Cercetările Kaspersky au descoperit că majoritatea copiilor sunt expuşi riscurilor online din cauza încrederii excesive

G.D.
Miscellanea / 20 martie 2023

Cercetările Kaspersky au descoperit că majoritatea copiilor sunt expuşi riscurilor online din cauza încrederii excesive

Cercetările Kaspersky privind siguranţa online a copiilor au scos la iveală faptul că 72% dintre tinerii chestionaţi nu pot identifica unul sau mai multe atacuri de phishing şi nu pot face diferenţa între o înşelătorie şi un e-mail legitim, conform unui comunicat remis redacţiei. În plus, 39% dintre copiii (11-15) chestionaţi care declară că au cunoştinţe despre securitatea online au fost ei înşişi victimele unei escrocherii de tip phishing, evidenţiind o problemă tot mai acută legată de generaţia Z: faptul că manifestă un nivel ridicat de încredere în siguranţa online, lucru care îi pune în pericol.

Potrivit sursei citate, deşi mulţi tineri intervievaţi, cu vârste sub 18 ani, cred că sunt "informaţi din punct de vedere al securităţii cibernetice", cercetările Kaspersky dezvăluie că peste jumătate (55%) recunosc că afişează în continuare informaţii personale, cum ar fi numele şi data naşterii lor, pe reţelele sociale. 54% au declarat că ar fi, de asemenea, pregătiţi să dezvăluie numele animalelor de companie şi emisiunea TV preferată în cadrul chestionarelor online.

Această naivitate contrastează cu nivelul de cunoştinţe cibernetice pe care cred că le deţin, jocurile şi chestionarele online fiind adesea folosite ca modalităţi prin care atacatorii cibernetici adună cât mai multe informaţii posibile despre indivizi.

Cercetările arată, de asemenea, că mai puţin de jumătate (42%) dintre adulţii chestionaţi îşi ajută în prezent copiii sau generaţia mai tânără să identifice înşelătoriile de tip phishing.

De fapt, 40% dintre adulţii chestionaţi au recunoscut că nu au deloc cunoştinţe de securitate online, aproape o cincime (19%) spunând că au fost victime ale escrocherilor de tip phishing. Acest lucru sugerează că trebuie să existe mai multă educaţie şi informaţii online, pentru toate vârstele, pentru a ajuta fiecare generaţie să rămână în siguranţă online, subliniază sursa citată.

"Cunoaşterea este putere. Dar numai cunoştinţele nu sunt suficiente atunci când vine vorba de securitatea online", a declarat David Emm, Principal Security Researcher Global Research and Analysis Team, Kaspersky. "Descoperirile noastre arată că un nivel scăzut de cunoştinţe poate fi un lucru foarte periculos pentru copii. Încrederea excesivă pe care am descoperit-o în raport îi face pe aceştia să fie expuşi unor riscuri serioase în ceea ce priveşte ameninţările online.

"Din acest motiv, educaţia privind siguranţa online trebuie să fie extinsă de la pericolele conţinutului online, către tipurile de atacuri la care suntem expuşi în fiecare zi. Iar educaţia în domeniul securităţii cibernetice nu poate fi doar pentru copii, ci trebuie extinsă şi la generaţiile mai în vârstă. În prezent, avem adulţi care fie nu vorbesc deloc copiilor despre securitatea online, fie, dacă o fac, nu pot să-i ajute, deoarece ei înşişi nu înţeleg ameninţările. Situaţia este îngrijorătoare şi avem nevoie urgentă de măsuri de conştientizare şi mai multă educaţie în acest sens", spun reprezentanţii Kaspersky, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb