CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 IANUARIE - 28 FEBRUARIE Marcel Murgoci, "Estinvest": "Divergenţele de la < SIF Oltenia > nu vor afecta preţul acţiunilor"

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 martie 2014

Marcel Murgoci, "Estinvest": "Divergenţele de la < SIF Oltenia > nu vor afecta preţul acţiunilor"

Titlurile "SIF Oltenia" (SIF5) au înregistrat cea mai mică scădere dintre cele cinci SIF-uri, de 0,30%, în perioada 28 ianuarie - 28 februarie 2014, indicele BET-FI depreciindu-se cu 2,25% raportat la moneda europeană.

SIF 5 a înregistrat anul trecut un profit net de 129,99 milioane de lei, în creştere cu 47,09% faţă de finele lui 2012, când s-a cifrat la 88 milioane de lei, înregistrându-se o depăşire a prevederilor bugetare pentru 2013 de 43,93%. Rezultatele bune obţinute în 2013 au condus la aprecierea cotaţiilor acţiunilor "SIF Oltenia", de la valoarea de 1,4030 lei la 29 decembrie 2012, la valoarea de 1,9840 lei la 30 decembrie 2013, înregistrând o creştere de 41,41%.

Ion Milea, "Muntenia Global Invest":"SIF5 a obţinut un profit sănătos"

Ion Milea, director general adjunct la "Muntenia Global Invest", ne-a declarat: "SIF Oltenia, în comparaţie cu celelalte SIF-uri, a obţinut un profit sănătos, prin prisma faptului că nu a vândut activele importante în 2013".

Domnia sa este de părere că rezultatul financiar putea fi mult mai mare, deoarece societatea are potenţial de creştere foarte mare.

"Pentru anul 2014 estimez o creştere mai mare a activului net la < SIF Oltenia > faţă de celelalte SIF-uri, datorită creşterii valorilor activelor deţinute", a mai adăugat domnul Milea.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest Focşani", consideră că rezultatele financiare ale SIF5 sunt mai mult decât satisfăcătoare. "Este un profit ridicat, dar care în mare parte este provenit din vânzarea de active. Un lucru foarte bun este faptul că mai au încă în portofoliu acţiunile BCR, bancă care a redevenit profitabilă anul trecut".

Domnia sa a mai adăugat: "În anul 2014, SIF Oltenia va încerca să fie foarte activă, să facă multe tranzacţii, pentru a obţine un profit foarte mare. SIF5 inspiră în continuare încredere investitorilor, având în vedere portofoliul de care dispune".

În opinia sa, divergenţele din cadrul companiei din ultima perioadă nu vor afecta preţul acţiunilor, iar cel mai probabil lucrurile se vor rezolva în perioada următoare.

"Transelectrica" - cel mai bun randament de pe indicii BET şi BET-XT

BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, a scăzut, în perioada 28 ianuarie - 28 februarie 2014, cu 0,12%, iar BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a depreciat cu 0,81%.

Pe ambii indici bursieri, "CNTEE Transelectrica" (simbol TEL) a înregistrat cel mai bun randament, avansând cu 4,12%, în perioada 28 ianuarie - 28 februarie 2014.

Compania transportatoare de energie electrică a înregistrat în anul 2013 un profit net de 162,29 milioane lei, de aproape 5 ori mai mare decât în anul precedent, atunci când profitul net a fost de 34,48 milioane lei.

Nicu Grigoraş, director departament front-office la "Intercapital Invest", ne-a declarat: "Rezultatele financiare ale < Transelectrica > în anul precedent sunt mult peste aşteptări, fapt ce a dus la o creştere substanţială a acţiunilor. Acest profit răsunător se datorează în special creşterii tarifelor la electricitate, care au făcut ca veniturile să fie mult mai mari".

"Transelectrica" SA va extinde staţia de la Cernavodă. Licitaţia a fost câştigată de Siemens SRL, iar valoarea contractului este de circa 2,3 milioane euro.

"Cemacon" rămâne cea mai profitabilă investiţie

Cel mai bun randament este oferit în continuare de titlurile "Cemacon" (CEON), care au înregistrat un câştig de 43,48% în perioada 28 ianuarie - 28 februarie. Podiumul este completat de "Retrasib" (RTRA), cu un plus de 30,41%, şi "Prefab" (PREH) cu o creştere de 5,59%.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cea mai mare creştere în intervalul analizat a înregistrat-o FDI STK Europe, administrat de STK Financial, ale cărui unităţi au urcat cu 8,69% faţă de euro.

Poziţia a doua a fost ocupată de FDI Audas Piscator, administrat de Atlas Asset Management, cu o creştere de 7,16%, topul fiind completat de ERSTE Absolut Return 25 RON (1,75%).

Depozitele bancare în euro ar fi avut cel mai bun randament în perioada 28 ianuarie - 28 februarie 2014 la "Marfin Bank" (0,23%), în timp ce depozitele în moneda naţională au consemnat cea mai mare creştere de 1,07% la "Nexte Bank".

Cotaţia aurului a crescut în perioada analizată cu 4,63% faţă de moneda europeană, în timp ce leul s-a apreciat cu 0,72% în aceeaşi perioadă.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. IMPact nu mai e pe podium? WOW! A-nceput de ieri sa scada/Cate-un pic...Mda!Pai, draga KPMG, INCA O DATA TE ROG SA FACI UN RAPORT DE AUDIT CORECT la IMPact! EXPRIMA-TI OPINII CLARE, CORECTE si totul va fi OK! ITI MAI SPUN INCA O DATA CARE SUNT MARILE PROBLEME IMPact din 2013: CONTRACTE DE VANZARE FICTIVE, VANZARI DE IMOBILE CU TVA REDUS DE 5% NEFINISATE SI/SAU SITUATE PE TERENURI MAI MARI DE 250 MP! Hai, KPMG ca stii perfect ce spune Codul Fiscal pentru astfel de situatii!

    1. KPMG stie dar nu spune ... sau nu vrea sa spuna. Uite asa, nu vrea sa spuna. E KPMG, poti sa-l obligi?

      de obligat nu poti obliga pe nimeni cu ceva! eu sper doar sa-i determin! inca mai e timp pentru un audit corect!

    FICTÍV, -Ă, fictivi, -e, adj. Care nu există în realitate, care nu aparține realității, care este plăsmuit sau există doar în mod convențional; imaginar; fals. – Din fr. fictif.

    ... actiunilor, pentru simplul fapt ca: 

    la "piata" per_vertita in Cazinou = in joc de noroc ............. administrat-controlat la "minim":  

    1) sunt bagate si DIVERGENTELE in_vizibile; 

    2) pe langa DIVERGENTELE vizibile ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb