CEL MAI BUN PLASAMENT Cotaţia OIL - câştig de 132,77% în ultima lună

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 25 iulie 2007

Investitorii care aveau în portofoliu titluri ale societăţii "OIL Terminal" Constanţa, transportator al produselor petroliere, se pot considera fericiţi, deoarece acţiunile acesteia continuă să fie cel mai bun plasament financiar realizat la termen de o lună. Astfel, cotaţia acţiunilor aces­tei societăţi (tranzacţionate la BVB sub simbolul OIL) a crescut, în perioada 25 iunie - 24 iulie, cu 132,77% în raport cu moneda europeană. Pe locul secund, în topul celor mai mari creşteri lunare, la această categorie de plasament se află acţiunile societăţii Turism Hoteluri, Restaurante Marea Neagră cu un randament de 107,8%.

Persoanele care au preferat un risc investiţional mai scăzut decât cel al acţiunilor şi au ales fondurile mutuale au obţinut ieri câştiguri ce au variat între 1,30% şi 28,52% peste valoarea de achiziţie de la 25 iunie. Astfel că, investitorii interesaţi de asemenea plasamente au obţinut, ieri, o creştere maximă a economiilor lor cu 28,52%, raportat la moneda europeană, dacă au optat, în urmă cu o lună, pentru unităţi ale fondului de acţiuni "Omninvest".

Indicele BET-FI (exprimat în euro) care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare tranzacţionate la BVB s-a apreciat, în ultima lună, cu 16,8%, iar BET (indicele celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB) cu 19,79%.

Depozitele bancare în lei au adus un câştig maxim de 2,47% peste suma iniţială, exprimată în euro, pentru investitorii care, în urmă cu o lună, au ales "Credit Europe Bank" şi "Romanian International Bank". Iar constituirea depozitelor lunare în euro a adus un câştig maxim de 0,33 procente din suma depusă la "Libra Bank", care a oferit cea mai bună dobândă în această perioadă.

Randamente pozitive au înregistrat şi persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur. Exprimat în euro, acestea valorau ieri cu 2,11% mai mult, pe fondul creşterii preţului acestui metal. Iar datorită aprecierii leului în raport cu euro, chiar şi persoanele care nu şi-au utilizat resursele băneşti în această perioadă au înregistrat, ieri, o preţuire a economiilor cu 1,85%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. AS DORI SI EU SA INVESTESC LA BURSA DAR NU CUNOSC MAI MULTE AMANUNTE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb