CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 15-22 MAI Plus de 13,35% pentru "Aerostar", pe o piaţă în stagnare

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 mai 2015

Plus de 13,35% pentru "Aerostar", pe o piaţă în stagnare

Acţiunile "Aerostar" Bacău (ARS) au revenit pe prima poziţie, în topul randamentelor, după o apreciere cu 13,35%, raportată la euro, în perioada 15-22 mai.

Compania fabrică produse de aviaţie, repară şi modernizează avioane, produce şi realizează integrări de sisteme aero şi terestre cu aplicaţii civile sau în domeniul apărării şi securităţii.

Aerostar a obţinut, în 2014, un profit net de 19,743 milioane lei, din care rezerve 6,19 milioane lei, iar 13,552 milioane lei reprezintă suma alocată dividendelor.

Acţiunile ARS au fost urmate, în topul creşterilor, de titlurile Oil Terminal (OIL), cu un plus de 5,06&, şi de "Banca Transilvania", cu o apreciere de 4,68%, aceasta din urmă fiind cea mai bună acţiune din cadrul indicilor BET şi BET-XT.

Recent, Banca Transilvania a anunţat că va achiziţiona 6.818.672 de titluri proprii pentru a fi oferite gratuit în cadrul unui program de fidelizare a salariaţilor pe o perioadă de cel puţin trei ani.

Per ansamblu, indicii bursieri au reflectat o evoluţie în stagnare a bursei locale.

BET, indicele celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti, a scăzut cu 0,01%, în timp ce indicele extins BET-XT a urcat cu 0,08%. BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,46%

În cadrul BET-FI, cel mai mult au crescut acţiunile FP, cu 0,62%.

FP a anunţat, vineri, că Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat reducerea capitalului social subscris al Fondului Proprietatea de la 11,575 miliarde lei la 10,965 miliarde lei, pentru acordarea distribuţiilor în numerar.

Reducerea capitalului social subscris s-a realizat prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor de la 0,95 lei la 0,90 lei.

Cea mai mare apreciere pe segmentul fondurilor de investiţii, de 5,84%, a fost înregistrată de titlurile "Audas Piscator", fiind urmată de aprecierea You Invest Active Eur (+0,9%) şi a You Invest Balanced Eur (+0,65%).

În cazul depozitelor bancare, cel mai bun plasament ar fi fost obţinut la Millennium Bank, atât la sumele în lei, cât şi la cele în euro. În perioada analizată, leul s-a depreciat faţă de euro cu 0,17%, în timp ce preţul aurului a urcat cu 1,14%, faţă de euro, la cursul BNR.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb