Cezar Preda: Succesorul lui Ridzi nu a fost desemnat în cadru instituţional

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2009

Cezar Preda consideră că, deşi demisia Monicăi Ridzi a venit tardiv, PD- L încă are şansa să arate cetăţenilor că este solidar cu ei.

Cezar Preda consideră că, deşi demisia Monicăi Ridzi a venit tardiv, PD- L încă are şansa să arate cetăţenilor că este solidar cu ei.

Vicepreşedintele PD-L: "Nemirschi este într-o mare greşeală şi într-o mare încălcare a legii".

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda susţine că decizia înlocuirii ministrului demisionar Monica Iacob Ridzi cu senatorul Sorina Plăcintă nu s-a luat într-un cadru instituţional - în Biroul Permanent, în urma consultărilor cu liderii partidului. În opinia sa, acest lucru este grav.

Potrivit NewsIn, liderul PD-L a declarat, la un post de radio, că a fost informat prin sms despre nominalizarea Sorinei Plăcintă în func­ţia de ministru al Tineretului şi că nu cunoaşte să fi existat consultări în cadrul partidului în sensul găsirii unui înlocuitor pentru Monica Iacob Ridzi.

Preda a arătat că ultima oară când a vorbit cu premierul, în urmă cu zece zile, subiectul discuţiei a fost acela al ieşirii sale publice în care acuza zidul din jurul Monicăi Iacob Ridzi.

"Atunci l-am rugat pe premier să ia o decizie pentru că, din cauza acestei atitudini, noi suntem împiedicaţi să luăm atitudine foarte tranşantă vis-a-vis de alte ministere cum ar fi Ministerul Mediului, unde lucrurile din punctul meu de vedere erau mult mai clare în ceea ce priveşte încălcarea legii", a spus Preda.

Vicepreşedintele PDL a arătat că, din punct de vedere legal, ministrul social-democrat Nicolae Nemirschi, vizat şi el de o Comisie parlamentară de anchetă, este "într-o mare greşeală şi într-o mare încălcare a legii".

"Dar iată, s-au prevalat de faptul că noi încercăm să justificăm prezumţia de nevinovăţie a ministrului Ridzi, astfel încât acesta a trecut în plan secundar, deşi din punctul meu de vedere există cel puţin o chestiune care încalcă legea în cazul ministrului", a spus Preda.

Cezar Preda a precizat că, deşi demisia Monicăi Ridzi a venit tardiv, PD- L încă are şansa să arate cetăţenilor că este solidar cu ei şi că este în stare de măsuri ferme.

Cezar Preda a explicat: "Primul-ministru trebuie să ia măsuri ferme. Nu trebuie să mai asculte nimic. Şi aici mai fac o declaraţie care s-ar putea să-i supere, nici această decizie cu înlocuirea (n.r. Monicăi Iacob Ridzi cu Sorina Plăcintă) nu s-a luat în cadru instituţional, nu s-a luat în partid, chiar dacă eu nu sunt acolo, astea se iau de obicei în Birouri Permanente, se ascultă o grămadă de vicepreşedinţi care sunt şi secretari executivi, îşi dau cu părerea, pentru că până la urmă este con­ducerea PDL".

Vicepreşedintele PDL a spus că a fost anunţat de nominalizarea Sorinei Plăcintă prin sms şi că nu ştie în ce cadru s-a luat decizia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb