Cereri de finanţare de aproape 4,5 miliarde de lei, depuse prin Programul "Anghel Saligny"

F.D.
Miscellanea / 12 mai 2023

Cereri de finanţare de aproape 4,5 miliarde de lei, depuse prin Programul "Anghel Saligny"

Investiţiile în reţelele de apă şi canalizare sunt importante şi necesare, fapt dovedit de cele 375 de cereri, depuse de 310 unităţi administrativ-teritoriale din cele 10 judeţe pentru care a fost deschis cel de-al doilea apel de proiecte finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" - a anunţat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, după ce termenul de depunere a fost încheiat aseară, la ora 0.00, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Această rundă a fost deschisă exclusiv pentru judeţele Bistriţa-Năsăud, Brăila, Constanţa, Dolj, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi şi Vrancea, pentru care, în urma repartizării tuturor sumelor pentru finanţarea obiectivelor de investiţii care se încadrează în Program, au mai rămas fonduri disponibile.

Suma totală a cererilor de finanţare este de 4.483.782.728,39 de lei, în condiţiile în care bugetul alocat acestui apel de proiecte a fost de 1.236.793.353,89 lei.

Ministrul a spus: "Accesul la apă şi canalizare este un serviciu de bază, nu un lux, iar faptul că au fost depuse cereri de finanţare pentru o sumă aproape de patru ori mai mare faţă de cea alocată arată că este nevoie de acest instrument de finanţare."

Astfel, cele mai multe proiecte au fost depuse de 132 de localităţi din judeţele Galaţi, Dolj şi Mehedinţi, pentru 155 de proiecte care vizează lucrări la sistemele de apă şi canalizare.

Autorităţile locale din cele 10 judeţe au avut la dispoziţie, timp de 30 de zile, începând din 10 aprilie, platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, special creată pentru depunerea cererilor de finanţare.

27% dintre unităţile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o reţea de apă, iar 57% nu beneficiază de canalizare, din acest motiv este nevoie de Programul de investiţii "Anghel Saligny", a arătat ministrul.

După cum este cunoscut, prin Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny", Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localităţi (apa, reţeaua de canalizare şi gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb