Cererea din sectorul confecţiilor metalice poate atinge anul acesta 1,5 milioane de tone

F.A.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 1 aprilie 2008

Cererea din sectorul confecţiilor metalice poate atinge anul acesta 1,5 milioane de tone

Afacerile din sectorul confecţiilor metalice au urcat anul trecut cu peste 40% pe fondul cererii tot mai mari de pe piaţa imobiliară, iar tendinţa urmează a se păstra şi în 2008, când specialiştii în domeniu prevăd o creştere a cererii pe piaţa româ­nească, până la nivelul de 1,5 milioane de tone.

Producătorii de profile metalice mai spun că varianta cea mai simplă pentru susţinerea "exploziei" de noi şantiere este reprezentată de importuri, principalul furnizor fiind Turcia. "Profilele siderurgice cu secţiune în formă de I, H sau U pot înlocui cu succes oţelul-beton din construcţiile înalte. Cos­turile în materie de consum de oţel sunt cu 30% mai mici decât în cazul oţelului-beton", a declarat directorul executiv al Asociaţiei Române a Distribuitorilor de Metal (ARDIMET), Petru Todoran. În plus, elementele metalice sunt folosite mai ales în construcţia de spaţii industriale, dar au aplicaţie şi pe piaţa clădirilor civile. "Activitatea noastră se bazează în proporţie de 80% pe construcţii industriale, dar activăm şi pe piaţa clădirilor rezidenţiale", a explicat managerul companiei Rocor Construct SRL, Robert Miroslav, citat de NewsIn.

Potrivit specialiştilor, cererea pentru confecţiile metalice va creşte şi anul acesta, iar în aceste condiţii preţurile nu vor bate pasul pe loc. Astfel, pentru oţel-beton, tarifele se vor majora de la 470 de euro pe tonă la 490 de euro pe tonă, iar profilele siderurgice vor fi tot mai solicitate de constructori şi vor costa între 630 şi 800 de euro pe tonă, faţă de numai 540-760 euro pe tonă în 2007. "Tendinţa crescătoare se va menţine şi la celelalte confecţii metalice, pe parcursul anului curent", se arată într-un studiu al ARDIMET.

Oţelul-beton, produsele siderurgice, sârma laminată, plasa sudată, ţevile şi tabla zincată sunt produsele de pe piaţa confecţiilor metalice folosite cel mai frecvent în construcţii. Oţelul-beton, folosit în alcătuirea structurilor de rezistenţă ale clădirilor tradiţionale, este considerat de specialiştii Patronatului Societăţilor din Construcţii "produsul-vedetă" al pieţei. Româ­nia are o capacitate de producţie de aproximativ un milion de tone de oţel-beton anual şi aceasta în condiţiile în care cererea pentru consumul intern a fost în 2007 cu peste 300.000 de tone mai mare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb