CEREMONIA DE INVESTIRE A LUI BIDEN/JOE BIDEN: "Democraţia a învins"

J.P.
Internaţional / 20 ianuarie 2021

"Democraţia a învins"

Democraţia a învins, a declarat miercuri, cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, Joe Biden, care a lansat un apel la unitate în discursul său inaugural, rostit imediat după încheierea ceremoniei de învestitură, desfăşurată la Capitoliul din Washington, relatează Agerpres.

''În această clipă, prieteni, democraţia a învins. Astăzi sărbătorim victoria nu a unui om, ci a unei cauze, cauza democraţiei'', a spus Biden.

''Aceasta este ziua Americii. Aceasta este ziua democraţiei. O zi a istoriei şi a speranţei, a reînnoirii şi hotărârii", a insistat Biden, care a salutat "oamenii buni" din ţară. "Am ajuns până aici. Mai avem mult de mers", a lansat el. Biden a notat că ţara trece prin vremuri "dificile", făcând referire la pandemia de coronavirus şi la criza economică, scrie dpa.

Biden a promis totodată să înfrângă curentul privind supremaţia albilor şi extremismul intern.

Preşedintele american Joe Biden a pledat pentru unitate în discursul său de după depunerea jurământului, cerându-le oamenilor să aibă "un nou început" şi să nu lase politica să fie un "foc dezlănţuit" care provoacă divizare, relatează dpa.

"Pentru a depăşi aceste provocări, a ne vindeca sufletul şi a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie: de unitate", a spus Biden.

Biden a ţinut şi un moment de reculegere pentru cele peste 400.000 de persoane care au murit în SUA din cauza coronavirusului, relatează DPA.

"Ca prim gest în calitate de preşedinte aş vrea să vă rog să vă alăturaţi pentru un moment de rugăciune în tăcere pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în ultimul an din cauza pandemiei", a spus Biden în discursul său de la ceremonia de învestitură.

"Îi vom onora devenind oamenii şi naţiunea care ştim că putem şi trebuie să fim", a afirmat Biden, după care şi-a aplecat capul pentru un moment de reculegere în tăcere.

Joe Biden a promis în discursul de învestitură, că va repara alianţele Statelor Unite cu alte ţări, în primul său mesaj către restul lumii în calitate de preşedinte al SUA, relatează DPA.

"Ne vom repara alianţele, vom colabora din nou cu lumea, nu pentru a face faţă provocărilor de ieri, ci provocărilor de astăzi şi de mâine", a afirmat Biden.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că o mulţime violentă nu poate răsturna tradiţiile democratice ale SUA, la două săptămâni după asaltul susţinătorilor predecesorului său Donald Trump asupra Capitoliului, relatează dpa.

"Stăm aici la doar câteva zile după ce o mulţime a crezut că poate folosi violenţa pentru a reduce la tăcere voinţa poporului, pentru a opri funcţionarea democraţiei noastre, pentru a ne îndepărta de pe acest pământ sacru. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nu se va întâmpla niciodată. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. Niciodată", a spus Biden în discursul său inaugural.

Preşedintele american şi-a încheiat discursul de învestitură concentrându-se pe un mesaj de unitate, empatie, democraţie şi de depăşire a provocărilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Draga Biden ,albii normali la cap nu cred în suprematia albilor ,le întind mâna celorlalți,nu există la scara mare un " curent al supremației albilor ", însă o parte importantă a democratilor îi vor pe albi castrati, lipsiți de idealul înălțător al dragostei ( barbat-femeie )Si cu cenușă în cap în plan politic!

    Culmea e că din rândul albilor sunt multi care din interese meschine gândesc așa! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb