CFR licitează închirierea a peste 1.000 de spaţii şi terenuri din proprietatea sa

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 18 iulie 2014

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat ieri că va organiza opt licitaţii publice pentru închirierea, la nivel naţional, a 1.072 de spaţii şi terenuri, proprietate privată a companiei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Macarie Moldovan, directorul general al CFR SA, a declarat: "Prin această abordare pe piaţa imobiliară, dorim ca activităţile comerciale din staţiile de cale ferată să îmbine perfect calitatea produselor cu serviciile oferite celor aproximativ 60 de milioane de călători, în contextul în care, prin modernizarea gărilor, s-a redimensionat şi îmbunătăţit aria comercială a companiei. Valorizarea spaţiilor şi terenurilor deţinute de companie este parte a unui proces complex de creştere a eficienţei economice, dar şi de a optimiza fluxul de numerar, necesar pentru a asigura condiţii şi servicii de calitate în gări".

Spaţiile comerciale scoase de CFR pe piaţa imobiliară au o suprafaţă totală de peste 42.000 metri pătraţi, iar terenurile peste 347.000 mp şi sunt adresate agenţilor economici care doresc să-şi extindă activităţile comerciale, administrative sau de prestări servicii la nivel local, regional sau naţional, conform sursei citate. Licitaţiile publice vor avea loc pe 22 iulie la sediile regionalelor de cale ferată din Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

CFR a mai anunţat, recent, că va închiria aproape 1.100 de kilometri de cale ferată inoperabilă, în urma unei licitaţii publice cu strigare care va fi organizată pe 21 iulie la Bursa Română de Mărfuri (BRM), potrivit unui comunicat al companiei.

Directorul general al companiei a declarat că închirierea acestor secţii de cale ferată reprezintă unul dintre angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţii neprofitabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb