Chimcomplex Borzeşti - profit de 7,4 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 17 mai

Chimcomplex Borzeşti - profit de 7,4 milioane lei

English Version

Compania a avut pierderi în primele trei luni din 2023

Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti (CRC) a obţinut, în primele trei luni ale anului, un profit net de 7,44 milioane lei, faţă de o pierdere de 8,3 milioane lei în acelaşi interval al anului trecut, pe fondul creşterii veniturilor într-un ritm mai accelerat decât al cheltuielilor, conform raportului emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile totale s-au ridicat la 418,6 milioane de lei, cu 5,5% peste cele din primul trimestru al anului trecut, veniturile din exploatare fiind de 415 milioane lei. Cheltuielile totale au fost de 405 milioane lei, cu doar 0,5% peste cele din primele trei luni ale anului trecut. Cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele s-au ridicat la 154,7 milioane lei, cu 23% mai mari decât cele din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce cheltuielile cu energia şi apa au fost de 104,1 milioane lei, în scădere cu 29% comparativ cu cele din intervalul ianuarie-martie 2023.

Conform companiei, deşi volumul vânzărilor a crescut cu 12%, cifra de afaceri s-a menţinut relativ constantă ca urmare a diminuării preţurilor şi cotaţiilor de piaţă ale produselor clorosodice.

Producţia realizată s-a ridicat la 146.124 mii tone, cu 23% peste cea din intervalul ianuarie-martie a anului trecut, din care produsele clorosodice au fost de 87.981 tone, în creştere cu 13% faţă de cantitatea realizată în primele trei luni ale anului trecut, polioli 25.295 tone, în creştere cu 25%, iar plastifianţii în cantitate de 10.582 tone faţă de doar 909 tone în primele trei luni ale anului trecut.

Chimcomplex Borzeşti a obţinut, în primul trimestru al anului, un profit din exploatare de 20,9 milioane lei, cu mult peste cel de 2,8 milioane lei din primele trei luni ale anului trecut, câştig ce a fost erodat de un rezultat negativ financiar de 7,4 milioane de lei, în principal dobânzi ale creditelor.

Compania a reuşit, în perioada ianuarie-martie 2024, să obţină o marjă a profitului operaţional de 5%.

Pentru acest an, programul de investiţii pentru Platforma Oneşti este estimat la valoarea de 8,3 milioane euro iar cel al Sucursalei Râmnicu Vâlcea este estimat la valoarea de 26,1 milioane euro.

Ştefan Vuza deţine prin CRC Alchemy Holding, cu sediul în Amsterdam, 85% din Chimcomplex, în timp ce Statul Român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului are 9% din fabricantul de produse chimice. Evaluarea bursieră a Chimcomplex se ridică în prezent la 5,3 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb