CCIB a organizat forumul de afaceri româno-turc

G.D.
Miscellanea / 31 mai 2022

CCIB a organizat forumul de afaceri româno-turc

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat în Aula Carol I a Palatului CCIB Business Center un Forum de afaceri româno-turc, ocazionat de vizita în România a unei misiuni economice formată din 22 oameni de afaceri, organizate de Asociaţia BALKANTÜRKSIAD din Bursa (Republica Turcia), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, principalele obiective ale evenimentului, organizat în colaborare cu CNIPMMR - Consiliul National pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România, au vizat promovarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale şi identificarea unor oportunităţi de afaceri şi investiţionale de către firmele participante.

Forumul, moderat şi deschis de preşedintele Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, a fost onorat de prezenţa membrului Grupului Parlamentar de Prietenie Turcia-România, deputatul Salih Cora, şi a vicepreşedintelui CNIPMMR, Sebahat Kaya.

Din delegaţia turcă, condusă de Fatih Şakir, preşedinte al Consiliului BALKANTÜRKSIAD, au făcut parte reprezentanţii unor firme ce activează în: construcţii, industria alimentară, producţia de maşini şi echipamente pentru diverse industrii, inginerie, turism, producţia de tablă şi produse turnate, industria uşoară, ceasuri şi bijuterii.

În deschiderea evenimentului, preşedintele Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, a făcut o prezentare succintă a economiei româneşti, în structură şi dinamică, punctând potenţialul economic al Capitalei, oraş care concentrează aproape un sfert din firmele înregistrate în ţara noastră. De asemenea, a vorbit oaspeţilor despre activitatea şi serviciile CCIB, dar şi despre importanţa pe care o acordă Camera bucureşteană promovării contactelor economice cu oamenii de afaceri din Republica Turcia, principalul partener economic din zona extracomunitară al ţării noastre, subliniază sursa citată.

La rândul său, Salid Cora a subliniat atenţia acordată de ţara sa dezvoltării relaţiilor diplomatice, economice, culturale şi politice cu România şi a punctat interesul deosebit al oamenilor de afaceri turci pentru piaţa ţării noastre, atât în ceea ce priveşte investiţiile, cât şi activitatea de import-export. Totodată, a apreciat importanţa organizării unor astfel de evenimente pentru apropierea celor două comunităţi de business.

Conducătorul delegaţiei turce, Fatih Şakir, a făcut o prezentare amplă a oraşului Bursa, al patrulea oraş al Turciei, după numărul de locuitori, cu accent pe potenţialul economic al acestuia, în context regional şi naţional. Reprezentantul BALKANTÜRKSIAD a subliniat dezvoltarea puternică în regiune a industriei auto şi de piese auto, industriei uşoare, agriculturii şi industriei de prelucrare a produselor alimentare, dar şi a celei constructoare de maşini şi echipamente, domenii care oferă oportunităţi importante de cooperare pentru companiile din ambele ţări.

În a doua parte a evenimentului, oaspeţii au intrat în dialog cu reprezentanţii firmelor româneşti care au răspuns invitaţiei CCIB.

Atât în timpul Forumului, cât şi în convorbirile B2B au rezultat oportunităţi de afaceri care ar putea conduce la noi contacte şi posibile contracte care să contribuie la internaţionalizarea afacerilor firmelor româneşti interesate. CCIB are încheiate 7 acorduri de colaborare cu camere de comerţ sau industrie din Turcia, cel mai recent semnat la 31 martie a.c. cu Camera de Industrie din Ankara. În cazul în care reprezentanţi ai mediului de afaceri din Bucureşti, dar şi din alte zone ale ţării sunt interesaţi să-şi internaţionalizeze afacerile cu parteneri din Turcia sunt invitaţi să contacteze Serviciul Relaţii Internaţionale al CCIB. Din aceeaşi sursă se pot obţine informaţii relevante şi utile cu privire la promovarea afacerilor pe pieţele Statului Libia, Republicii Kârgâze şi Republicii Islamice Iran, obţinute recent în cadrul evenimentelor organizate la sediul CCIB, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb