Ce îşi doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: "Resimt o responsabilitate imensă de a-şi şti copilul în siguranţă pe viitor"

R.S.
Miscellanea / 21 martie 2024

Ce îşi doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: "Resimt o responsabilitate imensă de a-şi şti copilul în siguranţă pe viitor"

În mijlocul unei furtuni de emoţii şi sub povara unei responsabilităţi imense, femeile însărcinate din România se simt copleşite de iubire şi conştiente de uriaşa lor misiune de a proteja viitorul micuţilor lor, reiese dintr-o analiză inedită a Cord Blood Center, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, încă din primele clipe de viaţă, odată cu legătura unică dintre o mamă şi puiul său, apare şi nevoia de a-l proteja pe tot parcursul vieţii de orice ar putea să îi producă durere, suferinţă sau ar putea să îi umbrească fericirea. Este şi concluzia unei ample analize a scrisorilor de dragoste trimise de viitoarele mămici pentru puii lor în cadrul campaniei "Cu Dragoste, Mama!", iniţiate de Cord Blood Center la marcarea a 18 ani de la înfiinţare. Acestea au avut ocazia să trimită mesaje pentru copiii pe care îi aşteaptă, acestea urmând să fie stocate şi păstrate cu grijă de Cord Blood Center pentru următorii 18 ani şi trimise apoi către aceştia la vârsta majoratului, pentru ca aceste momente să nu se uite niciodată!

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, conţinutul acestora a fost analizat pentru a observa cele mai frecvente cuvinte şi expresii folosite. Indiferent de formulări, lungime sau de poveştile personale, cei mai folosiţi termeni au fost "iubire", "viitor" şi "proteja", cuvinte care lasă să se întrevadă adevăratele trăiri şi, mai ales, temeri, se menţionează în comunicat.

"În general, în timpul sarcinii, femeile trec printr-o serie de transformări psihologice semnificative. Vorbim în primul rând de dezvoltarea unei legături emoţionale puternice cu copilul nenăscut, dar în acelaşi timp încep să apară şi preocupări legate de sănătatea şi binele copilului, se face o reevaluare a identităţii şi priorităţilor. Emoţiile pe care acestea le trăiesc sunt, bineînţeles, influenţate de contextul actual de viata, de existenta suportului social, de structura de personalitate şi de experienţele personale. Ceea ce putem remarca şi din mesajele trimise de viitoarele mămici este că dincolo de iubirea imensă pe care o simt pentru copilul pe care îl vor aduce pe lume, ele sunt deja cu gândul spre viitor şi resimt o responsabilitate mare de a asigura un mediu protejat şi stabil pentru creşterea şi dezvoltarea lui şi o nevoie de a-l şti în siguranţă pe viitor", explică Ana Benali, psihoterapeut si consilier psihologic, potrivit comunicatului.

De altfel, temerile viitoarelor mame şi grija pentru un viitor sănătos se observă şi în alegerile pe care pe care părinţii le fac chiar de la naştere. "În efortul lor de a oferi o şansă-n plus la o viaţă sănătoasă pentru copii, părinţii români consideră diverse opţiuni, iar jumătate dintre viitoarele mame văd recoltarea la naştere şi stocarea placentei ca sursă de diferite tipuri de celule stem ca o măsură de precauţie şi asigurare pentru viitorul copiilor lor. Aceste investiţii în sănătatea copiilor reprezintă o schimbare semnificativă în modul în care părinţii abordează gestionarea finanţelor familiei", explică Vlad Lucaciu, director de vânzări Cord Blood Center, prima şi cea mai mare bancă de celule stem din ţara noastră, se precizează în comunicat.

Prin recoltarea întregului ţesut placentar la naştere, alături de sângele şi ţesutul ombilical, procesarea şi stocarea lor în condiţii de criogenie, se obţine cea mai mare cantitate şi diversitate de celule stem, astfel încât toată familia să poată beneficia de terapii celulare în caz de nevoie. În placentă sunt inclusiv celule stem care pot fi utilizate atât pentru copilul de la care au fost recoltate, cât şi pentru părinţi sau bunici, pentru a trata zeci de boli grave, se notează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb