CEZ Group a aprobat vânzarea activelor din România

J.P.
Miscellanea #Energie / 23 octombrie 2020

CEZ Group a aprobat vânzarea activelor din România

CEZ Group a aprobat vânzarea activelor sale din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets ("MIRA"), conform unui comunicat trimis redacţiei.

Activele constau în şapte companii, inclusiv reţeaua de distribuţie a energiei electrice, furnizarea de electricitate şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele - Cogealac, se arată în comunicat.

Documentele tranzacţiei au fost semnate joi noapte, iar încheierea tranzacţiei va fi supusă aprobării Autorităţii Europene Antitrust şi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din România.

Vânzarea activelor CEZ din România către fondurile administrate de MIRA a fost aprobată de Consiliul CEZ Group la doar 13 luni de la demararea procesului de vânzare. CEZ Group şi MIRA au ajuns la un acord de vânzare care priveşte toate cele 3 segmente de afaceri incluse în tranzacţie: distribuţia de energie electrică, furnizarea de energie şi portofoliul operaţional de energie regenerabilă. Cele 7 companii vizate de tranzacţie sunt: Distribuţie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power şi CEZ România. CEZ Group rămâne activ în România, concentrându-se pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) şi servicii energetice (High-Tech Clima), mai arată sursa citată.

Societe Generale (împreună cu grupul de companii Komerèní banka şi BRD - Groupe Societe

Generale) a fost Consilierul Financiar Exclusiv al CEZ Group pe parcursul acestui proces. Transferul activelor din România face parte din noua strategie a Grupului CEZ de a îşi retrage activele selectate din anumite ţări. Urmând strategia aprobată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, CEZ Group este în proces de vânzare a activelor sale şi în Bulgaria şi Polonia.

Grupul CEZ în România este reprezentat prin nouă companii: Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, CEZ ESCO România, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb