CERCETĂRI PENALE PRIVIND OCUPAREA POSTURILOR DNA începe ancheta la Avocatul Copilului

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 28 ianuarie 2019

Ioan Gânfălean - Avocatul Copilului

Ioan Gânfălean - Avocatul Copilului

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie demarează, astăzi, cercetările cu privire la neregulile semnalate în legătură cu organizarea şi desfăşurarea, în toamna anului trecut, a concursului pentru ocuparea a opt posturi de experţi şi consilieri în cadrul noii instituţii Avocatul Copilului, ce este subordonată Avocatului Poporului.

Ancheta este programată să înceapă cu audierea, astăzi, la ora 12:00, a persoanei care a depus plângerea penală împotriva lui Victor Ciorbea - Avocatul Poporului şi lui Ioan Gânfălean - Avocatul Copilului, sesizare des­pre care Ziarul BURSA a informat în articolul "Plângere penală împotriva Avocatului Copilului", publicat în ediţia din 6 decembrie 2018.

În articolul respectiv, arătam, pe baza informaţiilor primite de la mai multe surse, că, la nivelul Avocatului Poporului şi în noua instituţie Avocatul Copilului, ar exista o întreagă reţea de promovare a unor candidaţi la concursurile organizate, fiind preferaţi candidaţii din sistem şi rudele celor care lucrează în cadrul celor două instituţii.

În articolul din 6 decembrie, v-am prezentat şi stenogramele convorbirilor telefonice pe care una dintre părţile vătămate le-a avut cu profesorul Liviu Pop, membru corespondent al Academiei Române, fost decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, cu privire la concursul organizat de Avocatul Copilului.

Conform informaţiilor oferite de sursele noastre şi prezentate de Ziarul BURSA, Liviu Pop este un apropiat al lui Victor Ciorbea - Avocatul Poporului - şi al lui Ioan Gânfălean - Avocatul Copilului, domnia sa lăudându-se cu mai multe cazuri în care ar fi intervenit pentru angajarea unor cunoscuţi.

În acelaşi material, Ziarul BURSA a încercat să afle şi opinia profesorului Liviu Pop cu privire la acuzaţiile care îi sunt aduse, dar, aşa cum am precizat în materialul respectiv, reputatul profesor universitar clujean a refuzat să comunice cu noi, ba chiar i-a cerut soţiei sale să pună capăt conversaţiei telefonice pe care doream să o avem cu domnia sa.

Cu privire la modul în care s-a des­făşurat concursul pentru ocuparea celor opt posturi din cadrul Avocatului Copilului, am informat în ediţiile din 17 septembrie, 23 septembrie, 11 octombrie şi 3 decembrie 2018. Am arătat cu acele ocazii neregulile din procedura de examinare a candidaţilor, nemulţumirile unor candidaţi după primul concurs care a fost anulat, concurs la care au participat şi rudele unor şefi de birouri teritoriale care urmau să fie angajate alături de aceştia, precum şi faptul că atât stabilirea bibliografiei cât şi a comisiei de concurs nu a ţinut cont de reglementările legale.

Concursul din luna septembrie a fost anulat şi a avut loc un nou concurs în luna noiembrie, când cele opt posturi scoase în teritoriu pentru Avocatul Copilului au fost ocupate de o parte dintre persoanele despre care aveam informaţii de la primul concurs că vor trece cu brio examenul organizat de Avocatul Poporului.

În urma rezultatelor, una dintre persoanele care au dorit să candideze cu condiţia de a avea parte de un concurs corect, a formulat o plângere penală împotriva conducerii Avocatului Poporului, pe care o acuză de abuz în serviciu, plângere ce a intrat în atenţia procurorilor anticorupţie.

După audierea de astăzi a persoanei vătămate, procurorii vor trece la cercetarea tuturor aspectelor reclamate în plângerea penală. În prima parte se poa­te face o cercetare in rem - asupra faptelor - iar, dacă acestea se confirmă, atunci procurorii DNA pot trece la cercetarea penală in personam, asupra lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, şi lui Ioan Gânfălean - Avocatul Copilului.

Menţionăm că, pe tot parcursul procesului penal, inclusiv în perioada cercetării penale, toate persoanele acuzate în plângerea penală beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb