CEL MAI PREMIAT COR BĂRBĂTESC DIN LUME Corala "Armonia" a concertat, duminică, la Palatul Regal

E.O.
Miscellanea / 23 aprilie 2018

Corala "Armonia" a concertat, duminică, la Palatul Regal

Spectacolul a fost deschis de vocile feminine Lavinia Chifor, Cornelia Rednic şi Paula Seling

Sala "Auditorium" a Palatului Regal din Capitală a găzduit, duminică seara, un recital muzical extraordinar susţinut de Corala "Armonia" şi de solistele Lavinia Chifor, Cornelia Rednic şi Paula Seling.

Cele trei voci feminine inegalabile s-au alăturat, astfel, celui mai premiat cor bărbătesc din lume, cântând, timp de trei ore, piese populare, patriotice şi religioase emblematice. În acest timp, publicul din sală a fost rupt de realitatea comercială a show-bizului de fiecare zi şi transpus într-o lume aproape sacră, creată de versurile şi vocile artiştilor de pe scenă. Dialogul muzical a fost alcătuit "din contraste uimitoare între fragilitatea aproape imponderală a vocilor celor trei artiste şi vigoarea haiducească a Coralei Armonia, înfiinţată şi dirijată de lectorul universitar dr. Iulian Dumitru", transmit organizatorii, adăugând: "La microfonul central s-au alternat membri ai coralei care au reuşit să iasă în mod surprinzător din anonimatul corului şi să demonstreze calităţi solistice nebănuite de public. S-ar putea spune că cele trei ore de concert au fost o permanentă descoperire a unor talente individuale secrete: membrii corului au demonstrat, fiecare în parte, că ar putea să susţină cu brio o carieră solistică individuală de succes. (...) Această dinamică sonoră a reuşit, cu fiecare piesă, să ia de fiecare dată publicul prin surprindere, să-l uimească, să-l deruteze în mod plăcut. (...) Unul dintre cele mai emoţionante momente ale concertului a avut-o în centru pe talentata bănăţeancă Lavinia Chifor, care, la ieşirea din scenă, a fost cerută în căsătorie de prietenul ei, spre deliciul sălii şi spre surpriza solistei, care a părăsit scena cu ochii în lacrimi". Interpreţii vocali au fost acompaniaţi de orchestra populară "Muzica Divertis".

Organizatorul evenimentului, domnul Sorin Constantinescu, a spus, în ajunul spectacolului: "Intenţia nu a fost să organizăm un concert comercial, nu l-am promovat agresiv, am vrut doar să oferim prietenilor noştri şi ai muzicii de acest gen un prilej special de întâlnire după Sărbătorile Pascale".

Domnia sa a menţionat: "Dincolo de trăirile pe care le provoacă în general o muzică de calitate interpretată de artişti valoroşi, sentimentul cel mai acut al participanţilor la eveniment a fost unul rar în zilele noastre: grija aproape religioasă a celor de pe scenă faţă de public. Nu e puţin lucru. Arta comercială nu ştie să facă aşa ceva. Între scenă şi sală mai există adesea încă o cortină, una invizibilă, care uneori nu se ridică niciodată şi care blochează în mod nevăzut (dar simţit) comunicarea între artist şi spectator. Această cortină, fără sfori sau motoare electrice, acţionată de sinceritate şi pasiune, s-a ridicat duminică în mod magic la sala «Auditorium», punând în contact direct sufletele tuturor celor prezenţi la concert.

În centrul agitat al unui oraş care se grăbeşte fără să ştie exact încotro, aceasta este povestea unui grup de oameni care s-a strâns duminică în jurul muzicii aşa cum pe vremuri ne strângeam cu toţii în jurul focului".

Dublu medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională "World Choir Games" din SUA, Corala Armonia, înfiinţată în anul 2001, a fost premiată în mai multe ţări, printre care Bulgaria, Austria şi Letonia.

Expert renumit în lumea gamblingului, Sorin Constantinescu s-a lansat ca producător de spectacole la finalul lunii trecute, când a organizat Gala "Cornelia şi Lupu Rednic - 25 de ani de carieră artistică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb