CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6-13 IULIE "Cemacon" - pe locul al doilea, în topul randamentelor

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 17 iulie 2017

"Cemacon" - pe locul al doilea, în topul randamentelor

Locul al doilea în topul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti a revenit acţiunilor Cemacon (CEON), care au urcat cu 11,24%, în perioada 6-13 iulie.

Acţionarii Cemacon (CEON) sunt convocaţi, pe 24 iulie, ca să aprobe creanţe de 2,46 milioane de lei faţă de manageri, respectiv directorul general şi directorul financiar.

Pe ordinea de zi, se află şi aprobarea dobândirii propriilor acţiuni de către societate, prin ofertă publică de cumpărare, pentru un număr maxim de 2.913.718 acţiuni ce urmează a fi dobândite, la preţuri între 0,3498 lei/acţiune şi 0,5400 lei/acţiune. Valoarea acţiunilor proprii dobândite de Societate în acest mod nu poate depăşi 1.573.408 lei.

Societatea a precizat că operaţiunea de dobândire a propriilor acţiuni are ca obiect alocarea către directorii societăţii, a tuturor acţiunilor proprii dobândite.

Dedeman controlează, direct şi indirect, 32,71% din Cemacon, în acţionariat mai regăsindu-se Business Capital for Romania Opportunity Fund, cu 33%, dar şi CIT Resources, care are, împreună cu persoanele cu care acţionează concertat, 30,06%.

"Cemacon" a trecut, în ultimii ani, printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.

În noiembrie 2013, "Cemacon", acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

Acţiunile "Oltchim" (OLT) s-au apreciat cu 30,01%, în perioada 6-13 iulie 2017, reprezentând cel mai bun randament de la Bursa de Valori Bucureşti, raportat la euro.

Aprecierea titlurilor OLT vine după ce, pe 6 iulie, s-a încheiat perioada în care combinatul primea oferte de la investitori pentru cele nouă pachete de active scoase la vânzare.

Locul al treilea în topul creşterilor de la BVB a revenit titlurilor "Alumil Rom Industry" (ALU), cu un plus de 6,21%.

Cu o apreciere de 2,85%, raportată la moneda euro, în perioada 6-13 iulie, acţiunile BRD au reprezentat titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET, al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, s-a apreciat cu 1,46%, în perioada analizată, raportat la moneda euro.

Cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins au avut-o acţiunile IAR.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,3% în perioada analizată, reprezentând, din nou, indicele cu cea mai scăzută rentabilitate de la BVB, dintre cei analizaţi, în perioada de timp menţionată.

Din cadrul indicelui societăţilor de investiţii financiare, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF Muntenia (SIF4), al căror preţ a crescut cu 1,86%, în perioada analizată, raportat la moneda euro.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 4-12 iulie, este condus de titlurile BRD Index, cu o apreciere de 2,06%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat Active Dinamic, ce a înregistrat o creştere de 1,86%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Fortuna Classic, care s-au apreciat cu 1,44%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,38%, iar moneda naţională a crescut cu 0,53% faţă de euro, în intervalul de timp menţionat.

Preţul monedei digitale Bitcoin a scăzut cu 9,07%, în perioada 6-13 iulie.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb