China îşi accelerează eforturile de sprijinire a pieţelor financiare

D.R.
Internaţional / 18 august 2023

China îşi accelerează eforturile de sprijinire a pieţelor financiare

Autorităţile din China şi-au accelerat în ultimele zile eforturile de sprijinire a pieţelor financiare, un indiciu că Beijingul este din ce în ce mai neliniştit de scăderile de pe pieţele bursiere şi de deprecierea yuanului, transmite Agerpres.

Bursele din China au cerut săptămâna aceasta unor fonduri de investiţii să evite vânzările nete de acţiuni. Oficialii au cerut băncilor de stat să intervină pentru a sprijini moneda naţională, încurajând în acelaşi timp firmele din domeniul tehnologiei să răscumpere acţiuni. Anul acesta yuanul s-a depreciat cu peste 5%. Luna aceasta, oficiali ai Băncii Centrale a Chinei s-au întâlnit cu reprezentanţi ai firmelor private din sectorul imobiliar şi s-au angajat să acorde finanţare. Decizia vine după ce săptămâna aceasta Banca Centrală a Chinei a decis în mod surprinzător să reducă dobânda, anunţând cea mai semnificativă scădere din 2020, precizează sursa citată.

Acţiunile firmelor chinezeşti listate la Bursa de la Hong Kong se îndreaptă spre a treia săptămână consecutivă de pierderi. Indicele Hang Seng Index a scăzut anul acesta cu peste 8%, fiind printre indicii globali cu cel mai semnificativ declin.Pieţele financiare din China sunt afectate de datele economice dezamăgitoare, de temerile privind deflaţia, de problemele din piaţa imobiliară şi de o criză a sectorului bancar din umbră. Aceste dificultăţi au dus la ieşiri de capital iar analiştii spun că tendinţa continuă, menţionează sursa.

Analistul Xiaoxi Zhang, de la Gavekal Research a declarat: "Dificultăţile privind datoriile cu care se confruntă dezvoltatorii imobiliari şi autorităţile locale se extind asupra economiei chineze", a apreciat analistul Xiaoxi Zhang, de la Gavekal Research, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb