CEC Bank acordă o finanţare de 9,5 milioane de euro Lăptăriei cu Caimac

D.R.
Piaţa de Capital / 18 iulie 2023

CEC Bank acordă o finanţare de 9,5 milioane de euro Lăptăriei cu Caimac

CEC Bank a acordat o finanţare de 9,5 milioane de euro producătorului agricol Agroserv Măriuţa, deţinător al brandului Lăptăria cu Caimac, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Finanţarea include facilităţi atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, fiind destinată refinanţării portofoliului de credite al companiei de la Exim Banca Românească şi ProCredit Bank.

"Finanţarea agriculturii a fost şi este mereu o prioritate pentru CEC Bank. Ne bucurăm să începem o nouă colaborare în acest domeniu cu un jucător important, deţinător al întregului lanţ de producţie - de la ferma vegetală şi ferma zootehnică la fabrica de produse lactate premium. Proprietarii Lăptăriei cu Caimac au astfel avantajul unui business integrat, care permite controlul activ al calităţii pe întreg lanţul de aprovizionare iar noi, prin această nouă finanţare, continuăm să susţinem prosperitatea afacerilor locale", a declarat Laura Mihai, director Direcţia Clienţi Mari CEC Bank.

"Compania noastră este una integrată, acoperind întregul proces de producţie, de la cultura de câmp, la ferma de vaci şi până la producţia lactatelor Lăptăria cu Caimac. Strategia Agroserv Măriuţa pentru următorii ani se concentrează pe o dezvoltare atât pe orizontală, cât şi pe verticală, având drept obiectiv principal diferenţierea pe piaţa din România, prin furnizarea de bunuri şi servicii de calitate superioară. Colaborarea cu CEC Bank este pentru noi un real ajutor, deoarece ne oferă o eficienţă ridicată în gestionarea costurilor financiare curente şi reprezintă o validare a viabilităţii planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung, deschizând calea pentru finanţarea proiectelor noastre imediate, precum staţia de biogaz şi sistemul de spălare a ambalajelor", a declarat Cornel Dănilă, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Agroserv Măriuţa a fost asistată pentru această refinanţare, cât si pentru demararea finanţării bancare pentru proiectele de investiţii privind staţia de biogaz şi sistemul de spălare a ambalajelor, de către EY România. "Este un privilegiu să fim consilierul de încredere al Agroserv Măriuţa în aceasta etapă importantă în dezvoltarea companiei. Echipa noastră de consiliere în finanţări a pus la dispoziţie cunoştinţele sale privind piaţa locală şi a sectorului agricol pentru a asigura structurarea eficientă şi adecvată a finanţării companiei. EY este dedicată să sprijine creşterea sustenabilă a afacerilor locale şi să furnizeze soluţii care să contribuie la succesul clienţilor noştri", a declarat Claudia Tudor, EY România, Senior Manager Debt Advisory. Agroserv Măriuţa este listată pe piaţa AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piaţă de aproximativ 62 de milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Prefer laptele UHT din strainatate, raportul pret/calitate este mult mai competitiv.

    Iar in sezonul rece prefer ceaiurile calde. 

    1. nu au fost afectati de inflatie, continua sa ia aceste produse premium, nu laptele marca mega de 5 lei, dai un ban dar stai in fata. Totusi ma mira ca au facut pierdere, iar acum ma mira ca sunt creditabili. Ceva ceva o fi si de firma asta, nu degeaba a investit crema IFF ului acolo.

      Ca sa te dezvolti organic trebuie sa te dezvolti prin cantitatea vanduta.

      Trebuie sa scalezi catre gloate. 

      Sa vinzi lapte nu e ca si cand ai vinde bijuterii de lux. 

      Degeaba construiesti trasuri de calitate daca vine Henry Ford si vinde modelul T catre gloate. Tu vei ramane sa vinzi trasuri doar catre casele regale. 

      Cei cu venituri mari (proletari specializati in ceva) vor fi mereu putini si vor bea doar o cana de lapte zilnic, nu 2-3 litri.

      Daca te mira ca sunt creditabili desi inregistreaza pierderi inseamna ca nu stii cum se acorda creditele, Misu Negritoiu probabil stie. 

      IFF-ul a dat de pamant cu compania oricum, oricand si indiferent de pretext, pentru ca se asteptau la o speculatie rapida si, ia te uita surpriza, nu li s-a intamplat.

      Analizand pierderile din sectorul lactatelor (adica atat pierderile cat si reducerea masiva a profiturilor fata de anul fiscal precedent), si analizand si implicarea Agroserv in agricultura, rezulta ca nu sunt dezechilibrati. 

      Scalarea catre gloate este o treaba iar scalarea catre publicul pretentios este alta treaba.

      Asa vorbesti despre creditarea lor de parca ai fi chiar contabilul lor.

      Ai fost mereu acru din cale afara cu ei: bea kefir! 

      nu am nimic cu iff, “crema” de acolo cum ii zici chiar daca gresit-o sau a incercat sa speculeze, din ce am vazut toti au avut coloana vertebrala si s-au intors, unul cate unul a recunoscut beleaua, mai e doar chelu ala care ii trage tare cu moatul, dar si el recunoaste ca managementu a dat-o de gard. mie iff mi se pare un grup calitativ

      Publicul pretentios pe care il invoci e doar o nisa, nu ai cum sa scalezi in nisa, trebuie sa intri in mass market.

      Tu te intrebai cum de sunt creditati desi livreaza doar pierderi.

      Nu beau kefir ca ma deranjeaza la stomac. 

      Cei care dirijeaza dialogul pe IFF au coloana vertebrala?

      Nimic nu le poata masca incoerenta, lipsa de consecventa si cinismul, lipsa de educatie si cea de principii, iar tu spui (exact ca ei) ca e un grup "calitativ"? 

      Dupa ce ca nu stiu sa vorbeasca si sa scrie corect, cand le urmaresti interviurile iti dai seama cat de lipsiti de continut sunt, nu fac decat sa repete ceea ce altii au spus inaintea lor, nu fac decat sa repete aceleasi argumente pe care le-au folosit si inainte, ajung sa se recicleze pe sine de cat vid au in ei. Nici unul nu e capabil sa intre in detaliile esentiale, toti sunt atenti doar sa nu se contrazica reciproc, mimand dialogul in timp ce detinerile lor majore sunt izbitor de similare. 

      Au doi moderatori analfabeti functionali, promoveaza tot timpul puncte de vedere platite, ignora cu buna stiinta subiecte importante si participa exclusiv la combinatii folosind informatii confidentiale. De fapt, ei doar dupa asa ceva umbla, informatii confidentiale, si actioneaza precum un grup de presiune atunci cand apeleaza la public in incercarea de a demonstra ceva cate unui antreprenor. 

      Structura si frecventa aparitiilor in presa de profil demonstreaza planificarea, respectiv lipsa de calitate a jurnalistilor si pseudo-jurnalistilor care simuleaza dialogul. De exemplu, sunt doi (din care unul este chel) care la un loc nici macar n-au deschis o carte de jurnalism, daramite sa fi absolvit studii de profil: sunt mana in mana cu ei, ajungand sa isi combine mesajele, tot asa cum combina si recombina lucrurile caci nu stiu mai mult decat asa ceva, cei doi fiind oameni slabi de caracter si viciosi, ideali pentru a fi folositi. Cealalta pereche formibabila (din care unul are ochelari si e slugarnic, iar celalalt are o fata de talhar) isi planifica emisiunile impreuna cu ei si au grija sa le asigure o frecventa maxim posibila a aparitiilor in care lipsa de profesionalism este revoltatoare. 

      IFF "calitativ"?

      Daca da, atunci de ce scheuna Susanu ca el stie cine si cati sunt membrii ai IFF (nu conta ca adauga el cate 100-150 pe zi ca noi membri, ca doar numai asa se tine mentine calitatea, adica diluand-o!) si ca e enervat de faptul ca acestia nu contribuie? Iar dupa izbucnirea respectiva n-a avut alta solutie decat sa ii promoveze pe alde Szarkany, Nedelcu si Agafitei (ultimul habar n-are sa lege doua vorbe, daramite trei argumente, si primul e o sluga obedienta care colectioneaza companii in portofoliu pentru ca este incapabil sa aleaga, le vrea pe toate si le cumpara ca sa-si satisfaca orgoliul), ajungand sa se faca de ras in fata acelorasi membrii IFF care astazi nici macar nu mai deschid pagina de scarbiti ce sunt: crezi ca noua ne place ca am fost folositi? 

    pareau produse superioare calitativ dar preturile au urcat la cer, cum vreodata sa dau 9 lei pe un ayran cand la concurenta e la 3 lei? ok nu e la fel de bun ca cel de la LLC, dar e 3 lei in pana mea, DE UNDE BANII ASTIA 9 LEI PENTRU AYRAN cat de bogat sa fii sa iti permiti?

    1. in afara de faptul ca are acelasi nume, ayran, produsul concurentei n-are nimic in comun cu ce produce LLC, si e la fel cu celelalte! si e cam ca si cu mercedes versus dacia, unii pot si vor, altii vor dar nu pot

      esti mare suporter LCC, cum se face cu politca lor privind arenda? litigii, executari, vezi cum erau tratati oamenii care detineau pamanturile…asa se face un business? nu mersi

    dubios.

    Avand in vedere calitatea pretinsa la produse/ambalaje, nu se mentine si la comunicare. 

    De exemplu, e clar ca DAE o fi mult mai mare decat dobanda de la o emisiune de obligatiuni. Si ca nu e trecuta in comunicat e ciudat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb