CDR: Momentul politic pe care îl traversăm are implicaţii majore asupra climatului economic, stabilităţii macroeconomice şi potenţialului de reformă al României

Comunicate de presă / 15 septembrie 2021

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că momentul politic pe care îl traversăm are implicaţii majore asupra climatului economic, stabilităţii macroeconomice şi potenţialului de reformă al României, conform unui comunicat remis redacţiei.

CDR face un apel către toată clasa politică, ca în aceste momente cruciale pentru viitorul economic al României, să canalizeze întreaga energie spre reformele vitale, elaborarea unei politici de industrializare care să reflecte agenda europeană a schimbărilor climatice şi implementarea cu succes a proiectelor majore atât de necesare României, pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene, resurse indispensabile în realizarea planurilor de dezvoltare ale ţării.

Obiectivele pe termen lung incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a cărui validare o aşteptăm în septembrie, cât şi în programele operaţionale multianuale 2021 - 2027, care vor fi validate în următoarele luni, sunt ferestre strategice de oportunitate, pe care nu ne permitem să le ratăm, acestea contribuind major la reducerea decalajelor economice şi la creşterea competitivităţii României.

Mai mult, premisele implementării reformelor structurale reprezintă şi un factor cheie în acordarea ratingului de ţară, care va fi anunţat în această toamnă, evaluare care va include şi capacitatea reală de implementare.Totodată, ratingul poate influenţa evoluţia datoriei suverane, cât şi stabilitatea macroeconomică afectată deja de devalorizarea monedei naţionale şi creşterea inflaţiei, cu impact direct în bugetele companiilor şi în buzunarele cetăţenilor.

Mediul de afaceri are nevoie de un climat de predictibilitate şi siguranţă pentru investiţii si adoptarea deciziilor de business. Din păcate însă, din nou trecem printr-o perioadă în care mediul de afaceri este în stare de alertă, din pricina climatului investiţional incert, aflat în declin vizibil din cauza crizei politice în derulare. În 30 de ani de democraţie au fost irosite prea multe şanse şi oportunităţi din lipsă de viziune şi dialog. Avem speranţa să fi învăţat din trecut, şi de această dată, împreună şi uniţi, să nu ratăm această şansă unică pe care o are România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb