CertAsig şi-a majorat cu 12% volumul total de prime subscrise, în 2015

Ioana Dogaru
Bănci-Asigurări / 1 aprilie 2016

Compania de asigurări CertAsig, cu o cotă de 2% din piaţa asigurărilor generale în România, şi-a majorat anul trecut volumul total de prime subscrise cu 12%, ajungând la un total de 14.5 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Din cele peste 6.000 de companii care şi-au asigurat fabricile, clădirile, bunurile, mărfurile, angajaţii, contractele sau afacerile în derulare la CertAsig, 99% au ales produsele companiei prin intermediul brokerilor de asigurare.

"2015 a fost al 6-lea an consecutiv de creştere a primelor subscrise pentru CertAsig. Ne-am concentrat în continuare pe subscrierea de business de calitate, şi nu de "business cu orice preţ". Experienţa noastră în asigurări corporate şi abordarea pragmatică sunt avantaje puternice pe care clienţii şi brokerii le apreciază din ce în ce mai mult", spune James Grindley, CEO CertAsig

Geografic, Romania este principala piaţă pentru CertAsig, generând peste 60% din afacerile companiei, în timp ce Turcia a generat 35% din primele subscrise. Bulgaria, unde compania a deschis o sucursală în 2014, este încă la începutul activităţii şi a avut o pondere mai mică în volumul primelor subscrise, dar în continuă creştere. Asigurările maritime în Turcia, şi regiunea Mării Negre, reprezintă în continuare un segment cheie pentru CertAsig, generând 27% din totalul primelor în 2015, respectiv 3.9 milioane euro.

Asigurările pentru bunuri şi proprietăţi comerciale şi industriale au avut o evoluţie foarte puternică pentru companie în 2015, volumul primelor subscrise în aceste clase de asigurări crescând cu 21%, până la 3 milioane euro.

Pe asigurările de răspundere civilă generală şi profesională, primele subscrise au înregistrat o creştere cu 12%, până la un total de 1.66 milioane euro.

"Am observat o tendinţă foarte clară din partea companiilor, de atenţie sporită la tot ce înseamnă asigurări de răspundere generală. Managerii încep să simtă în mod direct nevoia unor asigurări adecvate, fie sunt presaţi de nevoia de a fi competitivi pe pieţe externe, fie ca o consecinţă a mediatizării intense a unor evenimente tragice (accidente sau probleme extinse de sănătate cauzate de serviciile sau produsele unor companii). Gradul de informare al clienţilor este în creştere clară, ceea ce va stimula şi mai mult cererea pentru produsele de nişă", precizează James Grindley.

CertAsig este o companie de asigurări românească, cu sediul în Bucureşti, România şi operaţiuni în România, Turcia şi Bulgaria. Acţionarul majoritar al companiei este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investiţii axat pe companii din domeniul serviciilor financiare, în ţări din Europa Centrala şi de Est.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb