CE restricţionează folosirea a trei conservanţi în cosmetice

V.B.
Companii #Bunuri de Larg Consum / 26 septembrie 2014

Consumatorii din România şi din întreaga Uniune Europeană vor putea utiliza, în condiţii de mai mare siguranţă, anumite produse cosmetice, ca urmare a două noi măsuri de restricţionare a folosirii conservanţilor în acestea. Măsurile au în vedere 2 conservanţi din categoria parabenilor (propilparabenul şi butilparabenul), precum şi amestecul de metilcloroizotiazolinonă (şi) metilizotiazolinonă (MCI/MI).

Comisia a consolidat şi mai mult protecţia consumatorilor, în special a bebeluşilor şi a copiilor mici, adoptând două măsuri de restricţionare a folosirii a trei conservanţi în produsele cosmetice.

"Am demonstrat încă o dată că siguranţa consumatorilor este de o importanţă crucială în orice decizie pe care o luăm. Conservanţii din produsele cosmetice au o funcţie foarte utilă, garantând că produsele pe care le folosim zilnic nu conţin agenţi patogeni. Trebuie totuşi să ne asigurăm că respectivii conservanţi garantează un nivel maxim de protecţie. Consumatorii pot fi liniştiţi, odată cu adoptarea acestor măsuri, că produsele cosmetice sunt sigure", a declarat comisarul european pentru protecţia consumatorilor, Neven Mimica.

Decizia Comisiei vine în urma unei evaluări efectuate de Comitetul ştiinţific independent pentru siguranţa consumatorilor (CSSC), un organism consultativ care a realizat o evaluare atentă a riscurilor pe care le prezintă substanţele înainte de a recomanda restricţionarea sau interzicerea acestora.

Prin adoptarea acestor măsuri, Comisia limitează concentraţia maximă a doi conservanţi, propilparabenul şi butilparabenul, de la limita permisă în prezent de 0,4% atunci când sunt utilizaţi separat şi de 0,8% în cazul amestecurilor cu alţi esteri la 0,14 % în cazul în care sunt utilizaţi separat sau împreună. Substanţele sunt interzise în produsele folosite fără clătire destinate zonei corpului acoperite de scutec la copiii mici, cu vârsta sub trei ani, deoarece, din cauza pielii iritate şi a ocluziei deja existente, pătrunderea în piele poate fi mai mare decât în cazul pielii intacte. Noile norme se vor aplica pentru produsele puse în vânzare după 16 aprilie 2015.

În al doilea rând, Comisia interzice amestecul de metilcloroizotiazolinonă (şi) metilizotiazolinonă (MCI/MI) din produse fără clătire cum sunt cremele de corp. Măsura urmăreşte să reducă riscul de alergii cutanate şi apariţia acestora. Conservantul poate fi în continuare utilizat în produsele care se îndepărtează prin clătire, de exemplu în şampoane şi geluri de duş, în concentraţie maximă de 0,0015 % de amestec în raport de 3:1 de MCI/MI. Măsura se va aplica pentru produsele introduse pe piaţă după 16 iulie 2015.

Conservanţii sunt importanţi în produsele cosmetice, întrucât protejează consumatorii împotriva agenţilor patogeni nocivi care, altfel, ar invada cremele şi alte produse pe care le folosesc zilnic oamenii. În lipsa conservanţilor, toate produsele cosmetice ar avea un termen de valabilitate foarte scurt şi cele mai multe ar trebui păstrate la frigider.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb