CCIR susţine proiectul european de înfrăţire cu camerele de comerţ regionale ucrainene

G.U.
Miscellanea / 8 aprilie 2022

CCIR susţine proiectul european de înfrăţire cu camerele de comerţ regionale ucrainene

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a participat, în data de 7 aprilie, la reuniunea membrilor Consiliului Director al Asociaţiei Camerelor Europene de Comerţ şi Industrie (EUROCHAMBRES), fiind reprezentată de secretarul general al organizaţiei, dl. Ovidiu Silaghi, conform unui comunicat de presă. Principalul subiect de pe ordinea de zi a făcut referire la consecinţele războiului din Ucraina şi măsurile imediate care se impun privind atenuarea efectelor economice urmare a acestui conflict armat.

"Aproximativ 30% dintre companiile ucrainene au fost afectate de acest război neprovocat. Estimăm o scădere a PIB-ul Ucrainei cu 50% din cauza pagubelor majore ale războiului. Un procent de 65% din exporturile Ucrainei se realizau prin porturile din Odesa şi Mariupol, iar din cauza asalturilor ruseşti aceste porturi nu mai sunt sigure pentru exporturile de mărfuri ucrainene. În acest context, solicităm sprijinul tuturor membrilor EUROCHAMBRES pentru a identifica alternative pentru transportarea mărfurilor ucrainene în Europa. Propunem ca fiecare cameră de comerţ naţională din statele membre ale Uniunii Europene să se înfrăţească cu una din cele 25 de camere de comerţ regionale din Ucraina. Scopul acestui proiect este de a facilita colaborarea între camerele de comerţ din Uniunea Europeană şi cele din Ucraina şi, în mod special, pentru a oferi sprijin fiecărei camere de comerţ regionale ucrainene prin acordare de suport umanitar, financiar şi consultanţă la nivel cameral", a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Ucraina, dl. Gennadiy Chyzhykov.

"CCIR salută propunerea preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie din Ucraina, dl. Gennadiy Chyzhykov, şi îşi doreşte să înceapă cât mai curând colaborarea cu una din camerele de comerţ regionale din Odesa, Cernăuţi sau Ujhorod pentru a oferi sprijin total în aceste vremuri tulburi. Cu foarte puţin timp înainte de începerea acestui război, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Ucraina s-a aflat în vizită oficială la CCIR, moment în care ne-am exprimat foarte clar în favoarea continuării parcursului proeuropean al Ucrainei. Nu trebuie uitat faptul că acordul de asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina a intrat în vigoare în luna septembrie 2017, reprezentând o etapă majoră în relaţiile bilaterale, oferind noi oportunităţi economice ambelor părţi. Susţinerea demersurilor colegilor ucraineni devine, astfel, o datorie pentru toţi membrii EUROCHAMBRES şi suntem convinşi că acest proiect va fi pus în practică foarte repede", a declarat secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb