CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 MAI - 5 IUNIE Plus de 11,87% pentru titlurile "Prefab"

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 9 iunie 2015

Plus de 11,87% pentru titlurile "Prefab"

Acţiunile "Prefab" (PREH) s-au apreciat cu 11,87%, în perioada 29 mai - 5 iunie, raportat la moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania "Prefab" a anunţat că a înregistrat o cifră de afaceri de 14,32 milioane lei, în primul trimestru al anului, pe care reprezentanţii societăţii îl caracterizează drept încurajator, în condiţiile în care sectorul construcţiilor a debutat mai devreme, temperaturile au fost mai ridicate, iar carburantul mai ieftin.

Acţionarii "Prefab" sunt "Romerica International", cu o deţinere 82,92%, SIF Muntenia, cu o participaţie de 12,97%, în timp ce alţi acţionari cumulau 4,11% din titluri.

Creşteri semnificative au avut, la BVB, şi titlurile "Electroaparataj" (+10%) şi "Casa de Bucovina - Club de Munte" (+5,34%).

În perioada analizată, indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 0,97%, în timp ce indicele extins BET-XT a coborât cu 0,75%. Totodată, indicele BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,34%.

În cadrul principalilor indici, cel mai mult au crescut acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), cu 3,42% faţă de moneda euro, în perioada analizată.

Recent, Fitch Ratings a crescut ratingul IDR pentru finanţări pe termen lung al Băncii Transilvania (BT) cu o treaptă, de la "BB-" la "BB", cu perspectivă stabilă.

De asemenea, în piaţă au apărut zvonuri că Banca Transilvania este interesată de preluarea Piraeus Bank România. Oficialii instituţiei clujene au spus că sunt deschişi la alte achiziţiii, după preluarea Volksbank.

În cadrul BET-FI, cel mai mult au urcat acţiunile SIF Transilvania (+1,58%).

SIF3 Transilvania a realizat un profit net, neauditat, de 24 milioane de lei în primul trimestru din acest an, societatea revenind pe plus după ce, la finalul aceleiaşi perioade din 2014, a înregistrat pierderi.

Pe segmentul fondurilor, cel mai mult s-au apreciat titlurile "Certinvest Short Fund" (+3,64%), acestea fiind urmate de "BT Index Austria" (+1,25%) şi de "Fortuna Classic" (+0,98%).

Millennium Bank, preluată de OTP Bank, ar fi oferit cele mai bune randamente celor care ar fi preferat să-şi plaseze banii la bancă, atât la sumele în euro, cât şi la cele în lei.

Totodată, leul s-a depreciat cu 0,09% faţă de moneda unică. Cotaţia aurului a scăzut cu 3,65% faţă de euro, în perioada 29 mai - 5 iunie, la cursul BNR.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb