CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Cursul acţiunilor "Petrolsub" Balc a crescut cu 33,56% în acest an

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 ianuarie 2004

Investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună unităţile fondului "Napoca" ar fi avut vineri un cîştig ridicat. Valoarea unităţii fondului s-a apreciat vineri cu 6,78%. Dacă o exprimăm în euro, valoarea a cres-cut cu 4,82%. Cei care au optat pe 23 decembrie pentru unităţile fondului "Intercapital" şi-au majorat tot vineri valoarea reală a investiţiei cu 3,18%.

Mai mult ar fi cîştigat investitorii care au cumpărat în ultima şedinţă bursieră a anului trecut cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET. Datorită creşterii valorii indicelui, calculat în euro, portofoliul lor valora vineri cu 9,3% mai mult. Cei care au cumpărat la aceeaşi dată acţiunile celor cinci SIF-uri cu structura indicelui BET-FI şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 11,8%, ca urmare a aprecierii indicelui, calculat în euro. Randamentul maxim lunar ar fi revenit celor care au cumpărat în ultima şedinţă bursieră a anului trecut acţiunile "Petrolsub" Balc. Cursul lor mediu, calculat în euro, era vineri cu 33,56% mai mare. Cei care au optat pentru acţiunile "Azomureş" ar fi obţinut o valoare suplimentară a investiţiei de 28,75%.

Persoanele care şi-au constituit pe 23 decembrie 2003 un depozit lunar în euro ar fi avut vineri cu maxim 0,3% mai mult decît suma investită iniţial, dacă ar fi apelat la "Garanti Bank". Nu la fel de inspiraţi au fost cei care şi-au constituit un depozit lunar în lei. Cea mai bună dobîndă lunară, oferită de CEC şi "Finansbank", nu a fost suficientă ca să acopere deprecierea leului în raport cu euro. Pentru un asemenea plasament, pierderea minimă ar fi fost de 0,44% din valoarea sumei inves-tite, exprimată în euro.

Şi mai mult ar fi pierdut cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei. Deprecierea leului în raport cu euro a dus la scăderea cu 1,84% a valorii lor, exprimată în euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb