CE: România a semnat un acord cu FMI pentru 4 miliarde euro

F.A.
Politică / 31 iulie 2013

Comisia Europeană (CE) a afirmat oficial că Guvernul ţării noastre a semnat un nou program economic ce ar putea fi susţinut de un Acord Stand-By (ASB) pe 24 de luni cu FMI, în jurul valorii totale de 4 miliarde euro, potrivit unui comunicat de presă.

Suma de 4 miliarde va fi împărţită în mod egal între FMI şi UE.

Specialişti CE anticipează o consolidare a redresării economice a României.

" După nivelul ridicat al exporturilor din prima jumătate a anului, prognozăm acum o creştere a PIB-ului real de aproximativ 2 - 2¼ procente în  intervalul 2013-14, cu o contribuţie mai mare din partea investiţiilor şi a cererii interne în anul 2014. Se anticipează că deficitul de cont curent va continua să se reducă, până la 2 -2½ procente din PIB, iar inflaţia va scădea în continuare, intrând în intervalul ţintit de BNR înainte de finalul anului 201", se arată în comunicatul de presă emis de CE.

CE: România trebuie să continue politicile din sectorul monetar

Noul program economic al ţării noastre va trebui să asigure finanţe publice sănătoase, să continue politicile din sectorul monetar şi financiar ce au prezervat nivelul rezervelor şi au sporit fiabilitatea în faţa şocurilor externe, şi să reducă blocajele din calea creşterii potenţiale prin reforme structurale.

"Pentru a realiza aceste obiective, programul se va concentra pe următoarele domenii cheie. Autorităţile vor proceda la o consolidare fiscală treptată, având ca scop atingerea ţintei de deficit de 2,3 procente din PIB în termeni cash şi de 2,4 procente din PIB  în termeni ESA (Sistemul European de Conturi) în anul 2013 şi realizarea unui deficit structural de cel mult 1 procent din PIB până în anul 2015. Politica fiscală va fi susţinută de reforme instituţionale, inclusiv de măsuri menite să stimuleze planificarea pe termen mediu, să dezvolte capacitatea administrativă, să accelereze absorbţia fondurilor UE, să consolideze administrarea fiscală şi guvernanţa fiscală şi să asigure un mai bun control al arieratelor. Autorităţile îşi propun de asemene să avanseze cu implementarea agendei de reformă în sectorul sanitar, esenţială pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor sanitare, prin eficientizarea cheltuielilor şi asigurarea sustenabilităţii financiare. Alte reforme structurale vor viza reforma întreprinderilor de stat ineficiente şi stimularea investiţiilor şi eficienţei în sectoarele energie şi transporturi, care constituie sectoare cheie pentru sporirea competitivităţii României şi pentru impulsionarea creşterii pe termen lung. Politicile sectorului financiar vor căuta să consolideze bilanţurile bancare, în mod special, prin abordarea problemei împrumuturilor neperformante bancare ce au un volum considerabil, în vederea susţinerii creşterii creditării şi a redresării economice" se mai arată în comunicatul de presă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum fac astia (FMI si gasca ) ca de cate ori trec pe aici nu ne lasa niciun ban dar noi ne alegem sigur cu niste someri si cate ceva inchis si restructurat-demolat.Perfectiu nea va fi o tara de someri a caror indemnizatie se va plati din imprumuturi (evident avantajoase ) garantate cu resurse Dupa resurse mai ramane Dumnezeu cu mila

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb