Centrul Iaşiului va fi reabilitat cu fonduri europene

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 3 noiembrie 2005

Specialiştii Primăriei Municipiului Iaşi lucrează la elaborarea unui proiect de reabilitare a străzii "Cuza Vodă", din centrul istoric al oraşului, obiectiv pe care speră să-l pună în operă cu sprijinul fondurilor europene. Domnul Iulian Vagner, arhitectul şef al Iaşiului, a declarat că, pentru realizarea pro-iectului, angajaţii primă-riei se vor bucura şi de sprijinul unor specialişti din Marea Britanie. Domnia sa a precizat: "Partenerii britanici ne vor oferi asistenţă în realizarea proiectului, ne vor îndruma în vederea accesării fondurilor necesare şi a implementării proiectului. Sperăm să putem pregăti la timp toată documentaţia necesară ca să o depunm în vederea primirii finanţării din fonduri structurale, accesibile României începînd cu anul 2007".

Prima etapă a acestei acţi-uni o reprezintă realizarea studiului de fezabilitate. Fondurile necesare achitării acestei investiţii vor fi obţinute prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est şi al unei structuri guvernamentale britanice. În funcţie de concluziile studiului, primăria va pune la punct şi celelalte detalii ale proiectului, după care toată documentaţia va fi depusă în vederea obţinerii finanţării.

Reabilitarea străzii "Cuza Vodă" este un proiect pilot, modelul urmînd să fie aplicat şi în cazul unor acţiuni similare care să vizeze Autogara sau Zona Industrială, a mai spus domnul Vagner. Intervenţiile urbanistice asupra centrului Iaşiului vizează o zonă foarte mare, în arealul delimitat de Piaţa Unirii, Bulevardul Independenţei şi Tîrgu Cucu. Pentru succesul acestei operaţiuni, primăria va trebui să încheie acorduri cu proprietarii şi agenţii economici care ocupă spaţii în clădirile de patrimoniu din centrul oraşului, astfel încît aceştia să devină parteneri în proiect şi să contribuie la implementarea acţiunilor de reabilitare a zonei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb