China afirmă că 80% din populaţia sa a fost infectată cu COVID-19

G.D.
Internaţional / 21 ianuarie 2023

China afirmă că 80% din populaţia sa a fost infectată cu COVID-19

Posibilitatea unei noi recrudescenţe a pandemiei de COVID-19 în China în următoarele două sau trei luni este puţin probabilă, în condiţiile în care 80% din populaţia chineză a fost infectată, a declarat astăz Wu Zunyou, epidemiolog şef la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din China, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Deplasarea masivă a populaţiei cu ocazia sărbătorilor care marchează începutul Anului Nou din calendarul chinezesc poate contribui la răspândirea coronavirusului, sporind numărul infecţiilor în unele zone, însă un al doilea val de COVID-19 este puţin probabil în viitorul apropiat, a dat asigurări Wu Zunyou pe reţeaua de socializare Weibo.

Sute de milioane de persoane călătoresc pe teritoriul Chinei pentru a-şi vizita familiile cu prilejul acestor sărbători după ridicarea restricţiilor sanitare, autorităţile temându-se de noi creşteri a cazurilor de COVID-19 în zonele rurale mai puţin echipate pentru a face faţă unor focare importante de coronavirus.

După ce a impus unele dintre cele mai stricte măsuri din lume timp de aproape trei ani prin lockdownuri, carantină obligatorie, testări în masă şi depistarea contacţilor, China a renunţat brusc la politica sa ''zero-COVID'' pe 7 decembrie. De atunci, ţara se confruntă cu un val masiv de infectări.

China a depăşit vârful cazurilor de COVID-19 în clinici şi în unităţile de primiri urgenţe, a declarat joi un oficial al Comisiei Naţionale de Sănătate.

Aproape 60.000 de persoane cu coronavirus au murit în spitale până pe 12 ianuarie, la aproximativ o lună după ce Beijingul a abandonat politica "zero-COVID", conform datelor guvernamentale.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Respect!!!

    Aceeasi decizia a luat si Danemarca la finalul lui 2021. Si avem rezultatele acestei politici de minciuna, acoperire a efectelor infectiei pe termen lung. Cifrele crude.

    In 2022, la categoria de varsta 75+ ani, au murit in exces fata de media anilor 2015-2019 peste 6600 de persoane. Adica aproape 20% peste media de 34000. 

    In 2021, la aceeasi categorie de varsta, au murit in exces circa 4400. Relaxarea se plateste, nu-i asa? 

     

    Va traduc eu ce inseamna asta si care este de fapt atitudinea statului. Protejarea categoriilor vulnerabile nu mai este o asa de mare prioritate pentru stat. Oricum, nu atunci cand singura metoda care functioneaza sunt restrictiile care afecteaza economiile si vietile categoriilor tinere si active din societate. Asta ni se intampla acum. Sa nu spuneti ca nu ati stiut daca va moare cineva drag. 

     

    Dar categoriile tinere si active? Eh, pentru ele am pastrat ceva minunat. Un studiu facut de medici in Hong Kong pe datele medicale din UK. Studiul se cheama: 

    "Association of COVID-19 with short- and long-term risk of cardiovascular disease and mortality: a prospective cohort in UK Biobank" 

     

    El urmareste pacientii infectati, asimptomatici, usor sau sever, din punctul de vedere al afectiunilor cardio-vasculare in doua perioade: faza acuta a infectiei si apoi faza post-acuta pana la 18 luni. 

    Ce concluzii trag? In faza acuta, infectatii cu SARS-CoV-2, vaccinati sau nu, au nesanse sa dezvolte boli cardiovasculare de 5 ori mai mari decat cei neinfectati iar nesansele sa moara din orice cauza este de 81 de ori mai mare decat neinfectatii. 

     

    In faza post-acuta, nesansele de a muri din orice cauza scad dar tot raman de 5 ori mai mari decat cei neinfectati. 

     

    Regarding the post-acute phase, patients with COVID-19 persisted with a significantly higher risk of CVD in the long-term HR: 1.4 (95% CI: 1.2–1.8) and all-cause mortality [HR: 5.0 (95% CI: 4.3–5.8); compared to the contemporary controls 

    Va doresc tuturor convalescenta usoara si sa treceti prin infectie fara sa muriti in 2 ani. 

    In China s-a imunizat 80% din populatie.Atat de repede!Nici chiar asa,mint si autoritatile chineze de sting.Daca spuneau 30-40%(si asa e mult) ii mai credeam.Oamenilor din alte parti ale lumii,adica muritorilor de rand,le-a trebuit trei ani si nu au rezolvat problema in totalitate iar chinezii se imunizeaza in proportie de 80% intr-o luna,doua!Bancuri!

    Doar 80%? Puțin. La mai mare:) și fără înțepare în continuare.

    O infectare cu Covid face cat 3-7 vaccinuri,poate si mai mult, oare cat valoreaza asta?

    1. iar 2-3 infectari duc chiar la imortalitate

      Cunosc cazuri care s-au infectat după fiecare înțepare și boosterizare cu zeamă.

      Nemuritori scrie pe ei:)  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb