CEDO condamnă Franţa pentru extrădarea unui condamnat în România

J.P.
Internaţional / 25 martie 2021

CEDO condamnă Franţa pentru extrădarea unui condamnat în România

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Franţa cu privire la faptul că a predat României un bărbat, în baza unui mandat de arestare european, în pofida riscului unor eventuale rele condiţii de detenţie, relatează AFP, citată de News.ro.

Şapte judecători ai Curţii au stabilit - în unanimitate - că autorităţile franceze au încălcat Articolul 3 al Convenţiei europene a drepturolor omului, care interzice tratamente inumane şi degradante.

"Elemente de informaţii culese (cu privire la viitoarele condiţii de detenţie ale reclamantului în România) constituiau, cu toate acestea, o bază factuală suficient de solidă pentru ca ele (autorităţile franceze) să renunţe să pună în executare mandantul de arestare european litigios", precizează într-un comunicat instanţa instanţa judiciară a Consiliului Europei (CoE).

Reclamantul este un român condamnat în 2015, în România, la şapte ani şi jumătate de închisoare "cu privire la fapte de trafic de persoane comise în 2010 în România şi în Franţa", precizează CEDO.

Acest bărbat a revenit în Franţa după proces, iar în aprilie 2016 România a emis un mandat de arestare european, în vederea executării pedepsei.

Bărbatul a contestat decizia cu privire la predarea sa autorităţilor române, insistând asupra condiţiilor viitoarei sale detenţii în România, însă reclamaţia i-a fost respinsă şi a fost predat autorităţilor române în august 2016.

Cu toate acestea, "reclamantul a prezentat în faţa jurisdicţiilor interne elemente care atestă eşecuri sistemice sau generalizate în instituţiile penitenciare ale statului emitent" şi "mai ales la închisoarea Gherla (în nordul României), un centru în care autorităţile române intenţionau să-l încarcereze", precizează CEDO.

Franţa a fost condamnată să-i plătească reclamantului despăgubiri morale în valoare de 5.000 de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cedo asi dusi cu capul,dupa toate relele pe care le fac ciorile si proxeneti in europa de ne este rusine sa trecem granita, vrea sai cazam in conditii de hotel cu regim ol inclusiv, pentru niste criminali care tin in sclavie femeile si au bani sasi puna avocati europeni cu care prostesc de 30 de ani pe astia de la cedo,unde sa mai auzit nu numai ca nul arestezi dar il si premiezi cu un porcoi de euro, cum sa nu incurajezi infractorii uneori te si miri cat de naivi ca sa nu spun prosti sunt europenii poate ar trebui sa le dea fetele lor la produs,sa vad daca mai sunt asa ingaduitori cu pestii,astia ar merita dusi in minele de uraniu sasi faca pedeapsa,daca tot nu mai putem sai chilarim cum ar merita

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb