BURSA Analytics

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 30 MAI - 6 IUNIE 2024 Acţiunile Sphera - printre cele mai bune evoluţii de la BVB

ANDREI IACOMI
BURSA Analytics / 10 iunie

Acţiunile Sphera - printre cele mai bune evoluţii de la BVB

Erste are un preţ ţintă de 42,3 lei pentru titlurile SFG, cu 13% peste cotaţia din piaţă

Acţiunile Sphera Franchise Group (SFG), companie ce reuneşte sub umbrela sa lanţurile de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, au înregistrat o creştere de 6,46%, în perioada 30 mai - 6 iunie, în raport cu moneda euro, una dintre cele mai bune evoluţii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul avut în vedere.

Erste Group recomandă "Cumpărare" pentru titlurile operatorului lanţurilor de alimentaţie publică, cu un preţ ţintă de 42,27 lei în următoarele douăsprezece luni, cu 13,6% peste cotaţia titlului SFG din piaţă de vineri, de la ora 17:00, după cum reiese din ultimul raport semnat de Caius Râpanu, publicat pe portalul BVB Research Hub.

"Riscurile recomandării noastre nu sunt atât de mult legate de factori interni ai companiei sau de acţiunile conducerii, ci mai mult de factorii externi care influenţează tiparele de cheltuieli ale clienţilor şi de perturbări globale", se arată în raport.

Analistul punctează că, rezultatele primului trimestru ale Sphera se menţin pe tendinţa recentă de creştere atât la nivelul veniturilor cât şi a profitabilităţii, având în vedere factorii sezonieri ce joacă un rol important în evoluţia performanţelor financiare. Conducerea companiei a continuat eforturile de eficientizare şi consolidare a marjei, iar rezultatele reflectă o tendinţă anuală foarte încurajatoare. În acelaşi timp, marketingul - parte esenţială a succesului companiei - continuă să fie modern şi inovator. Costurile cu forţa de muncă sunt, în mare parte în afara controlului managementului, dar analistul consideră că gradul de retenţie a personalului este mai important, ceea ce aduce costuri suplimentare, dar şi beneficii suplimentare.

"Prin urmare, ne menţinem perspectiva pozitivă faţă de Sphera. Principiile de bază rămân valide, cu o combinaţie între marca globală puternică, creşterea pieţei interne şi abilităţile managementului în ceea ce priveşte marketing-ul şi controlul costurilor", scrie Caius Râpanu în raport, care foloseşte pentru evaluare Metoda Fluxurilor de Numerar Actualizate (DCF).

Conform documentului, distribuţia de dividende, inclusiv dividendul extraordinar aşteptat în a doua jumătate a anului, reprezintă un stimulent suplimentar, fară a provoca îngrijorări în ceea ce priveşte finanţarea companiei, care are un bilanţ solid.

Fondurile Pilon II deţineau 10,3% din operatorul lanţurilor de alimentaţie publică, la finele lunii aprilie

Sphera a plătit un dividend de 1,05 lei pe titlu, săptămâna trecută, dar conducerea companiei a anunţat că intenţionează să propună acţionarilor încă o distribuire similară, în a doua jumătate a anului. Astfel, este posibil ca Sphera să aloce în acest an un dividend de 2,1 lei pe titlu, echivalentul unui randament brut de 6,1% faţă de preţul de închidere al acţiunii SFG din data de 15 mai, ziua în care investitorii trebuiau să deţină acţiuni ale companiei pentru a beneficia de dividendele deja aprobate.

Pentru primele trei luni ale anului, compania a raportat vânzări consolidate de 365,9 milioane lei, în creştere cu 9,2% faţă de cele din primul trimestru al anului 2023, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 21,4 milioane de lei, aproape triplu faţă de cel din intervalul ianuarie-martie a anului trecut, de 7,3 milioane de lei.

Sphera se află pe radarul fondurilor de pensii private obligatorii. La finele lunii aprilie a acestui an, patru din cele şapte fonduri Pilon II aveau 10,3% din Sphera, cel a mai mare pachet, de 7,3%, fiind al NN.

Indici - BET s-a apreciat cu 3,49%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 3,49%, în perioada 30 mai - 6 iunie.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 0,88%, în intervalul avut în vedere, în vreme ce indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 3,24%, în perioada menţionată.

Prebet - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Acţiunile Prebet se situează în topul randamentelor de la BVB, din intervalul 30 mai - 6 iunie, cu o creştere de 18%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se găsesc acţiunile Antibiotice, cu o apreciere de 12,68%, iar pe poziţia a treia se află titlurile Transelectrica, cu o creştere de 12,14%.

Fonduri de investiţii - randament de 2,29% pentru Active Dinamic

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 29 mai - 5 iunie, este condus de titlurile Active Dinamic, cu o apreciere de 2,29%. Titlurile OTP Real Estate & Construction Clasa E au înregistrat o creştere de 2,05%, evoluţie similară cu cea a OTP Real Estate & Construction Clasa L.

Bitcoin a avut o creştere de 3,59%, în perioada 30 mai - 6 iunie, iar cotaţia aurului a urcat cu 0,57%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. probabil ca toti sunt cei mai buni de la bvb :)

    S-a bagat programul fiecare elev student primeste zilnic o pizza si un cicănuings de la SFG. Guvernu plateste tot. Investitori va ordon Rupeti askurile!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb