Certinvest solicită înlăturarea lui Tudor Ciurezu de la cârma SIF Oltenia

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2020

Tudor Ciurezu

Tudor Ciurezu

În plus, se mai cere revocarea lui Carmen Popa, Anina Radu şi Nicolae Stoian din board-ul SIF-ului

SIF1 şi SIF4 solicită atragerea răspunderii celor patru administratori pentru un prejudiciu de 0,33 milioane de lei cauzat SIF-ului, prin înstrăinarea unui pachet de acţiuni Prodplast

Certinvest, administrator independent de investiţii, ce deţine prin trei fonduri 5,0056% din capitalul şi drepturile de vot ale SIF Oltenia (SIF5), solicită completarea ordinei de zi a acţionarilor SIF5 din data de 28 aprilie, cu mai multe puncte pe ordinea de zi, printre care, aprobarea revocării din board a lui Tudor Ciurezu, Carmen Popa, Anina Radu şi Nicolae Stoian şi încetarea imediată a mandatului acestora, se arată într-un raport al SIF-ului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În plus, se cere încetarea mandatului lui Tudor Ciurezu şi din fotoliul de director general al societăţii, precum şi alegerea a patru noi administratori pentru un mandat cu durata egală cu perioada care începe cu data alegerii lor şi până la 21 aprilie 2021.

Certinvest îşi justifică cererea prin încălcarea de către cei patru administratori a trei principii fundamentale pentru desfăşurarea activităţii SIF Oltenia: nerespectarea dreptului fundamental al acţionarilor de a completa ordinea de zi a adunării unei societăţi, nerespectarea prevederilor referitoare la conflictele de interese şi nerespectarea deciziilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Anul trecut, SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) au solicitat convocarea acţionarilor societăţii din Craiova pentru revocarea din Consiliu a lui Carmen Popa, Anina Radu, Nicolae Stoian şi Tudor Ciurezu care ar fi urmat ca, în cazul unui vot pentru, să fie înlăturat şi din fotoliul de director general al SIF Oltenia.

SIF-ul a respins de mai multe ori convocarea AGA pe motivele scăderii cotei de deţinere a acţionarilor solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF-ului şi a neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi fond a cererii formulate de SIF1 şi SIF4.

Pe parcurs a intervenit Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a obligat SIF Oltenia să convoace acţionarii, în timp ce SIF1 şi SIF4 au cerut convocarea acţionarilor SIF5 prin instanţă, Tribunalul Dolj aprobând, în octombrie, solicitarea celor două SIF-uri.

Acum, Certinvest menţioneză că, prin refuzul de a supune aprobării AGA problemele ridicate de acţionarii societăţii, se constată că se schimbă cadrul de desfăşurare a activităţii SIF-ului, în sensul în care Consiliul de Administraţie, prin patru membri din totalul de şapte, a devenit organul suprem de conducere al societăţii.

"S-a creat un precedent periculos nemaiîntâlnit în rândul societăţilor de investiţii financiare din România. Acţionarii pot vota doar ceea ce decide Consiliul de Administraţie să fie supus votului", se arată în raport.

În aceste condiţii, Certinvest apreciază că atitudinea celor patru membri ai Consiliului de Administraţie dăunează grav intereselor acţionarilor şi încalcă dispoziţiile stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Nu este singura solicitare de completare a adunării acţionarilor SIF Oltenia din data de 28 aprilie. Grupul format din SIF1 şi SIF4, ce deţin împreună 5% din SIF5, solicită aprobarea atragerii răspunderii aceloraşi patru administratori pentru un prejudiciu de 0,33 milioane de lei cauzat societăţii, prin înstrăinarea unui pachet de acţiuni Prodplast (PPL), în cadrul ofertei derulate de emitent în acest an, la un preţ defavorabil SIF-ului.

De asemenea, se solicită constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor împotriva cărora s-a hotărât declanşarea acţiunii în răspundere şi încetarea mandatului lui Tudor Ciurezu din funcţia de director general al SIF-ului.

Opinia Cititorului ( 50 )

  1. asta cu Certinvest nu este decit cintecul de lebada . intre timp au venit propuneri de la sif banat crisana si sif muntenia. se rezolva si problemele de insubordonare de la sif oltenia. mica unire banat crisana muntenia oltenia e ca si facuta

    1. Certinvest un alt troll al lui Bilteanu si Lakis. Nu-I asa fara FII Certinvest in care SIF1 are partici[atii, n-ar fi putut performa SIF1. Hotomanii de la SIF1 sunt DISPERATI ca nu mai au ce sa mai directioneze spre propriile buzunare. Si nu-I asa ce bine le-ar veni activele imobiliare din Bucuresti ale lui SIF5. Mirezabili au fost si mizerabili raman.

      De acord!

      Inca un SIF este pe cale de a fi acaparat si distrus de banda instalata la SIF1. Coronavirusul a infectat SIF1 si de atunci se raspandeste si la alte SIF-uri iar ASF-ul nu intervine deloc.

      ...

      Foarte bine punctat doar ca as adauga si Sif 4 in ecuatie.

    Asta este un tun pentru care SIF 1 si Sif 4 s-au pregătit de 3 ani de zile cand au inceput sa cumpere SIF 5 prin intermediul unor fonduri închise de investiții și în același timp au făcut lobby politic si la ASF pt. Inlăturarea pragului. În timp ce toti investitorii respectau pragul de deținere ei l-au încălcat si au înșelat toată piata. Certinvest SIF 1 + 4 s.a. acționează concertat .Bineinteles ca ASF se face ca nu pricepe.

    1. ...

      Trebuie declanșată acțiunea in răspundere și la societile din patrimoniu pentru: DAN VOICULESCU, TENEA AUREL ( TENEA RODICA, SOȚIA, a fost ARESTATA ȘI CONDAMNATA,) PAUNA IOAN, PATRICHI ION, CALIȚOIU , si mulți alți. Vor urma plângeri penale după acțiunea in răspundere . La puscarie dragilor

      Chiar așa au făcut? Așa băieți deștepți sunt ăștia de la 1 și 4? Să mă apuc să cumpăr acțiuni la ei, atunci, că-mi place cum gândesc (dpdv strategic).

      Vezi ca ai concurent puternic pe Opus ch artered Issuances din Lichtenstein, Active Plus, nu stiu mai care, ca nici ei nu mai stiu ... or fi cu zecile, de cica fonduri de investitii. Nu e de vina nimeni aici decat ASF. Cica bursa, piata de capital, societati de investitii financiare :)))))

      Cumpara!

      Chiar te rog, poate asa te lecuiesti de prostie. 

      Bravo, esti inteligent!

      E plina tara de hoti si de prosti.

      Pune-ti pe noptiera o poza cu Balteanu, Lakis si Dragoi si cumpara cat mai multe actiuni la SIF 1 si 4. 

      Cred ca voi , salariați , va veți pune o poza cu Drăgoi la capul patului, pat care se va afla in incinta penitenciarului .

      Acțiunea in răspundere pe o treime de milion de lei este doar începutul , ce au putut observa din rapoartele emise către bvb, după ce se instalează noi conducători, vor descoperi furturi pe scara larga.

      Ai inteles exact opusul!

      Vezi ca ai omis al doilea i de la "salariati". 

      Dupa care vor urma furturi noi pentru gasca de la SIF1.

      Problema nu este ca scapa SIF5 de niste hoti ci ca vin altii mai mari de la care nu raman nici macar firimiturile pentru actionari. 

      exact

    Eugen Voicu a fost suspendat 5 ani din activitatea pe piata de capital, dupa manariile de la Creditfond, in 1996.

    Pai, el vorbeste despre principii? Cata nerusinare! 

    Nu e clar ! E de bine sau de rau? Vreți dividende ca la Sif1?

    1. Vorbiți voi de principii....pai Ciurezu a fost adjunctul lui Dinel Staicu pentru foarte mult timp. Staicu a fost deja închis, acum urmează Ciurezu , Popa, Stoian , și Radu. Facem pariu ca in MAX 30 de zile vor fi formulate plângeri penale pentru cei 4 plus alți angajați ai sif 5?

      Nu-i mai speria ca deja au început sa se dea in primire la procuratura unii pe alții. Lasă-i sa scuipe tot :)))))

      Vor afla noi conducători și dacă nu “ scuipa” ei.

      ...aici scriu doar sclavii performerilor de la Romenergo. Stau acasa si fac plecaciuni adanci cu vorbe aruncate cu ura si prostie spre toti salariatii de la SIF5. Voi, sclavilor lui Bilteranu, Lakis si Dragoi, va uitati ce se intampla acum in sistemul medical din Romania? Va place sclavilor? Voi si oameni fara cap si fara coloana vertebrala ca voi, care proslavesc hotii, au adus tara asta in halul in care este. Continuati sa va tarati in fata necinstei, nemerniciei si hotiei ca va place.

    ...

    1. Cine ești tu “ corectule”? Nu cumva vrei sa ne spui sa mai rămână Ciurezu cu infractorii la sif5? Sau vrei sa ne spui cumva ca încercarea lui Ciurezu de a amâna AGA prin scrisoare către dsp , a rămas decât încercare ? V-a sunat ceasul ! Veți plăti mai mult decât ați câștigat fiind sclavii lui Ciurezu

      La puscarie cu Hoții de la sif 5

      Adica cu SIF 4, SIF 1 si Certinvest?

      Sigur sif 1 și sif 4 nu. Ciurezu , popa, Radu și cultivatul “ Stoian”. Așteaptă și vei vedea cine va întâmpina probleme penale.

    Din informatiile publice privind dosarul penal nr.2218/D/P/2018 rezulta ca partea vatamata Sif 1 nu s-a constituit parte civila in cauza privind prejudiciul creat societatii de pe urma tranzactiei de cumparare din 13.02.2013 a pachetului de 262.294 actiuni SC Azuga Turism de la SC Fratelli Azuga SRL in valoare de 20.340.000 lei plus majorarea de capital social din 14.03.2013 in suma de 9.476.635 lei.

    Valoarea totala investita in acest plasament in suma de 29.816.635 lei este superioara valorii SC Azuga Turism SA raportata de Sif 1 la data de 29.03.2019 in suma de 26.753.988 lei satabilita prin metode de evaluare conform cu standardele internationale de evaluare,respectiv cu 3.062.647 lei. 

    In perioada 2013-2018 societatea SC Azuga Turism SA nu a acordat dividende actionarilor. 

    Sif 1 nu a furnizat niciun raport in piata cu privire la acest litigiu asta inseamna lipsa totala de transparenta si informare a actionarilor Sif 1. 

    Pana in acest moment Sif 1 nu a intreprins niciun demers pentru recuperarea prejudiciului constatat in cauza penala,ceea ce inseamna ca actualii administratori se solidizeaza cu predecesorii lor in privinta incheierii si derularii operatiunilor lezionare care au facut obiectul dosarului penal nr.2218/D/P/2018 

    In niciunul dintre rapoartele anuale ale administratorilor nu s-a prezentat situatia acestui litigiu in care au fost implicate persoane din conducerea societatii Sif 1. 

    Legea 31/1990 

    art. 142 consiliul de administratie este insarcinat cu indeplinirea tuturor actelor necesare si utile pentru realizarea obiectului de activitate al societatii  

    art. 1441(4) membrii consiliului de administratie isi vor exercita mandatul cu loialitate,in interesul societatii.

    La data de 31.12. 2019, Grupul Sif 1 deține unități de fond în valoare de 366.420.749 lei, la

    Fondurile Închise de Investiții Active Plus, Star Value, Optim Invest, Certinvest Acțiuni și Romania 

    Strategy Fund (la 31 decembrie 2018 și la FII Omnitrend). Grupul este expus riscului de preț prin 

    prisma plasamentelor efectuate (acțiuni cotate, obligațiuni, depozite bancare) cu grad diferit de risc de

    către aceste Fonduri de Investiții. 

    1. La data de 31 decembrie 2019, Grupul deține unități de fond la Fondurile Închise de Investiții Active

      Plus, Star Value, Optim Invest, Certinvest Acțiuni și Romania Strategy Fund.  

      La data de 31 decembrie 2018 Grupul deținea unități de fond la Fondurile Închise de Investiții Active Plus, Omnitrend, Star Value, Optim Invest, Certinvest Acțiuni și Romania Strategy Fund. Grupul este expus riscului valutar prin prisma plasamentelor efectuate de către aceste Fonduri de Investiții (instrumente financiare 

      cotate pe piețe externe, disponibil sau plasamente în valută). 

      La data de 31 decembrie 2019 respectiv la data de 31 decembrie 2018 activele fondurilor închise

      reprezentau în principal plasamente în acțiuni cotate pe o piață reglementată din România sau dintr-un alt stat membru.  

      Exact, concertare 100%, dar la fel ca si in cazul SwissCapital sau Opus ch artred, ASF va considera ca nu stiu nimic unii despre altii, chiar daca SIF1 detine 72.77% din vehicolul FIA Certinvest Actiuni. Dar cum ASF vede doar verzisorii care curg dinspre grupul infarctional, ii va lasa in continuarea sa-si faca pofta...adica sa-l zboare pe Ciurezu si sa implementeze strategia de mare succes cu care au distrus SIF1 si SIF4.

      situatii financiare consolidate Sif 1 la 31.12.2019

      Câștigul realizat la data de 31 decembrie 2019 din evaluarea/cedarea unităților de fond în sumă de 86,2 mil lei (2018: pierdere 51,8 mil lei) include:  

      -- diferența favorabilă de valoare rezultată din evaluare în sumă de 83,7 mil lei (2018: pierdere de 51,85 mil lei); 

      -- suma de 3,3 mil lei (2018: 2,5 mil lei) virată de Fondul de Investiții Certinvest reprezentând 

      dividende încasate de la societățile din portofoliu, proporțional cu deținerea SIF 1 

      -- pierderea de 0,8 mil lei rezultată la răscumpărarea unităților de fond de către Fondul Închis 

      de Investiții Omnitrend în sumă de 21,4 mil lei.

      În cursul anului 2018 au fost răscumpărate unități de fond de către Fondul Închis de Investiții Optim Invest în sumă de 18,5 mil lei, cu 2,5 mil lei sub valoarea contabilă curentă, respectiv cu 2,3 mil lei peste valoarea de subscriere și de către Fondul Închis de Investiții Omnitrend în sumă de 4,9 mil lei, cu 0,06 mil lei peste valoarea contabilă curentă și cu 0,3 mil lei sub valoarea de subscriere. 

      Nu cred ca e chiar atat de exact pentru ca si instantele de judecata au decis ca Sif5 a interpretat gresit legea. Si in materia concertarii si atunci cand nu a convocat Aga.

    Nu inteleg, de ce tb demis Ciurezu? Sif5 da dividende face și răscumpărari la preturi ok.Care este pb ? Chiar nu inteleg...E cu mult mai performant decât Sif1!

    1. Ciurezu trebuie demis ca ti-a dat mie si tie si lor dividende, ceea ce gasca de la Romenergo nu permite...si sa intelegi si mai bine...pentru ca Ciurezu ii incurca sa ne fure pe noi in mod sistematic, consecvent si nemasurat. ... nationale de cea mai joasa speta sunt toti cei care lucreaza la SIF1, SIF4, Certinvest si Swiss Capital.

      Nu trebuie demis Ciurezu . Trebuie băgat la puscarie. Veți vedea in presa in perioada următoare ce a făcut la societile din patrimoniu. Lasă-ne cu prostiile. Așteaptă și vei vedea

      Asa este de fapt.

      Ciurezu le strica lor jucaria si de asta trebuie indepartat pentru ca a inceput sa vorbeasca despre neregulile de la sif 1 

      Poate Ciurezu sa vorbească pana va face spume la gura, tot pe un drum întunecat va ajunge cu miss “ Shaorma” pe nume Calițoiu

      Am auzit ca Ciurezu , începând de ieri îl apelează pe Busu cu “ tăticule”. :))))))

      Îl va distruge Busu și pe Ciurezu și întreaga Gașca de la sif 5. Poate mai scrieți comentarii de la bulău :))))))

      Ti-a spus vreunul dintre ei?

    Lumea crapa, economia crapa si certinvest il scarpina pe dragoi pe chelie. Oameni buni, sunteti in toate mintile cu porcaiala asta?! ASF BVB BNR asociatii peste asociatii ale investitorilor, aveti vreun plan incotro merge lumea asta, ce se va intampla cu pensiile noastre, unele parcate chiar in curtea sifelor? V-ati adunat la conferinte la biscuiti si mancaruri fine, ati anticipat careva ceva? Nimic, zero. Asta e problema acuma debarcari si miorlaieli de domnisoare neprihanite cu grija fata de actionari. Nu intereseaza pe nimeni nimic, e o harababura din care o sa iesim mai toti zdrentarosi. Care om scapa de carcalac desigur, ca multi or sa mai si crape din pacate. 2 zile, atat dureaza, te a prins carcalacu si in doua zile poti crapa. Mare e gradina...

    Situația Fondurilor de Investiții în care sunt deținute unități de fond de catre sif 1 la 31.12.2019

    -Fondul Inchis de Investitii Active Plus =192.092.702 lei 

    -Fondul Inchis de Investitii Optim Invest = 43.515.810 lei 

    -Fondul Inchis de Investitii Star Value = 11.382.712 lei 

    -Fondul de Investitii Alternative Certinvest Actiuni = 82.636.065 lei 

    -Fondul de Investitii Alternative Romania Strategy Fund=36.793.460 lei

    Totalul este de =366.420.749 lei(2018 totalul este de 295.681.969 lei) 

    1. Si primești ceva?

      Doar aratam cum se sifoneaza banii din Sif 1 si nu distribuie dividende actionarilor.

      In timp ce Sif 5 a dat dividende in fiecare an.

      E o mica mare diferenta intre ele. 

    În cursul anului 2018 au fost achiziționate unități de fond în sumă de 140,5 mil lei, din care :

    74,5 mil lei la Fondul Certinvest Actiuni,  

    29 mil lei la Fondul Romania Strategy Fund,  

    15 mil lei la Fondul Omnitrend,  

    12 mil lei la Fondul Active Plus și  

    10 mil lei la Fondul Închis de Investitii Star Value. 

    Vânzările de unități de fond includ răscumpărarea de unități de fond de către fondul Optim Invest în 

    sumă de 18,5 mil lei și Omnitrend în sumă de 4,8 mil lei.

    Aici sunt banii actionarilor sif 1 in loc sa dea dividende. 

    1. Lumea crapă , economia crapă , și certinvest îl da jos pe Ciurezu . Pai Ciurezu cu Calițoiu nu s-u adunat la conferințe și biscuiți la Marriott?

      Sa nu îmi spui ca nu a plătit Sif 5 escapadele lui Ciurezu cu Calițoiu la Marriott! Ha ha ha

    Bucurati-va de dividendele sifoanelor de anul acesta. De la anul, mucles. 3-4 nu mai pupa nimeni nici un dividend.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb