa privim putin in viitorul SIF MUNTENIA, Mache, sa vedem ce previziune faci, ca Filimon fura banii altfel, cu mina de catifea, si te rog sa comentezi pentru ca tot Bursa a atras atentia la jaful din SIF sub suprvegherea lui FILIMON dar si a CNVM care nu a avut nici o reactie ca de obicei. Felicitari

    BURSA a atras atentia si despre SIF MUNTENIA numai ca FILIMON si grupul infractional continua nestingheriti sa capuseze. SRI!DNA!DIICOT!??? E un altfel de furt,grotesc,pe fata si totusi!!!! nimeni nu face nimic.

    1. Cool

    (mesaj trimis de radu în data de 10.10.2012, ora 16:15)  

    A plecat tusea si a venit junghiul. Poate uita actionarii SIBEX de ce a devenit indezirabil in CNVM acest fanfaron numit Miclaus. Pentru prea numeroasele relatii necuvenite cu anumiti bisnitari din piata si pentru favorizarea infractorilor. Bravo SIBEX, te-ai captusit bine cu asta! 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    2. am scapat de dracu si a venit tacsu' 

    (mesaj trimis de otto în data de 10.10.2012, ora 17:17)  

    cat de tembeli pot sa fie astia de la sibex? sau cat de hoti? una din doua. a treia posibilitate nu exista 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    3. mai baieti , trebuie sa o punem de un seminar 

    (mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 10.10.2012, ora 18:39)  

    Tema principala va fi comentariu asupra vorbei de duh a prietenului nostru Goethe : " daca vrei ca o persoana sa-ti fie credincioasa trebuie sa-l platesti bine" :-) 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    4. Miclaus nu se compara cu Sima 

    (mesaj trimis de eu****** în data de 10.10.2012, ora 18:45)  

    Am citit cv-ul domnului Miclaus - nu se poate compara Sima cu Miclaus, imi pare rau. 

    Se duce totul in jos. 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    5. fără titlu 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 19:36)  

    Miclaus sef la Sibex? In loc sa stea in parnaie pentru ce a facut ca vicepresedinte la CNVM, astia il pun presedinte?? Minunat, Sibex o sa se prabuseasca si va fi preluata mai usor de catre....to be continued ;) 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    6. fără titlu 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 21:05)  

    Ce CNVM visati? Aia nu sunt in stare sa-l faca pe primitivul ala de Chelu sa respecte legea. Daca atata lucru nu pot, ce naiba le cereti sa supravegheze Sibex? Comisarii CNVM nici macar nu stiu ce se tranzactioneaza la Sibiu, ce tot va uitati la CNVM ca la Sfintele Moaste. 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    7. Dracu si ma-sa! 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 21:09)  

    Stiti proverbul scapi de dracu si dai de ma-sa? cam asta e acum la Sibex. Daca a ajuns Petru director general, acel Petru care nu-si mai putea scoate limba din dosul lui Sima in trecutul apropiat si care ii cara geanta pe scari...Cat despre Miclaus...lumea stie ce poate. Sibex scapa de cancer si se imbolnaveste de SIDA 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    8. fără titlu 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 22:08)  

    o scapat Sibexu de Sima, acum Petru (ca doar e din brokerime) se pot concentra pe dezvoltat bursa, sa deschidageamurile larg, sa aeriseasca incaparea si sa se apuce de treba 

    NYSE scrie pe SIBEX 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    8.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8 ) 

    (mesaj trimis de anonim, in data de 10.10.2012, ora 23:46) 

     

    :))) Closed cred ca va scie mai degraba pe Sibex cu Petru director. Daca el e imaginea brokerimii din Romania, halal. 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    9. fără titlu 

    (mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2012, ora 23:08)  

    am auzit ca pe pitic l-a rapit alba ca zapada si l-a dus in tara piticilor!

    [ răspunde la această opinie ]  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb