China a impus restricţii privind publicarea de cercetări academice referitoare la originea noului coronavirus

M.A.
Internaţional / 13 aprilie 2020

China a impus restricţii privind publicarea de cercetări academice referitoare la originea noului coronavirus

China a impus restricţii privind publicarea de cercetări academice referitoare la originea noului coronavirus, potrivit unei directive date de Guvern şi a anunţurilor online făcute de două universităţi, care au fost apoi şterse, informează CNN.

Toate studiile academice despre Covid-19 vor fi verificate suplimentar înainte de a fi publicate. Studiile despre originea coronavirusului vor fi examinate suplimentar şi trebuie aprobate de oficiali ai Guvernului, potrivit anunţurilor făcute de universităţi.

Un expert din Hong Kong care a colaborat cu mai mulţi cercetători din China continentală pentru a publica o analiză clinică a cazurilor de Covid-19 într-o revistă internaţională de specialitate a spus că munca lui nu a fost supusă unei astfel de verificări în luna februarie.

De la depistarea noului coronavirus, în luna decembrie a anului trecut, în oraşul Wuhan (provincia Hubei), în lume au fost înregistrate peste 1,8 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 114.000 de decese.

Din ianuarie, cercetătorii chinezi au publicat în reputate jurnale medicale internaţionale mai multe studii referitoare la Covid-19. Unele descoperiri cu privire la primele cazuri - precum transmiterea de la om la om - au ridicat semne de întrebare privind cifrele raportate de Guvern şi au stârnit controverse pe reţelele de socializare chineze.

Acum, autorităţile din China înăspresc controlul privind publicarea de cercetări despre Covid-19.

Un cercetător chinez, care a vorbit sub anonimat, de teama represaliilor, a afirmat că această acţiune este îngrijorătoare şi poate obstrucţiona cercetări importante. "Cred că este un efort coordonat al Guvernului chinez pentru a controla relatările şi să facă să pară că epidemia nu a început în China", a declarat el pentru CNN. "Nu cred că vor tolera cu adevărat vreun studiu obiectiv care investighează originea bolii".

Potrivit directivei emise de Ministerul Educaţiei, "lucrările academice despre identificarea originii virusului trebuie să fie gestionate strict şi ferm".

Aceste studii, potrivit ordinului, trebuie aprobate de comitete academice şi universităţi, apoi trimise la departamentul de ştiinţă şi tehnologie al Ministerului Educaţiei, care le direcţionează către grupul de lucru din cadrul Consiliului de Stat, unde sunt din nou verificate. Doar după ce primesc răspuns de la grupul de lucru universităţile pot trimite studiile pentru publicare.

Alte studii despre Covid-19 vor fi verificate de comitete din universităţi, pe baza unui barem, care vizează, între altele, "valoarea academică" a studiului şi dacă "momentul publicării" este potrivit.

Directiva a fost dată pe baza instrucţiunilor emise în timpul întâlnirii din 25 martie a grupului de lucru din Consiliul de Stat.

O referire la acest document a fost făcută prima dată vineri, pe site-ul Universităţii Fudan din Shanghai, una dintre principalele instituţii de invăţământ superior din China. Apoi, a fost confirmat pentru CNN că a fost emisă această directivă.

"Nu trebuia să fie făcut public, este un document intern", a spus un reprezentant al departamentului de ştiinţă şi tehnologie din Ministerul Educaţiei. După câteva ore, anunţul a fost eliminat.

Universitatea de Geoştiinţe din Wuhan a publicat un anunţ similar. Şi acesta a fost şters.

Cercetătorul chinez care a discutat cu CNN a spus că notificarea a venit în urmă cu câteva zile şi a spus că doar cercetările despre Covid-19 fac subiectul verificărilor suplimentare.

La finalul lunii decembrie, autorităţile din Wuhan au raportat depistarea unui coronavirus care provoca un nou tip de pneumonie. A fost atunci făcută legătura cu o piaţă din oraş, iar la scurt timp, au fost găsite asemănări cu virusul care a cauzat pandemia SARS în 2002 - 2003. Oamenii de ştiinţă din China au spus că noul coronavirus este posibil să se fi transmis la om de la lilieci, printr-o gazdă intermediară.

Oficialităţile chineze şi presa de stat au susţinut că nu există dovezi clare privind originea coronavirusului. Luna trecută, Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a promovat teoria că acesta îşi are originea în Statele Unite şi că a fost adus în China de militari americani. Profesorul Yanzhong Huang, care lucrează la Council on Foreign Relations din Washington, a spus că originea coronavirusului a devenit un subiect politic sensibil în China, informează News.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Banc de 1Aprilie

    1. Nu este un banc! Este dovada ca virusul chinezesc zdruncina din temelii dictatura comunista din China! Comunistii chinezi sunt cuprinsi de panica! Este foarte posibil ca societatea sa nu mai inghita minciunile lor! Datorita unei crize economice prelungite in economie este posibil sa asistam la revolte sociale impotriva regimului!

      Foarte corect! Au creat un virus in laboratorul P4 din Institutul de virusologie din Wuhan, si le-a scapat sau poate a fost plasat intentionat. De aceea nu au primit pe nimeni, de aceea au tainuit si au mintit cu privire la numarul infectatilor si a deceselor....de aceea acum nu mai comunica nimic, doar doar or gasi un vinovat de serviciu pe care sa arunce vina....au incercat la inceput sa arunce vina SUA, urmand ca SUA sa dea vina pe Trumo, caci nu-I asa globalistilor le sta in gat personajul, si spera sa mai aiba ocazii s-o facam. Dar intre timp au inceput revoltele

      Profetii și predicții despre COVID19 

      In cultura chineza exista o profetie a strategului, filosofului si poetului Liu Bo Wen, care a slujit in dinastia Juan si apoi Ming, cu privire la pandemia de COVID19 care isterizeaza acum lumea. 

      Liu Bowen este cunoscut pentru trei profetii, anume, poemul Cântarea Shaobing, Inscripția Monumentului Pagodei Jinling și Inscripția Monumentului Taibai Mountain 

      Inscripția Monumentului Taibai a fost descoperită după un cutremur, cand o stâncă inscripționată s-a desprins din munte. astfel devenind cunoscută publicului în urmă cu câțiva ani. O parte din ceea ce spune pare a se referi la epidemia de coronavirus cu care ne confruntăm. 

      Liu părea să fi prezis o epidemie în această inscripție: 

      „Dacă vă întrebați când va veni ciuma, aș spune în preajma iernii, în jurul lunii septembrie și octombrie in timpul trecerii de la anul porcului la anul șobolanului.” 

      Conform calendarului lunar chinez, 2019 a fost Anul Porcilor, iar 2020 este Anul Șobolanului. Tranziția de la anul porcului la anul sobolanului a avut loc în Anul Nou Chinezesc, care a fost 25 ianuarie 2020. 

      Inscripția cuprinde 10 spaime, care sunt 

      :1 Lumea este haotică si plină de complexitate. 

      2 Un număr mare de oameni mor de foame. 

      3 O ciumă a lovit provincia Hubei. 

      4 Această ciumă devastatoare ar putea duce la revolte pe tot cuprinsul Chinei. 

      5 Masele de oameni nu pot duce o viață pașnică. 

      6 Iarna va veni in octombrie/ 

      7 Nimeni nu mănâncă deși hrana este suficientă. 

      8 Nimeni nu poartă haine deși sunt destule. 

      9 Nimeni nu este în stare sa adune cadavrele 

      10 Cei care supraviețuiesc acestei catastrofe se pot socoti nemurotori pe această lume." 

      În profeția sa, Liu a avertizat oamenii să-și urmeze conștiința pentru a avea o viață fericită, sigură: 

      Oamenii buni sunt capabili să vadă viitorul, în timp ce cei care comit greșeli sunt sortiți, într-o epocă în care unii răspândesc mari minciuni, să nu mai merite să rămâna nebuni și fara viitor. 

      Straniu nu-i asa? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb