China denunţă declaraţia comună G7 şi cere grupului să înceteze defăimarea ţării

G.B
Internaţional / 14 iunie 2021

China denunţă declaraţia comună G7 şi cere grupului să înceteze defăimarea ţării

China a denunţat astăzi o declaraţie comună a liderilor Grupului celor Şapte (G7) care critică Beijingul în legătură cu o serie de probleme, calificând-o drept o interferenţă gravă în afacerilor interne ale ţării şi cerând grupului să înceteze să o defăimeze, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Ieri, liderii G7 au criticat China în legătură cu nerespectarea drepturilor minorităţii musulmane în regiunea Xinjiang, au cerut Hong Kongului să menţină un grad ridicat de autonomie şi au subliniat importanţa păcii şi stabilităţii de-a lungul Strâmtorii Taiwan.

Ambasada Chinei la Londra a declarat că este puternic nemulţumită şi se opune ferm menţiunilor referitoare la Xinjiang, Hong Kong şi Taiwan, care denaturează faptele şi expun "intenţiile sinistre ale unor ţări precum Statele Unite".

În timp ce pandemia de COVID-19 încă loveşte şi revenirea economiei globale este lentă, comunitatea internaţională are nevoie de unitate şi cooperarea tuturor ţărilor, mai degrabă decât de puterea politică a "unui grup restrâns" ce seamănă diviziune, a adăugat aceasta.

China este o ţară iubitoare de pace ce pledează pentru cooperare, dar "fără interferenţă în afacerile interne ale Chinei, reputaţia Chinei nu trebuie defăimată şi interesele Chinei să nu fie încălcate", subliniază ambasada.

"Ne vom apăra cu fermitate suveranitatea naţională, interesele de securitate şi dezvoltare şi vom lupta hotărât împotriva a tot felul de nedreptăţi şi încălcări impuse Chinei", a mai menţionat ambasada.

G7 ar trebui să facă mai multe lucruri care să favorizeze promovarea cooperării internaţionale în loc să creeze artificial confruntare şi fricţiune, conchide misiunea diplomatică chineză.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. pai jandarmul mondial are nevoie de o alianta puternica pentru a face fata dragonului? nasol.........toate imperiile au murit si vor muri pe limba lor......

    Astept nu nerabdare mesajul G7 referitor la indemnul catre Tinutul Secuiesc de a-si mentine un nivel ridicat de autonomie dar mai ales si la cel al Tarii Bascilor. Spania trebuie indemnata de G7 sa ia in considerare referendumul din Tara Bascilor si acordarea autonomiei cerute.

    Tinand cont de faptul ca tarile dezvoltate din Vestul Europei, au o multitudine de firme, fabrici si imobiliare in China unde fac mari profituri(profitand de taxele relativ mici si fortza de munca ieftina de-acolo), daca "tigrul economic al Lumii" se infurie si le mareste taxele exponential, va garantez ca toata Uniunea lor de rahat va intra imediat in recesiune grava, iar birocratii marxisti si cretini de la Bruxelles vor trebui sa-l angajeze de urgentza pe Salam , ca sa le cante niste manele tanguitoare de inima albastra!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb