Cemacon: Primul semestru cu profit net din ultimii trei ani

V.B.
Companii #Construcţii / 6 august 2014

Producătorul autohton de sisteme de zidării ceramice Cemacon a obţinut în primul semestru un profit net de 2,27 milioane lei, acesta fiind, pentru companie, cel dintâi semestru cu profit net din ultimii trei ani, potrivit unui comunicat trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania bugetase pentru prima jumătate a anului o pierdere netă de 3,74 milioane lei. În semestrul I din 2013, Cemacon a avut o pierdere netă de 4 milioane lei.

Cifra de afaceri a avut, în S1 2014, un avans de 41% faţă de anul anterior, în principal pe fondul vânzărilor de produse finite, precum şi cu aport dinspre vânzările de mărfuri. Vânzările de cărămidă Evoceramic au fost cu 35% mai mari, accelerate de devansarea cererii, favorizată de condiţiile meteo din prima parte a anului.

Fabrica de la Recea a funcţionat la capacitate maximă, valorificându-se deja investiţiile realizate în prima parte a anului, cu efect în creşterea productivităţii, a reducerii costurilor şi a sporirii calităţii produselor, se mai arată în comunicat.

Pe 24 martie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) a aprobat reducerea capitalului social, prin înglobarea pierderilor înregistrate în ultimii 4 ani, de la 26,28 milioane lei la 525.796 lei, prin reducerea numărului de acţiuni de la 262.872,486 la 5.257.960. De asemenea, a fost aprobată majorarea capitalului social prin emisiunea de noi acţiuni, cu suma maximă de 8,8 milioane lei: de la 525.796 lei la 9.325.796 lei.

"Odată finalizate procedurile de diminuare-majorare de capital stabilite prin Adunarea Generala a Acţionarilor Cemacon SA din martie 2014, etapa următoare va privi realizarea conversiei de datorie în acţiuni. În paralel, este deja în derulare procesul agreerii şi semnării noilor contracte de credit şi a transferului de active şi datorie de pe Cemacon SA pe Cemacon Real Estate", conchide sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb