China vinde 96.000 tone de aluminiu din rezervele de stat

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 octombrie 2010

Statul chinez urmează să vândă lingouri de aluminiu la începutul lunii viitoare.

Statul chinez urmează să vândă lingouri de aluminiu la începutul lunii viitoare.

China va scoate de la rezervele de stat, luna viitoare, 96.000 de tone metrice de aluminiu, sub formă de lingouri, pe care le va vinde prin licitaţii publice.

Biroul de Stat pentru Rezerve Materiale, care administrează stocurile guvernului chinez, a anunţat, vineri, că licitaţiile vor avea loc în zilele de 1 şi 2 noiembrie.

Aceste vânzări de aluminiu de la rezervele de stat din China - cel mai mare producător şi consumator mondial de profil, ar putea crea presiuni pe cotaţiile de pe piaţa metalului, care au urcat cu peste 5% de la începutul anului curent. Guvernul de la Beijing a mai vândut anul acesta, din rezervele de stat, magneziu, zahăr, bumbac şi porumb, ca să înlăture problemele de pe segmentul livrărilor şi să limiteze creşterea preţurilor.

Pe de altă parte, provincia Henan din China, cea mai mare regiune producătoare de aluminiu din ţară, va diminua cu aproape 20% cantitatea pe care o asigură pieţei de profil, în ultimul trimestru din 2010, ca să se alinieze ţintelor de reducere a consumului de energie stabilite de Beijing. La fel, societăţile din Guangxi, Qinghai şi Guizhou au început să-şi diminueze capacitatea de producţie a aluminiului.

În vara lui 2009, presa locală anunţa că societăţile din China au cumpărat de la rezervele de stat 235.000 tone de cupru, 590.000 tone de aluminiu, 159.000 tone de zinc, 30 de tone de indiu şi 5.000 tone de titan. Achiziţiile de materii prime de la rezervele de stat ale Chinei în primul semestru al lui 2009 au alimentat creşterea preţurilor materiilor prime. Spre exemplu, preţul cuprului şi cel al zincului s-au dublat în 2009.

Potrivit analiştilor, preţurile materiilor prime vor creşte în continuare, datorită cererii mari de pe pieţele emergente, inclusiv China. Conform "APG Asset Management" din Amsterdam, pieţele emergente vor continua să crească şi să consume materii prime.

Economia Chinei a crescut cu 9,6% în trimestrul al treilea din 2010, după o expansiune de 10,3% în trimestrul al doilea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb