CCIR va crea şi va gestiona platforma naţională dedicată reconstrucţiei Ucrainei

G.D.
Politică / 17 februarie 2023

CCIR va crea şi va gestiona platforma naţională dedicată reconstrucţiei Ucrainei

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a semnat, în data de 15 februarie, un Memorandum de Înţelegere cu Camera de Comerţ şi Industrie a Ucrainei, în vederea consolidării relaţiilor de afaceri şi dezvoltării cooperării economice dintre cele două state, conform unui comunicat remis redacţiei. Preşedinţii celor două camere de comerţ au semnat acest document în prezenţa Ambasadorului Ucrainei în România, E.S. dl. Ihor Prokopchuk, precum şi a consilierului politic ucrainean, dl. Oleg Balika.

Potrivit sursei citate, Memorandumul de Înţelegere cuprinde un articol nou, care face referire la crearea şi gestionarea în comun a unei platforme pentru valorificarea oportunităţilor economice referitoare la viitoarea reconstrucţie a Ucrainei. Astfel, CCIR va selecţiona companiile româneşti cu potenţial adecvat cerinţelor lansate de partea ucraineană.

"Din primele momente ale agresiunii militare a Federaţiei Ruse, CCIR şi-a exprimat deplina solidaritate cu omologii ucraineni, sprijinind eforturile de continuitate a activităţii oamenilor de afaceri din această ţară. Astfel, am ajutat la fluidizarea transporturilor de mărfuri dinspre Ucraina, am contribuit la crearea unui culoar pentru transportul de ajutoare către această ţară şi am fost consultaţi de mediul de business ucrainean în privinţa relocării unor afaceri importante în România. Astăzi, alături de colegii ucraineni am pus bazele creării unei platforme integrate care să capaciteze companiile româneşti în efortul de reconstrucţie care va urma. Ne bucură faptul că deja avem multe semnale din partea mediului de afaceri din România, interesat să participe la acest proces", a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

"Acest război ne-a afectat profund pe toate planurile, Ucraina înregistrând pierderi mari în ceea ce priveşte activitatea comercială. Dacă putem să vorbim de un lucru pozitiv din tot acest conflict, acela este apropierea faţă de vecinii noştri români, cu ajutorul cărora am reuşit să trecem peste multe dificultăţi. Apreciem, astfel, în mod deosebit iniţiativa CCIR de a demara acest proiect deosebit de important pentru Ucraina", a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Ucrainei, dl. Gennadiy Chyzhykov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb