Cel mai înalt magistrat hongkonghez pledează pentru menţinerea unui sistem judiciar independent

G.U.
Internaţional / 5 ianuarie 2021

Geoffrey Ma

Geoffrey Ma

Cel mai înalt magistrat din Hong Kong a făcut astăzi o pledoarie pentru menţinerea unui sistem judiciar independent în fosta concesiune britanică, într-o perioadă în care media oficială chineză militează pentru o reformă profundă a justiţiei locale, transmite AFP, conform Agerpres.

''De ce avem nevoie cel mai mult în Hong Kong este o justiţie independentă'', a declarat preşedintele Curţii de Apel final din Hong Kong, Geoffrey Ma, care a răspuns astfel temerilor legate o alunecare a tribunalelor hongkongheze către funcţionarea sistemului judiciar din China continentală.

''Există trei articole în legea fundamentală care subliniază că justiţia hongkongheză este independentă şi noi trebuie să ne sprijinim pe ele'', a adăugat magistratul în vârstă de 64 ani, citând textul care serveşte drept miniconstituţie pentru Hong Kong.

Ma, care s-a născut la Hong Kong şi a studiat în Marea Britanie, a remarcat că justiţia hongkongheză este deschisă pentru reformă, cu condiţia ca aceasta să vizeze îmbunătăţirea funcţionării sale, notează sursa citată.

''Dar este inacceptabil să spui că se vrea o reformă pentru că justiţia nu oferă deciziile dorite'', a adăugat în ultima sa conferinţă de presă înainte de pensionare.

Fosta concesiune britanică dispune teoretic, după retrocedarea sa în 1997, de o foarte mare autonomie faţă de China continentală.

Calitatea şi eficienţa sistemului său judiciar au jucat un rol crucial în dezvoltarea Hong Kongului în ultimele decenii, spre deosebire de justiţia opacă şi politizată din restul Chinei.

Înalţi demnitari chinezi şi media oficiale au făcut apel la reformarea justiţiei hongkongheze, denunţând laxismul anumitor decizii şi pedepse faţă de manifestanţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb