Cetăţenii sunt în topul naţionalităţilor care călătoresc în Israel

G.D.
Miscellanea / 14 septembrie 2022

Cetăţenii sunt în topul naţionalităţilor care călătoresc în Israel

Israelul este o destinaţie de călătorie preferată de tot mai mulţi turişti români, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, românii sunt în top 10 la nivel mondial în lista tuturor naţionalităţilor care călătoresc în Israel şi în top 5 la nivel european. Ei reprezintă 17.5% din fluxul de turişti pe care Israelul îi absoarbe din Europa Centrală şi de Est, find pe primul loc în regiune, depăşind Polonia sau chiar Canada şi Brazilia, la nivel mondial.

Conform unui studiu realizat în anii trecuţi de către Ministerul Turismului din Israel, aproximativ 49% dintre vizitatorii români în Israel au vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani şi aproximativ 31% au vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani. Principalele destinaţii din Israel alese de vizitatori sunt oraşele Tel Aviv şi Ierusalim.

"România se află acum pe locul 5 în topul ţărilor la nivel european ca pondere a numărului de turişti străini care vin în Israel, şi suntem siguri că vom reuşi să ne menţinem în acest top. Este prima ţară din Europa Centrală şi de Est ca număr de turişti în Israel, depăşind Polonia, şi continuă să înregistreze creşteri de două cifre de la lună la lună. Scopul nostru este acela de a convinge turiştii români să privească Israelul dincolo de pelerinajul religios şi să descopere complexitatea activităţilor disponibile în ţara noastră: plaje Blue Flag, ateliere gastronomice, degustări de vin şi multe altele" a declarat Larissa Samoilovich, Ministerul Turismului din Israel.

Pe măsură ce turismul incoming creşte, Ministerul Turismului din Israel a alocat granturi de 49 milioane USD pentru a sprijini planurile de finanţare pentru construirea de noi hoteluri în Israel sau extinderea celor existente. Anul acesta s-a deschis deja David Kempinski la Tel Aviv şi alte trei hoteluri noi sunt în curs de deschidere în Ierusalim. Până la sfârşitul anului 2023, 25 de hoteluri noi sunt programate să îşi deschidă porţile în Israel.

Autoritatea Aeroporturilor din Israel (IAA) a anunţat că principala cale aeriană de acces în Israel, Aeroportul Ben Gurion, va deveni aeroport digital în 2023, în încercarea de a scurta timpii de aşteptare de la ghişeele de check-in şi de a elimina verificarea de securitate. Peste 50 de milioane shekeli sunt alocaţi pentru acest proiect.

Începând cu 17 Septembrie, un nou tren de noapte va funcţiona între Aeroportul Ben Gurion şi Tel Aviv / Ierusalim. Acest nou tren va circula o dată pe oră, de Sâmbătă până Miercuri. Serviciul către Ierusalim nu va fi disponibil în zilele de joi, din cauza lucrărilor de întreţinere, şi vineri din cauza sărbătorii de Sabatului. Cu toate acestea, serviciul va funcţiona toată noaptea între Tel Aviv şi Aeroportul Ben Gurion în zilele de joi, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb