Cehia va inspecta importurile de carne de vită din Polonia

A.P.
Internaţional / 20 februarie 2019

Cehia va inspecta importurile de carne de vită din Polonia

Autorităţile din Cehia vor inspecta toate importurile de carne de vită provenită din Polonia, după descoperirea de salmonela într-un lot de 700 de kilograme de carne de vită importată din Polonia, a anunţat astăzi agenţia de presă cehă CTK.

"Testele au relevat prezenţa Salmonella enteritidis, care poate provoca diaree şi probleme de sănătate la oameni, în carnea de vită importată din Polonia în data de 13 februarie", a declarat presei ministrul ceh al Agriculturii, Minister Miroslav Toman.

Acesta a adăugat că autorităţile veterinare din Cehia au informat Comisia Europeană şi autorităţile poloneze via Sistemul de alertă rapidă pentru alimente şi furaje (Rapid Alert System for Food and Feed - RASFF), precizând că urmează să fie verificat dacă a fost consumată carnea.

La rândul său, şeful Administraţiei naţionale veterinare din Cehia (SVS), Zbynek Semerad, a declarat că lotul de 700 de kilograme de carne de vită din Polonia a fost distribuit la cinci magazine din Cehia şi unul din Slovacia. "Îl voi informa pe omologul meu slovac. Potrivit informaţiilor noastre, nu a fost pusă încă în vânzare întreaga cantitate de carne", a spus Semerad.

Aceste inspecţii vin după ce în luna ianuarie o anchetă jurnalistică a arătat că animale bolnave erau sacrificate în abatoarele din Polonia, iar carnea lor era destinată consumului uman.

Polonia procesează anual aproximativ 560.000 de tone de carne de vită, iar 85% din această cantitate este exportată către ţări din UE, inclusiv în România. Directorul Agenţiei sanitar veterinare din Polonia, Pawel Niemczuk, a declarat la începutul acestei luni că Polonia a exportat spre alte state membre ale Uniunii Europene o cantitate de 2.700 de kilograme de carne de vită suspectată că provine de la animale bolnave.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb