Chimcomplex a primit avizul acţionarilor pentru a trece în Piaţa Principală a BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 2 iulie 2021

Chimcomplex a primit avizul acţionarilor pentru a trece în Piaţa Principală a BVB

Acţionarii Chimcomplex Borzeşti (CHOB) au aprobat, la adunarea din 30 iunie, trecerea acţiunilor companiei din Piaţa AeRO în Piaţa Principală Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform anunţului de ieri al producătorului de polioli postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Prin prezenţa în Piaţa Principală compania va accesa finanţare pentru o serie de investiţii prin care doreşte să devină primul combinat chimic verde din ţara noastră, după cum a afirmat ieri Tivadar Runtag, CEO-ul Chimcomplex, în cadrul Videoconferinţei "România - strategia dezvoltării", organizată de ziarul BURSA.

De asemenea, acţionarii au aprobat derularea unui program de răscumpărare a cel mult 7,06 milioane de acţiuni (maxim 3% din capitalul social), la un preţ minim egal cu cel din piaţă din momentul efectuării achiziţiilor, dar care nu poate depăşi 15 lei/titlu.

"Scopul programului ţine de îndeplinirea obligaţiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de AGOA din data de 26 aprilie 2021, respectiv distribuirea acţiunilor ca pachete motivaţionale (stock option plan) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă, precum şi reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor", se arată în raport.

Totodată, board-ul Chimcomplex a fost autorizat de acţionari să implementeze un program de acordare a unui pachet de acţiuni virtuale (VSO), în scopul îndeplinirii obligaţiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de acţionari în data de 26 aprilie 2021, respectiv oferirea de pachete motivaţionale de acţiuni virtuale (VSO) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă.

Chimcomplex, companie controlată de către omul de afaceri Ştefan Vuza, are o capitalizare bursieră de circa 2,07 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Lumina vine de la Rasarit.

    Cum să aduci așa ceva la BVB ?

    Argumente pentru : profitul și CAfaceri  

    Argumente contra: Vuza are multe societăți la bursă dat nu dă niciodată dividende. Are niște detineri încrucișat-imbarligate ,ca la Sif1 de nimeni nu intelege nimic,A1dă bani la A2 care primește de la A5 ,care plătește creante la A3 si 6 ,care... 

    Vuza practică metodă " consilierii juridice " pe bani frumoși  

    A inițiat o majorare la CHOB,pe ce a intrerupt-o pentru alții dar el si soția au subscris la 1.2 si acum acțiunea la peste 8 ! 

    Când a realizat ce profit va avea în 2021 s-a pretat la a cumpăra acțiuni pe la 3.4 5 lei etc 

    Își dă gratuite peste 3% din acțiuni, probabil vreo 10 mil euro! Se gândește să-și dea acțiuni viitoare(!!!), nu mai e mult si-si va da dividende viitoare ( pe 10 ani încolo?) 

    O să trag ...cortina!

    Aduc pâine și sare! 

    1. corect.

      cum vine asta cu actiuni virtuale? Imi vine sa rad singur.

      scopul îndeplinirii obligaţiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de acţionari în data de 26 aprilie 2021, respectiv oferirea de pachete motivaţionale de acţiuni virtuale (VSO) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă. 

      Zilnic comunicate cu SOP și cu VSO.

      Ii doare undeva de noi!

      La primul semnal cumpăr orce altceva! 

      ia sa vezi cum sare de 10 lei.

      inainte sa te caci pe tine de ras, pune mana si citeste. nu doare

      "VSOP (Virtual Stock Option) 

      Is a contractual agreement between a corporation and recipients of virtual shares that bestow upon the grantee the right to a cash payment at a designated time or in association with a designated event in the future, which payment is to be in an amount tied to the market value of an equivalent number of shares of the corporation’s stock. Thus, the amount of the payout will increase as the stock price rises, and decrease if the stock falls, but without the recipient (grantee) actually receiving any stock. 

      Like other forms of stock-based compensation plans, virtual stocks broadly serve to align the interests of recipients and shareholders, incent contribution to share value, and encourage the retention or continued participation of contributors. Recipients (grantees) are typically employees, but may also be directors, third-party vendors, or others."

      Tepelus, n-o spun cu răutate ( nu stiu engleză,doar franceză), tu ne înjuri în romaneste,iar lucrurile bune le spui in engleză Nu se poate invers ? Ti-as fi recunoscator ! Chiar mă interesează. Te faci util?

      bineinteles. exista "google translate" ;)

      Eu sunt cam depășit la capitolul tehnologie. Pe bune, nu glumesc! Aș fi răspuns cu Multumesc domnule Țepeș. Vad ca nu e cazul !

      ok, traducerea cu google translate+cateva ajustari pentru a se intelege

      "VSOP (Virtual Stock Option Plan) 

      Este un acord contractual între o corporație și beneficiarii de acțiuni virtuale care acordă beneficiarului dreptul la o plată în numerar la un moment desemnat sau în asociere cu un eveniment desemnat în viitor, suma platii find legata de valoarea de piata a actiunilor societatiii. Astfel, valoarea plății va crește odată cu creșterea prețului acțiunilor și va scădea dacă acesta scade, dar fără ca destinatarul (beneficiarul) să primească efectiv actiuni. 

      La fel ca alte forme de planuri de compensare bazate pe acțiuni, acțiunile virtuale servesc, în linii mari, la alinierea intereselor beneficiarilor și acționarilor, contribuția la stimularea valorii acțiunilor și încurajarea păstrării sau participării continue a contribuitorilor. Destinatarii (beneficiarii) sunt de obicei angajați, dar pot fi și directori, furnizori terți sau alții." 

      Mulțumesc Domnule Țepeș

      Am întârziat cu lectura,dar gandindu-mă în permanență ce răspuns voi primi! 70% speram ca raspunsul să fie cel de sus, 30% altul,genul ăla haios cu centuri...ocolitoare!

      Sunt bucuros că dincolo de aparențe ,este un om cu care aș bea o bere rece! 

      sa traiesti! ideea este ca nu am vrut neaprat sa "patronizez" discutia. cand am scris "foloseste google translate" am fost foarte serios. eu in in afara de engleza, nu stiu alta limba straina. dar ma descurc cu el cand vreau sa citesc un text in orice alta limba. bine, traducerea nu este perfecta dar in 99% dintre cazuri intelegi ce vrea sa spuna textul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb