CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 26 SEPTEMBRIE - 3 OCTOMBRIE Ropharma, liderul rentalibităţilor de la BVB

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 octombrie 2018

Ropharma, liderul rentalibităţilor de la BVB

Cu o creştere a cotaţiei de 6,78%, în raport cu moneda europeană, în intervalul 26 septembrie - 3 octombrie, titlurile Ropharma (RPH) reprezintă cele mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), din perioada menţionată.

În intervalul 27 septembrie - 3 octombrie, emitentul şi-a răscumpărat un număr de 4.055 de acţiuni proprii, în valoare totală de aproximativ 1.194,70 de lei, la preţuri cuprinse între 0,26 - 0,276 lei/acţiune conform raportului publicat pe site-ul BVB.

De asemenea, în perioada 21 - 26 septembrie, societatea emitentă şi-a mai răscumpărat 5.420 din acţiunile proprii, în valoare totală de 1.380,68 de lei.

Achiziţiile efectuate fac parte din programul de răscumpărare de acţiuni proprii aprobat în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 26 aprilie, lanţul farmaceutic aprobând la acea vreme un program de răscumpărare pentru maximul de 10% din capitalul social al companiei, în scopul alocării titlurilor angajaţilor şi conducerii societăţii.

Pentru perioada avută în vedere, cotaţia acţiunilor companiei care activează în industria farmaceutică a fluctuat între o depreciere de 0,76%, consemnată pe 26 septembrie, pe fondul unui volum de 25.520 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 10.557 de unităţi, şi o apreciere de 6,15%, înregistrată în şedinţa din data de 2 octombrie, când au fost transferate 11.390 de titluri ale emitentului.

Ieri, titlurile RPH au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,284 lei, în creştere cu 1,43%, pe fondul unui volum de 1,06 milioane de lei acţiuni, al doilea cel mai mare rulaj din acest an.

Lanţul farmaceutic controlat de omul de afaceri Mihai Miron a realizat, la nivel de grup, pentru primele şase luni ale acestui an, venituri totale din exploatare de 266,08 milioane lei, în scădere cu circa 7% faţă de cele realizate în aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 5,2 de milioane lei, în scădere cu circa 1,5% faţă de cel raportat la finalul primelor şase luni ale anului trecut.

Ropharma are o capitalizare de piaţă la BVB de 143,1 milioane de lei.

Pe locul al doilea în clasamentul rentabilităţilor de la BVB se află titlurile Electroputere (EPT) care au raportat un avans de 4,68%, în raport cu moneda euro, în perioada analizată, în timp ce acţiunile Romgaz (SNG) au consemnat o creştere de 4,47%, completând podiumul acestui top.

Indicele BET, referinţa pieţei noastre de capital, a înregistrat, în perioada avută în vedere, un avans de 1,3%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la bursa noastră, s-a apreciat cu 1,05%, titlurile SNG având, din nou, cea mai bună evoluţie din cadrul ambelor coşuri de acţiuni.

În şedinţa bursieră de miercuri, 3 octombrie, emitentul a înregistrat o scădere a cotaţiei de 1,16%, pe fondul unui rulaj de 41.132 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 119.000 de unităţi.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a înregistrat, în perioada 26 septembrie - 3 octombrie, o scădere de 0,7%.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost bifată de acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1), a căror cotaţie a urcat cu 4,4%, în raport cu moneda europeană.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 25 septembrie - 2 octombrie, este condus de titlurile ETF - BET Tradeville, care au raportat o creştere de 1,45%, în raport cu moneda euro.

Pe locul al doilea în acest clasament se află Certinvest BET Index, cu un avans de 1,34%, în timp ce titlurile BT Index Romania ROTX, care s-au apreciat cu 1,19%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a crescut cu 2,23%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a coborât, în intervalul 26 septembrie - 3 octombrie, cu 0,08%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,04%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 2,38%, în intervalul 26 septembrie - 3 octombrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 17:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.550 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 113,74 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb