China a raportat mai mult de 5.000 de cazuri de Covid în ultimele 24 de ore

S.B.
Internaţional / 15 martie 2022

China a raportat mai mult de 5.000 de cazuri de Covid în ultimele 24 de ore

China a raportat marţi 5.280 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, adică cel mai mare număr de la primul val epidemic de la începutul lui 2020, informează news.ro.

China, unde a fost depistat pentru prima dată coronavirusul la sfârşitul lui 2019, a reuşit să oprească în mare măsură epidemia recurgând la măsuri stricte de izolare, dar tulpina Omicron a dat naştere în ultimele luni la numeroase focare în toată ţara.

De câteva zile, zeci de milioane de locuitori din cea mai populată ţară sunt plasaţi în carantină la domiciliu, în special în metropola din sud Shenzhen, la graniţa cu Hong Kong.

Aceste măsuri au antrenat închiderea a numeroase uzine, în special pe cele ale gigantului Foxconn, principalul furnizor al Apple, în oraşul cu 17 milioane de locuitori.

Cifrele de marţi au fost mărite de bilanţul provinciei Jilin (nord-est), la frontiera cu Coreea de Nord. Mai mult de 3.000 de cazuri au fost înregistrate într-o singură provincie.

Dacă aceste cifre rămân modeste în comparaţie cu bilanţurile înregistrate în alte părţi ale lumii, ele sunt ridicate pentru China, care a înregistrat doar aproximativ 120.000 de cazuri de Covid în total, de la începutul epidemiei, inclusiv 4.636 de decese.

Ultimul deces din cauza Covid a fost anunţat oficial la începutul lui 2021.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ati sesizat "sincronizarea" intre razboiul din Ucraina si "focarele" de COVID din China:-)?...Sunt doar povesti si in realitate masuri "de precautie" ca nu cumva chinezilor sa le vina idei si sa iasa la demonstratii de protest impotriva razboiului din Ucraina pentru ca in cazul acesta posturile TV din rusia vor trebui sa cenzureze si ultimul debuseu extern pe care il mai are masmedia mujica. De acum inainte (sigur) in china si probabil in restul lumii, cand guvernele vor dori sa impiedice adunari spontane periculoase pentru agenda lor, "focarele" COVID isi vor face aparitia, brusc, instantaneu si dintr-odata:-)

    1. slaba teorie, de ce sa invoci daca poti sa provoci? Mai bine sa spunem ca de cate ori guvernele vor sa tina oamenii in casa vor raspandi boli mortale

      "provocatul" de care spui implica costuri cel putin financiare ca sa nu mai pomenesc de riscul de a deschide cutia pandorei...invocatul insa nu costa nimic "la sursa"...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb