Certificatul verde la locul de muncă - între respingerea AUR şi inconstanţa liberalilor

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 16 noiembrie 2021

Certificatul verde la locul de muncă - între respingerea AUR şi inconstanţa liberalilor

Proiectul legislativ controversat ce vizează condiţionarea accesului la locul de muncă de prezentarea certificatului verde a fost din nou amânat, ieri, deşi se afla înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din aceste zile. Partidele din viitorul arc guvernamental nu au căzut la un acord privind amendamentul introdus de PSD privind testarea gratuită timp de 60 de zile a persoanelor nevaccinate, amendament care pare identic, la prima vedere, cu cel depus de USR.

Din cauza acestui fapt, dezbaterea iniţiativei legislative a fost amânată de plenul Camerei Deputaţilor spre nemulţumirea reprezentaţilor USR.

"Fac un apel la colegii de la PNL, la domnul Tătaru, să facă comisie mâine şi să dea un raport pe acest proiect de lege. Până acum doar AUR era împotriva certificatului, dar în ultimele zile, de când Florin Cîţu s-a pronunţat pe acest proiect, nu mai este o prioritate pentru PNL", a spus Ionuţ Moşteanu, liderul grupului deputaţilor USR.

Imediat acesta a fost contrat de liderul grupului deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, care i-a reamintit lui Ionuţ Moşteanu că pe certificatul verde trebuie să se pronunţe şase comisii din Camera Deputaţilor, inclusiv comisia de sănătate condusă de Nelu Tătaru, înainte ca proiectul de act normativ să ajungă în plen.

La rândul său, reprezentantul AUR, deputatul George Simion a afirmat că proiectul de lege nu va trece prin Camera Deputaţilor fără să fie dezbătut şi discutat, deoarece vizează milioane de români, în timp ce Andi-Gabriel Grosanu - reprezentant al grupului minorităţilor naţionale, a spus că proiectul de act normativ ar încălca dispoziţiile Constituţiei României şi cele din Carta Europeană a Drepturilor Omului.

Deputatul social-democrat Florin Buicu le-a atras atenţia celor din USR să nu mai pozeze în singurii parlamentari responsabili cu privire la pandemie, atât timp cât miniştrii pe care i-au avut la Sănătate nu au făcut nimic pentru împiedicarea valului patru al pandemiei în ţara noastră. "Colegii mei s-au ocupat de tot ce înseamnă sănătate în România; iresponsabilitate a fost la preşedintele României şi la premierul în funcţie", a replicat Ionuţ Moşteanu, care a mai susţinut că certificatul verde la locul de muncă va reprezenta mijlocul prin care va fi împiedicat valul 5 al pandemiei.

Anterior şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, premierul Florin Cîţu a explicat de ce nu este de acord cu amendamentele depuse de USR şi PSD la proiectul de act normativ iniţiat de guvern.

"Această măsură cu certificatul verde este o măsură minoră faţă de alte ţări. Noi spunem că în România pentru a putea avea acces la anumite servicii trebuie să fii vaccinat. Costurile persoanelor nevaccinate care sunt în spital sunt foarte mari, iar ele se reflectă asupra întregii populaţii. De aceea, pentru a impulsiona din nou campania de vaccinare este necesar certificatul verde, în forma propusă la Camera Deputaţilor, adică testele să fie plătite de cei care nu vor să se vaccineze", a afirmat, ieri, la Palatul Parlamentului, premierul Florin Cîţu.

Comisia de Sănătate aşteaptă un raport de la Ministerul Finanţelor privind impactul bugetar al testărilor gratuite

Mai mult, deputatul liberal Nelu Tătaru, consilierul prim-ministrului pe probleme de sănătate, a declarat că aleşii PNL din Comisia de Sănătate se vor abţine la vot în privinţa amendamentului PSD, prin care timp de 60 de zile nevaccinaţii se vor putea testa gratuit, pe cheltuiala bugetului de stat.

"S-au depus mai multe amendamente. De la AUR au venit destule vineri, de aceea astăzi suntem la aşezarea lor într-un tabel, să putem discuta într-o şedinţă din zilele următoare. (...) La această lege, faţă de Senat, este acel amendament depus de PSD în care era gratuitatea pe două luni pe zece teste pe lună pentru cei care nu se vaccinau şi erau testaţi. Testarea era suportată din bani publici. În decizia de astăzi de la grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor s-a votat ca noi, grupul parlamentar al PNL, să ne abţinem la acest amendament. Considerentele sunt că atât timp cât statul oferă vaccin gratuit, testarea să se facă contracost", a spus, ieri, Nelu Tătaru. El a precizat că Ministerul de Finanţe va transmite un impact al unei astfel de prevederi. Potrivit acestuia, se vor testa gratuit cei care vor primi contraindicaţii pentru vaccinarea anti-COVID din partea medicilor.

Nelu Tătaru, care este şi preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, a mai spus că orice întârziere privind aprobarea certificatului verde la locul de muncă va duce la scăderea campaniei de vaccinare şi a precizat că abia săptămâna viitoare, în şedinţa de plen a Camerei, ar putea fi votat controversatul proiect legislativ.

"Sunt şase comisii raportoare la acest proiect de lege. Noi (Comisia de sănătate) vom avea un raport preliminar mâine sau poimâine în care vom putea evalua şi amendamentele şi vom vedea şi votul. Celelalte comisii vor avea, la rândul lor, şedinţe de raport. Vom avea stabilită săptămâna viitoare, cred că miercuri, o şedinţă de plen în care să trecem acel certificat verde", a arătat Nelu Tătaru.

"E o tergiversare care perpetuează insecuritatea epidemiologică", a declarat Adrian Wiener (USR), membru al Comisiei de Sănătate.

În schimb, senatorul Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD, a spus că acest certificat verde nu trebuie să fie un instrument opresiv şi nici unul care să ducă la discriminări. "Lucrurile trebuie să fie clare: PSD nu intenţionează să dea oameni afară. Aşteptăm rezultatele discuţiilor din comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi ce vor decide membrii acestora, aceea vom lua în considerare", a precizat Radu Oprea, după şedinţa de ieri a Consiliului Politic Naţional al social-democraţilor.

George Simion, copreşedinte AUR: "Certificatul verde va intra la vot, doar peste corpurile noastre"

Singura formaţiune politică parlamentară care se opune deschis votării proiectului privind generalizarea folosirii certificatului verde la locul de muncă este Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). Deputatul George Simion, copreşedintele AUR, a declarat, ieri, că proiectul nu va trece în această săptămână de Camera Deputaţilor.

"Nu va intra în această săptămână la vot certificatul verde, decât peste corpurile noastre. Nu admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege despre care toţi deputaţii ştiu că este neconstituţională, dar nu vor să spună. (...) Certificatul verde propus în forma neconstituţională de USR nu va intra la vot, deşi va fi ceartă mare. Cei care se simţeau obligaţi să facă o alegere impusă pot sta liniştiţi din acest punct de vedere. (...) Nu vom ezita să folosim toate căile legale de la CCR până la Curtea Supremă", a spus George Simion.

Alături de el s-a aflat şi deputatul european Cristian Terheş care a ţinut un discurs virulent împotriva certificatului verde din România spunând că nu este forma despre care s-a discutat la Bruxelles.

"Scopul acestui certificat a fost facilitarea circulaţiei pe teritoriul Uniunii Europene. Unul dintre principii este principiul nediscriminării. Faptul că acest regulament facilitează libertatea de circulaţie înseamnă că cine n-are certificatul se poate deplasa, dar va trebui să se supună unor condiţii. (...) Ceea ce se pregăteşte acum românilor nu cumva încalcă chestiunea non-discriminării? S-a ajuns în situaţia în care dacă nu ai certificat verde să fii ameninţat că îţi pierzi locul de muncă. (...) În UE nu s-a votat ce se doreşte în România. Proiectul de act normativ depăşeşte graniţele pe care Parlamentul European le-a stabilit", a afirmat Cristian Terheş.

Menţionăm că, ieri, câteva zeci de persoane au protestat la sediile PNL, PSD şi USR faţă de proiectul legislativ ce pevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. Participanţii la protest au fluturat steaguri tricolore şi au scandat lozinci precum: "Libertate, fără certificate!", "Vrem tratamente, nu experimente!", "Nu votaţi, nu ne vaccinaţi!".

Amintim că în urmă cu o săptămână PSD, PNL, USR şi UDMR au căzut de acord cu introducerea unei perioade de graţie de 60 de zile pentru cei nevaccinaţi, perioadă în care statul să plătească testele periodice pentru angajaţii care nu au făcut vaccin. Cu toate acestea, Florin Cîţu a decis vineri să nu mai susţină gratuitatea acestor teste, deoarece ar creşte capitolul privind cheltuielile bugetare.

Conform proiectului de act normativ, angajaţii care vor refuza să prezinte certificatul verde la intrarea în instituţia în care lucrează ar putea avea contractul de munca suspendat fără plata drepturilor salariale pentru o perioadă de până la 30 de zile. Dacă cei nevaccinaţi până acum decid să se vaccineze cu prima doză, atunci instituţia de stat la care lucrează va deconta testele de depistarea a infectării cu coronavirus până la emiterea Certificatului Verde. În cazul privaţilor, decontarea este la decizia angajatorului. Angajaţii care aleg să nu se vaccineze vor trebui să-şi facă teste anti-COVID periodic, fie test PCR la fiecare 72 de ore, fie antigen la 48 de ore, iar costurile destul de mari vor trebui suportate de angajaţi. În situaţia în care angajaţii refuză să se vaccineze şi refuză să se testeze, atunci angajatorul poate decide suspendarea lor fără drept de plată pentru 30 de zile, atât la privat cât şi la stat. Dacă nici după 30 de zile angajaţii nu prezintă certificatul verde, atunci vor fi concediaţi la stat, iar la privat angajatorul poate decide dacă le prelungeşte suspendarea sau îi concediază.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. urasc din toata inima USR pentru ce mizerie a adus in viata politica locala si pentru ce joc tarfesc de satanisti fac ei!

    Mai precis (o sa expun in pasi) :  

    1. USR a initiat si a impins legea certificatului verde , realizand demersuri pentru utilizarea sa pentru acces la locul de munca si a mai facut demersuri pentru obligativitatea vaccinarii anti-covid.  

    2. In urma unor jocuri politice, USR s-a retras intr-un mod absolut curvesc in "opozitie" si a lasat cartoful fierbinte al vaccinarii obligatorii si al certificatului verde pentru acces la munca IN MAINILE PNL SI PSD (mizand pentru o orientare a furiei populare impotriva PNL si PSD concomitent si mizand pe o urcare a USR in preferinte .... "din opozitie") - asta e o miscare foarte foarte draceasca! Doar cei de la USR (Uniunea Satanistilor din Romania) puteau sa o faca sub conducerea maestrului lor cu coarne si coada - satana care ii vrea pe toti oamenii vaccinati si cu pecetea satanei (certificatul verde) pe ei !  

    3. Acum PSD si PNL sunt prinse in cursa si isi arunca cartoful fierbinte al "obligativitatii certificatului verde pentru acces la munca" de la unii la altii (sub privirile sirete si sataniste ale USR).  

    Oamenii sufera, le e frica pentru locurile lor de munca.  

    Satanistii de la USR exulta (caci ei se hranesc cu frica si panica ca niste draci impielitati transumanisti ce sunt!).  

    Suveranistii de la AUR capitalizeaza masiv.  

    Solutia ????  

    =>  

    4. PNL si PSD SA RESPINGA ODATA PENTRU TOTDEAUNA OBLIGATIVITATEA CERTIFICATULUI VERDE PENTRU ACCES LA MUNCA SI SA RESPINGA OBLIGATIVITATEA VACCINARII ANTI-COVID !  

    SA DEA DRUMUL ANTIVIRALELOR PREVENTIVE FATA DE COVID IN TARA SI SA SE DISTRIBUIE PE BAZA CNP-ULUI ANTIVIRALELE PREVENTIVE IN FARMACII !  

    Dobitocilor de la PSD si PNL , salvati tara de la distrugere! 

    Daca bagati obligativitatea certificatului verde la munca si obligativitatea vaccinarii anti-covid DEMOLATI O TARA INTREAGA !!!!!! Boilor care sunteti!  

    1. si daca cineva chiar crede ca e o gluma pericolul in care se afla tara doar cateva cifre va aduc la cunostinta:

      Principalele venituri ale statului (cele mai mari) sunt din 2 surse (nu singurele venituri, ci principalele) : taxarea muncii si taxarea consumului (tva).  

      Intr-un sondaj Bestjobs 27% au declarat ca daca se baga certificat verde obligatoriu la munca sau daca munca le e conditionata de vaccinare obligatorie ISI VOR DA DEMISIA.  

      Ce inseamna asta pentru stat?  

      a. comprimarea puternica a veniturilor din taxarea muncii (minim 27% , in termeni reali mai mult). 

      b. comprimarea corelata a consumului datorita sentimentului de panica din piete (cand nu mai ai venituri consumi mai putin si cei ce mai au venituri isi limiteaza DRASTIC consumul - DECI INCASARI TVA SEMNIFICATIV MAI MICI !!!!)  

      Unde va duce asta ?  

      Simplu: la o comprimare a veniturilor statului in 2022 CU CEL PUTIN 35-45% !!!!!!!!!!!!!!  

      BOILOR NEBUNI DE LA PSD SI PNL !  

      RESPINGETI DEFINITIV VACCINAREA OBLIGATORIE SI OBLIGATIVITATEA CERTIFICATULUI VERDE PENTRU ACCES LA MUNCA INDIFERENT CE VA SOPTESC LA URECHE MURDAR DRACII DE LA OMS CARE AU VENIT IN ROMANIA SI STAU AICI PANA IN DECEMBRIE 2021 ("ca sa consulte" pe parlamentari si guvernul Romaniei!) .... Ei vor pleca dar voi ramaneti cu bomba socio-economica explodata in brate si cu romanii furiosi !!!  

      Dea Domnu' sa aveti mintea romanului de pe urma , legiuitori de troaca ce sunteti !  

      Sunteti pe punctul sa demolati o tara intreaga CU SFATUL DRACESC DE LA REPREZENTANTII OMS DIN ROMANIA !!!!  

      RESPINGETI IMEDIAT SI IREVERSIBIL OBLIGATIVITATEA CERTIFICATULUI VERDE PENTRU ACCES LA MUNCA SI OBLIGATIVITATEA VACCINARII !  

      Vaccinarea NU e obligatorie si nu va deveni obligatorie!  

      Dreptul la munca NU poate fi conditionat DE NIMIC ! 

      Boii dracului care sunteti acolo la PNL si PSD!!!!!!

      Ăștia au cu totul și cu totul alte priorități decât veniturile statului și, oricum, reprezintă cel mult minoritatea celor care au votat. Iată ce mi-a scris astăzi amicul cel mai mare în grad pe care-l cunosc (general în retragere cu 2 stele din maximul de 4) despre actuala ,,clasă politică":

      ,,In democratie se pot "castiga" alegeri cu orice procent, ne mai contind vreo majoritate oricare ar fi ea. Asa au hotarit stapinii din umbra. 

      In Romania cel mai "mare" partid, recte PSD, nu reprezinta decat 13-15% din cetatenii cu drept de vot. Celelalte "partide" (in fond TOATE partidele fiind organizatii criminale LEGALE - exceptie facind DEOCAMDATA AUR) isi impart RESTUL  de 15-17 %  din cei cu drept de vot din Tara si dinafara Tarii. 

      Aici s-a ajuns." 

      cand iti dispar 35% venituri din buget (situatie manifestata in 2022)...eu cred ca e relevant.

      inseamna intrarea automata intr-o criza de magnitudinea 2008-2009.

      si suntem chiar in buza unei situatii de genul asta.  

      Probabil că se urmărește efectiv intrarea în criză economică și concedierea sau demisiile a cca.25-30% dintre salariați.

      Dacă nu le pasă de scăderea cu 50% a veniturilor unor retaileri cotizanți la partid, din segmentul nealimentar sau din mailuri, oare de ce le-ar păsa de criza economică care vine oricum la anul??? Sunt convins că sunt un soi de kamikaze, gata să provoace criza și să facă ,,economii substanțiale" prin concedieri masive anticipate. Condiția primirii PSD la guvernare a fost acceptarea ,,certificatului verde". Se mizează pe conformarea marii majorități a angajaților, din care, o bună parte, va fi concediată urmare a crizei economice, conformare care să se facă conform principiului pe care l-am auzit într-o instituție publică, de la un angajat zelos: ,,Ești la serviciu. N-ai mamă, n-ai tată!!!". Sau, cum spunea un profesor gata să primească a treia doză după ce s-a simțit extrem de rău după a doua: ,,Serviciul e sigur. Cu firma nu știi niciodată ce vine." 

      Mă refeream la comercianții din mailuri, cu vânzări reduse la jumătate care-au fost amendați și unii închiși de ANPC pentru că au comentat, au plâns și au făcut plângeri pe la ambasade. Guvernul demis arată ,,la cine-i bățul"!!!

      Campanella,

      Stii care e cea mai hazlie faza cu bugetarii aia "ascultatori" ???  

      :))....  

      O sa fie si intepati fortat impotriva vointei lor (de aici rezultand deces sau viitoare boli grave) si dupa aia vor fi si dati afara sau li se taie salariul ....  

      Iti dai seama cat de frustrant ???? Si intepat, si cu boala si dat afara.

      Vaaaai de capul meu :))....  

      Să vezi câți antivacciniști din sectorul privat s-au înțepat deja, doar datorită perspectivei adoptării legii certificatului verde, inclusiv 3 femei de la o firmă care va falimenta, urmare a scăderii vânzărilor din malluri, dintre care una este cu un handicap de creștere și în plus dintr-o familie de neoprotestanți. Potrivit unor sondaje, doar 20% dintre antivacciniști vor rezista prigoanei și vor evita vaccinarea obligatorie în fapt. Oamenii sunt slabi, făcuți din pură plastilină și vei vedea până în primăvară cât sunt de slabi și debusolați. Cum serul îi transformă în sclavi, cine se va mai revolta în primăvară, când inclusiv durata certificatelor va scădea de la 12 la 9 luni, pentru forțarea celei de-a treia doze???

      Oricum, avem peste un milion de triplu înțepați, care sunt cu adevărat convinși de ,,beneficii" - știu familii întregi în situația asta. Pentru globaliști suntem doar simple numere!!! 

    POPOR ROMÂN LA LUPTA ACESTI TRĂDĂTORI DE TARA, CRIMINALII ÎN SERIE DE LA GUVERNARE, SATANIȘTI. W. C. URILE PUBLICE AL GAY LOR DE LA BRUXELLES UNELTELE LUI ANTICRIST SA SE DUCĂ DE BUNĂ VOIE ȘI SA NU MAI AȘTEPTE SA SE SPINZURE ÎMPREUNĂ CU ȘEFUL LOR ACEST TIRAN ODIOS, MONSTRU, CĂLCĂTOR PESTE CADAVRE, TRAFICANTUL DE COPII, BIN LADEN DE LA COLECTIV, FETITA STEARPA DE LA COTROCENI. ESTE ULTIMUL AVERTISMENT. LE VOM LUA CAPUL DE LA BRAU ȘI LE VOM BEA SÂNGELE.

    Fara o Revolutie sangeroasa sau o Lovitura de stat(daca mai exista elemente nationale in Servicii si Armata) nu se poate cu Iudele si bestiile astea! Ne ataca total, nu doar modul de viata pamanteasca, ci insasi viata duhovniceasca(aia putina, cata mai exista), adica Mantuirea noastra! Chiar si daca ar iesi toata Romania la proteste pasnice in strada, bestiile astea nu se vor opri absolut deloc de la planurile lor diabolice!  Singurul mijloc care le poate opri, este reducerea lor la tacere, pt totdeauna, dupa principiul: ori ei, ori noi! 

    1. nu, nu mai exista elemente nationale unde zici tu

      sunt oameni de business, con vertori de informatii in bani sau viceversa 

      unii mai sunt patrioti dar... in marea lor masa sunt executantii , nu decidentii mai mari din informatii .... in servicii cu cat urci mai spre varf cu atat pute a kkt mai tare .... din ce in ce mai tare ....  

    Mictionez cu bolta pe anonimii 2 si 3 ; iar saracul cu duhul "Vali bancherul" e dus cu pluta de mult....

    1. mars !

      sa iti dea Dumnezeu minte sa fii tu sarac cu duhul si dus cu pluta cum sunt eu ... am o banuiala ca nu ai studii post-universitare terminate cu 10.00 (asa cum am eu) la o universitate de top (si fara lucrari de disertatie furate , ca pungasii!!!) si nu ai certificari profesionale internationale (cum am eu) .... si iti mai doresc si orizontul cultural si nivel de IQ (top 5% populatie) pe care le am eu ....

      vezi ? sunt om bun, iti doresc numai de bine....

      Ce faci taticule? Iti versi "urina intelectuala" pe site-ul Bursa? Macar, da-i-o lui Ciolos sa o bea, desi la ce puturoasa e, nu cred ca o vrea nici ala!

    Niste demagogi incompetenti si imorali!

    Atata timp cat si vaccinatii trasmit virusul, se imbolnavesc sau mor, nu are nici un sens impunerea certificatului verde. Singurul scop este fortarea sa te vaccinezi cu acest vaccin genetic experimental.

    Sper ca cei care au efecte adverse in urma vaccinarii sa ceara socoteala USR-istilor si altor propagandisti care i-au obligat prin aceste masuri. 

    Vaccinul este un act medical si trebuie facut cu acordul oamenilor, din proprie initiativa, NU fortati! 

    Mai bine ati aduce antivirale in farmacii, daca tot nu mai puteti de grija noastra!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb