China a eutanasiat 200.000 de porci

V.D.
Internaţional / 19 octombrie 2018

China a eutanasiat 200.000 de porci

China, cel mai mare producător de carne de porc, a eutanasiat până acum 200.000 de porci după descoperirea mai multor focare de pestă porcină africană, a declarat, vineri, un oficial din conducerea Autorităţii Sanitare Veterinare chineze, informează Reuters.

Chiar dacă această cifră reprezintă o mică parte din cei aproape 700 de milioane de porci care sunt sacrificaţi anual în China pentru vânzare, restricţiile impuse cu privire la transportul de animale pentru a împiedica răspândirea virusului au creat probleme de aprovizionare în unele părţi ale statului.

Până acum au fost identificate 41 de focare de pestă porcină africană, care au afectat 27 de oraşe din China, a declarat Wang Zongli, adjunctul directorului Centrului de Sănătate Animală şi Epidemiologie din China. Wang Zongli a adăugat că, atât detecţia, cât şi prevenţia pestei porcine africane, este foarte dificilă.

Aceste comentarii vin după ce Ministerul Agriculturii din China a estimat că preţul cărnii de porc ar putea creşte pe fondul pestei porcine africane.

Wang Zongli a mai afirmat, pentru Reuters, că mai multe focare de pestă au fost descoperite în zona de nord a Chinei, în special în provincia Liaoning, de unde în mod normal o mare parte din porci sunt transportaţi cu camionul în sud pentru a fi sacrificaţi în apropiere de centrele de consum. Studiile au arătat că transportul porcilor este unul dintre principalele riscuri pentru răspândirea bolii.

"Trebuie să ne concentrăm mai mult pe sacrificarea porcilor în apropiere de locul de producţie", a spus Wang Zongli, referindu-se la distanţele lungi pe care în prezent sunt transportaţi porcii.

În România, experţii Comisiei Europene desfăşoară o misiune de audit privind pesta porcină africană, până pe 25 octombrie. Experţii europeni se vor deplasa în judeţele Brăila, Tulcea şi Constanţa, unde vor audita activitatea DSVSA-urilor şi a laboratoarelor din cadrul acestora, dar vor vizita şi ferme comerciale, gospodării ale populaţiei, fonduri de vânătoare, abatoare, unităţi de procesare şi centrele comerciale pentru desfacerea cărnii de porc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb