CFR SA a anunţat, joi, că a lansat licitaţia pentru modernizarea infrastructurii feroviare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa, valoarea estimată a contractului fiind de 317,36 milioane lei fără TVA, iar finanţarea va fi asigurată din Fonduri de Coeziune şi de la bugetul de stat, informează news.ro.
Durata contractului este de 24 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare, inclusiv verificarea documentaţiei tehnice, şi 20 de luni pentru execuţia lucrărilor.
"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţia deschisă, în valoare totală de 317.369.456 lei pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa. Programul de modernizare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa cuprinde lucrări complexe de infrastructură şi suprastructură feroviară - terasamente, linii, construcţii civile şi de arhitectură, lucrări de instalaţii, energoalimentare şi de telecomunicaţii", informează CFR.
Obiectivele specifice ale programului sunt următoarele: îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea vitezei de circulaţie între 120 de km/h şi 160 de km/h pe liniile directe din staţii; mărirea capacităţii de tranzit; modernizarea sistemului de electrificare (25 kV) şi a echipamentului de telecomunicaţii din cele două staţii; asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din staţii (minim 750 m).
Un alt obiectiv este modernizarea staţiilor Feteşti şi Ciulniţa, prin îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizatorii transportului feroviar - construcţia unei pasarele în staţia Feteşti, pasaje pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi etc.
Se doreşte, totodată, modernizarea clădirilor (CED) şi centralizare electronică în staţii şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R).
Valoarea estimată a contractului este de 317.369.456 lei fără TVA, iar finanţarea va fi asigurată din Fonduri de Coeziune şi de la bugetul de stat.
Durata contractului este de 24 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare, inclusiv verificarea documentaţiei tehnice, şi 20 de luni pentru execuţia lucrărilor.
Anunţul de participare la licitaţia deschisă şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP). Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 13 septembrie.