CE, îngrijorată de concurenţa neloială din partea companiilor aeriene din afara UE

Adina Lateş
Internaţional / 7 decembrie 2015

Comisia Europeană ia în considerare noi măsuri pentru a rezolva problema presupusei concurenţe neloiale din partea companiilor aeriene din afara UE, ca parte a pachetului de măsuri prezentat luni pentru îmbunătăţirea competitivităţii sectorului aviatic european, informează Reuters.

De asemenea, Comisia Europeană a cerut guvernelor naţionale să-i acorde mandat pentru a începe negocieri privind încheierea unor acorduri de transport aerian cu o serie de ţări, inclusiv China, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit şi Qatar.

Discuţiile cu statele din Golf vor fi probabil dificile, în condiţiile în care cei mai mari operatori aerieni, Lufthansa şi Air France KLM, acuză companiile aeriene din Golf că primesc subvenţii de stat ilegale şi au cerut Comisiei să rezolve această problemă în cadrul negocierilor privind încheierea unor acorduri de transport aerian. Reprezentanţii companiilor aeriene Emirates şi Etihad au respins acuzaţiile.

Pachetul de măsuri prezentat luni este destinat îmbunătăţirii conectivităţii în cele 28 de state membre ale UE, rezolvării problemei capacităţii reduse a aeroporturilor şi impunerii unor taxe şi reglementări în utilizarea dronelor.

"Vom menţine companiile europene competitive, prin noi investiţii şi oportunităţi de afaceri, permiţându-le să înregistreze creştere într-un mod sustenabil", a declarat comisarul UE pentru Transporturi, Violeta Bulc.

Sectorul aviatic european, care contribuie cu 110 miliarde de euro la PIB-ul UE, a fost afectat de expansiunea rapidă a operatorilor aerieni din Golf, în condiţiile în care Asia a devenit un centru major al traficului aerian. De asemenea, companiile europene de linie se confruntă cu dificultăţi din cauza concurenţei venite de la operatorii aerieni low-cost din Europa, cum ar fi Ryanair şi easyJet.

Alte state cu care Comisia Europeană vrea să negocieze încheierea unor acorduri de transport aerian sunt Arabia Saudită, Bahrein, Oman, Mexic şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Comisia Europeană intenţionează să publice anul viitor noi reglementări privind acţionariatul şi controlul companiilor aeriene din UE. În prezent, firmele străine pot deţine până la 49% din companiile aeriene din UE dar sunt mai puţine clarificări referitoare la controlul efectiv. De exemplu, Etihad deţine 29% din compania germană Air Berlin şi 49% din Alitalia. Luna trecută, Reuters a anunţat că forul comunitar ar putea atenua reglementările privind acţionariatul companiilor aeriene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb