China: Tranzacţii valutare frauduloase de aproape 10 miliarde dolari, la nivel naţional

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 septembrie 2014

China: Tranzacţii valutare frauduloase de aproape 10 miliarde dolari, la nivel naţional

Autorităţile din China au descoperit tranzacţii valutare frauduloase de aproape 10 miliarde de dolari, la nivel naţional, în urma unei investigaţii lansate în aprilie 2013. Printre aceste tranzacţii se găsesc multe nereguli în portul Qingdao, unde sunt realizate achiziţii de metale.

Departamentul de inspecţii din cadrul Administraţiei de Stat pentru Schimb Valutar a informat că societăţile au "falsificat şi reutilizat în mod ilegal" documente pentru exporturi şi importuri, inclusiv în portul Qingdao.

Wu Ruilin, director adjunct al departamentului menţionat, a declarat, la Beijing: "Tranzacţiile au oferit un canal ilegal pentru infractori, în vederea transferului de fonduri. Cei implicaţi în fraude vor fi aspru pedepsiţi".

În luna iunie, Autoritatea de audit din China a descoperit că în ţară au fost acordate credite de 94,4 miliarde yuani (15,2 miliarde dolari) garantate cu tranzacţii false cu aur. Mai precis, conform autorităţii, 25 de procesatori de aur au realizat un profit total de peste 900 de milioane de yuani prin utilizarea creditelor obţinute cu garanţii false. Raportul autorităţii acoperă o perioadă ce a început în 2012. Descoperirea a venit în contextul în care în portul Qingdao din ţara asiatică se derula ancheta privind finanţarea din domeniu. Băncile din China şi cele străine examinează unele credite legate de achiziţiile de metale în portul Qingdao, pe fondul temerilor privind extinderea riscurilor în ţară, în condiţiile în care traderii utilizează materiile prime - de la cupru la minereu de fier sau cauciuc - ca să obţină finanţări. Printre aceste bănci se numără "Standard Chartered" Plc, "Citigroup" Inc. şi "Standard Bank Group".

Potrivit unei informaţii publicate în iunie de Bloomberg News, bancherii implicaţi în investigaţie încearcă să afle dacă au fost utilizate loturi unice de cupru şi aluminiu pentru obţinerea de credite multiple.

O lună mai târziu, Bloomberg informa, citând surse anonime, că băncile din China au o expunere de circa 20 de miliarde yuani (3,3 miliarde dolari) pe companiile implicate în ancheta de fraudă din Qingdao.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb