Cel mai mare grup industrial din Turcia este anchetat pentru tranzacţii ilegale pe piaţa energiei

CĂLIN RECHEA
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iulie 2013

Cel mai mare grup industrial din Turcia este anchetat pentru tranzacţii ilegale pe piaţa energiei
CĂLIN RECHEA

Implicarea politică a grupului industrial Koş, cel mai mare din Turcia, a atras atenţia autorităţilor de la Ankara. Acestea acuză grupul de evaziune fiscală şi tranzacţii ilegale pe piaţa energiei, conform unei ştiri recente a cotidianului online Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Koş Holding este unul dintre cele mai mari conglomerate din Europa, cu o prezenţă semnificativă în sectoarele energiei, auto, bunuri de consum şi financiar.

Membrii familiei Koş şi-au exprimat de mai multe ori susţinerea faţă de manifestaţiile antiguvernamentale din ultima perioadă. Într-o declaraţie televizată de la începutul lunii iunie 2013, premierul Erdogan a precizat că "protestele sunt organizate de extremişti, pe baza unei susţineri puternice atât din Turcia cât şi din exterior". Mustafa Koş, preşedintele Koş Holding A.S., a fost prezent la ultimele trei întruniri anuale ale Grupului Bilderberg.

Principalele companii de pe piaţa energiei ale holdingului - Aygaz, Tüpraş şi Opet - sunt acuzate de efectuarea unor tranzacţii ilegale şi riscă, pe lângă amenzi semnificative, retragerea licenţelor de exploatare a petrolului şi gazelor naturale.

Ministrul Energiei, Taner Yildiz, a negat existenţa unei legături între susţinerea protestelor de către familia Koş şi recenta anchetă guvernamentală, care este prezentată drept "o verificare de rutină".

De asemenea, autorităţile turce au lansat anchete împotriva membrilor familiei Koş privind posibila implicare a acestora în evaziunea fiscală.

Dintre cele 113 companii ale grupului Koş, 16 sunt listate la Bursa din Istanbul. Valoarea acţiunilor holdingului a scăzut cu peste 25% în ultimele două luni, în condiţiile unei scăderi de circa 10% în ultima săptămână.

Cotidianul german online Deutsche Wirtschafts Nachrichten mai arată că anchetele guvernamentale vizează şi alte companii care şi-au exprimat susţinerea faţă de protestele de amploare împotriva guvernului de la Ankara şi a premierului Recep Tayyip Erdogan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb