Ambasada Italiei şi Institutul Italian de Cultură Bucureşti, în colaborare cu Academia Italiană a Gastronomiei au organizat cea de-a Patra Săptămână a Bucătăriei Italiene în lume, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.
Cu această ocazie Delegaţia din Bucureşti împreună cu ICE Bucureşti şi Camera de Comerţ Italiană au organizat o serie de evenimente concentrate pe excelenţele italiene şi pe calitatea produselor italiene în sectorul agroalimentar.
În prima zi de a avut loc evenimentul "Degustă Italia", în care s-a promovat produse din sectorul food&wine, destinate atât vânzării cu amănuntul cât şi sectorului ho.re.ca. (Industria hotelieră-Restaurant-Catering).
În aceaşi zi Ambasada Italiei şi Institutul Italian de Cultură, în colaborare cu Academia Italiană a Gastronomiei - Delegaţia din Bucureşti au organizat expoziţia de grafică "Cafea?".
În cea de-a doua zi, a fost organizat seminarul "Despre chimia gustului!" cu Prof. Gianni Galaverna, Profesor de chimie a alimentelor la Universitatea din Parma. Seminarul a fost urmat de o cină bufet organizată de Chef Marco Favino, originar din Puglia.
În ultima zi a avut loc o Cină de gală la Timişoara, care a reunit peste 300 de persoane din lumea afacerilor, reprezentanţi instituţionali, autorităţi şi mass media. De asemenea s-a organizat la Cluj, "Educaţia alimentară: cultura gustului". Evenimentul a reunit reprezentanţi instituţionali, ai întreprinzătorilor şi ai comunităţii locale. Manifestarea s-a încheiat printr-o cină oferită de restaurantele italiene din judeţul Cluj cu meniuri destinate să promoveze excelenţa enogastronomiei italiene.
Cea de-a patra săptămână a bucătăriei italiene în lume a avut loc în perioada 18-23 noiembrie 2019.