Chinezii de la HNA Group au cumpărat o participaţie de 25% la Hilton, cu 6,25 miliarde dolari

Ziarul BURSA #Companii / 25 octombrie 2016

Chinezii de la HNA Group au cumpărat o participaţie de 25% la Hilton, cu 6,25 miliarde dolari

Conglomeratul chinez HNA Group, cu activităţi în domeniul aviaţiei şi shippingului, a anunţat, ieri, că va prelua o participaţie de 25% din acţiunile grupului hotelier Hilton Worldwide Holdings Inc. de la fondul de investiţii Blackstone Group LP, valoarea tranzacţiei fiind de 6,25 de miliarde de dolari, informează Reuters.

HNA va plăti un preţ de 26,25 dolari pentru fiecare acţiune Hilton, o primă de 14,6% faţă de preţul înregistrat vineri seara de acţiunile Hilton, urmând să devină cel mai mare acţionar individual al grupului hotelier american. În schimb, participaţia deţinută de Blackstone la Hilton se va reduce până la 21% după finalizarea tranzacţiei, în primul trimestru al anului următor.

"Această investiţie este în linie cu strategia noastră de a ne creşte operaţiunile în turismul mondial", a declarat directorul general de la HNA Group, Adam Tan, citat de Agerpres.

În ultima perioadă, investitorii chinezi au început să cumpere societăţi din domeniul hotelier şi al turismului din întreaga lume, pe măsură ce numărul călătoriilor peste hotare creşte, iar randamentele oferite de aceste activităţi sunt mai mari decât cele generate de alte proprietăţi. În luna aprilie a acestui an, HNA a ajuns la un acord privind preluarea Carlson Hotels Inc., iar anul trecut a preluat o participaţie minoritară la Red Lion Hotels Corp.

Separat, în luna aprilie, grupul chinez Anbang Insurance Group Co a renunţat la ideea preluării Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., după ce a pierdut un război al ofertelor cu Marriott International Inc., care a dat naştere celui mai mare grup hotelier din lume.

Miliardarul chinez Chen Feng, care controlează HNA Group, vrea să facă din acest conglomerat una dintre primele 100 de companii din lume până la finele acestui deceniu şi una dintre primele 50 de companii până în 2030.

Hilton Worldwide este un grup care reuneşte 13 branduri, precum Waldorf Astoria, DoubleTree, Conrad Hotels & Resorts, Curio, Homewood Suites, Hampton Inn şi Hilton. Prezent în 104 de ţări, inclusiv în România, Hilton Worldwide are peste 4.700 de hoteluri şi proprietăţi, cu peste 775.000 de camere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb